Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда је шампион Србије!

Црвена звезда је шампион Србије

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ!

Кошаркаши Црвене звезде одбранили су титулу шампиона Србије победом 3:0 у финалној серији плеј-офа против ФМП-а и четврти пут узастопно, 19. у историји клуба подигли пехар.

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у трећој утакмици финалне плејоф серије Суперлиге Србије резултатом 97-88 и на тај начин по четврти пут узастопно задужили трофеј намењен државном прваку. Црвено-бели су потврдили апсолутну доминацију која је успостављена. И то не само када је у питању сениорска конкуренција, већ и женска секција, пионири, кадети, јуниори, пионирке и јуниорке… Сви су они шампиони Србије! И сви су се окупили на истом месту да поздраве нове-старе шампионе – први тим КК Црвена звезда.

Континуитет освајања трофеја је продужен, титуле се ређају и пуне се витрине на Малом Калемегдану.

Наша Звезда је опет најбоља!

ФМП је боље започео утакмицу. Гости су ушли са више енергије у меч и искористили мању агресивност одбране црвено-белих да стекну рано вођство. Пантери су имали контролу над утакмицом све до завршнице првог периода када је Филип Човић погодио тројку, а потом и Јанковић из продора додатно смањио разлику. Већ на почетку другог периода Џејмс Фелдин је украо лопту и поентирао у контри па су црвено-бели пришли на три поена заостатка (21-26). Драган Апић је узвратио поенима са полудистанце, али је било очигледно да Звезда улази у ритам.

Ипак, талентовани састав ФМП-а, имао је спреман одговор на налете изабраника Миленка Топића и то по правилу прецизним шутевима за три поена. Након тројке Борише Симанића Пантери су стекли вођство од седам поена, али је уследио муњевит одговор Пере Антића који је погодио са истог одстојања. Уследило је погођено слободно бацање Алена Омића, а потом и поени са полудистанце Џејмса Фелдина и Звезда је експресном серијом 6:0 дошла на само поен заостатка, 36-37. Расположени Симанић је тројком одбио и тај налет.

Црвено-бели су успоставили добар нападачки ритам, али одбрана још увек није функционисала на прави начин. Талентовани Пантери су то користили, како кроз унутрашњу игру, тако и прецизним шутевима за три поена. Звезда никако није успевала да дође до потпуног преокрета. Тако је бар било док Бранко Лазић није погодио уз фаул, на шта се надовезао Дејан Давидовац тројком, а потом и фантастичном блокадом над противничким центром. Из атрактивне рампе уследила је контра у којој је поентирао Ален Омић. Фуриозна серија у завршници другог периода од 13:0 закључена је тројком Џејмса Фелдина готово уз звук сирене, 56-47.

Фантастичну игру из завршнице другог периода, црвено-бели су пренели и на почетак треће деонице. Изузетна одбрана дозволила је за нешто више од шест минута ФМП-у да постигне само осам поена. На другој страни ређале су се одличне минијатуре Алена Омића, Џејмса Фелдина, Бранка Лазића… И предност је расла до резултата 74-55 колико је било на нешто више од 13 минута пре краја утакмице.

ФМП је успео да консолидује своје редове и узврати серијом 11-3 па су црвено-бели на последњи одмор отишли са 11 поена предности, 77-66. Звезда је на кратко прекинула серију ривала, али се ФМП преко слободних бацања, Ненадића и Оџа приближио на само четири поена заостатка, 80-76. Атрактивним продором Огњен Добрић је одбио фуриозни налет ривала.

Звезда је убрзо успоставила игру која је красила током завршнице друге четвртине и готово читавог трећег периода. Контрола утакмице је поново била у рукама изабраника Миленка Топића који су завршницу утакмицу одиграли са много жара и жеље да се оките титулом првака Србије.

Питање победника се није постављало до краја, а публика је кренула полако са слављем.

Финале плеј-оф, трећи меч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ФМП 97-88 (21-26, 35-21, 21-19, 20-22) – 3:0

Београд, дворана:“Александар Николић“
Гледалаца: 4.102
Судије: Белошевић, Обркнежевић, Николић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Човић 13 (3ск 10ас), Кешељ, Давидовац 15 (5ск 1ас 1укл 2блк), Лазић 4 (2ск 2ас 2укл), Раданов, Антић 3 (3ск 1укл), Добрић 11 (4ск 1укл), Фелдин 17 (2ск 1укл), Јанковић 2, Рочести 12 (7ас), Омић 20 (11ск 2блк), Јoвановић. Тренер: Миленко Топић

ФМП: Ђоковић 22, Јеремић 11, Апић 9, Ненадић 10, Бурсаћ 4, Радовановић 6, Хамфрис 4, Шешлија, Симанић 14, Симеуновић, Оџо 8. Тренер: Владимир Јовановић

Повезане вести

8 comments

Goran јун 12, 2018 at 16:17

Bravo momci cestitke,idemo u novoj sezoni samo hrabro…

Reply
Loki јун 12, 2018 at 01:57

Cestitke na tituli, pre svega mirnom i skromnom coveku Milenku Topicu! Pre 20 godine nam doneo titulu kao igrac, a sad kao trener! Bravo Tope! Zvezdasu, ljudino…Susta suprotnost onom klosaru Alimpijevicu koji nas je u sadejstvu sa predsednikom ismejavao, pljuvao nas u lice i izbacio iz Evrolige!!! Bravo klosracino iz Lazarevca, bravo predsednice… Zezali smo Grobare da su ove godine igrali u Evropi, u Kupu Marinka Rokvica…e sad cemo mi da igramo u Kupu Marinka Rokvica! A na utakmici, slobodan ulaz, titula nadohvat ruke, a na tribinama sramotno mali broj gledal
aca!!! Koji smo, mi, uopste, i zvezdasi i navijaci? Vise bi onih sa Severa bilo na doceku nekih pijanih ruskih kozaka negoli na utakmici gde se odlucuje i eventualno slavi titula!
I jos nesto me interesuje: na ovom sajtu ima par njih koji stalno apeluje da se dodje u Pionir…Pisu: hajde Delije, hajde Cigani da napunimo Pionir, da slavimo… A da li oni dodju?

Reply
Estrella Roja јун 12, 2018 at 00:21

Ne treba potceniti ovu domaću titulu pošto je bitan kontinuitet. Ne mogu da prežalim izgubljenu Abu i Evroligu jer realno teško ćemo biti u prilici da budemo dominantni pored nikad jače Cedevite, evroligaške Budućnosti i finansijski ojačane Olimpije. Jednostavno krivica je u našem dvorištu, prepuštanjem sudbine amateru Alimpiju doživeli smo očekivano težak udarac. Bojim se da sa Čovićem nemamo nikakvu perspektivu, a što je još jadnije mislim i da je alternativa još lošija. Eventualno instant varijanta kojoj znamo unapred ishod. Čestitke svim igračima i treneru Zvezde. Drago mi je zbog Omića koji je pokazao klasu, a sećam se zluradih komentara na moj račun kada sam ga gotovo jedini ovde podržavao. Prosto čovek koji je igrao pre dve sezone odličnu košarku ne može da istu zaboravi, pod uslovom da nema više od trideset. Kod njega je postojala psihološka barijera zbog razloga nesportske prirode sa kojim bi i Lebron bio u bedaku.Želeo bih da ostanu i on i većina igrača, ali znamo da je realnost surova istina.

Reply
Ciganinnikaddelija јун 11, 2018 at 22:43

Bez skupog trenera i igraca,forsirati klince i igrati EK za trofej,a ne EL u kojoj za 11 pobeda dobijes 400000e,ali da bi je igrao,moras da platis samo jednog igraca toliko.Nas koji 40 godina pratimo Cz, sopstvenim parama,bez podele sendvica i opijata zanima samo vise titula od komsija i druga zvezdica na grbu.Pozdrav za sve igrace drugih nacija i vere,koji su ostavili srce na terenu za nasu Cz.

Reply
ds banja luk јун 11, 2018 at 22:28

Bravo Zvezdo sve cestitke za svu srecu koju si nam dala svih ovi godina,a ovakav pionir je bruka svih nas.Sram da nas bude,i ove koji je vole a nisu dosli i one koji se placeni za to „zanimanje“ a isto nisu dosli.Takvi smo mi cigani,kratko nem pamcenje vjecno…jbg.poz.

Reply
milos rankovic јун 11, 2018 at 22:08

COVEK NEZNA DAL DA SE RADUJE ILI PATI CESTITAM NA TITULI VOLIM ZVEZDU VISE OD SVEGA AL ABA LIGA JOS BOLI ALI NEMA VEZE PUSTIMO OVE KOJI SU NAMESTILI DA OSVOJE ABU NEK IGRAJU EVRO LIGU ZAPAMTITE SLEDECE SEZONE BUDUCNOST NECE IGRATI PLEJ OF ABA LIGE DA VIDIMO KAKO CE DA IGRAJU UTORAK CETVRTAK NEDELJA SPAVANJE PO KLUPAMA SAMO POLAKO MI DA SE ORGANIZUJEMO PROBAMO DA VRATIMO NASE IGRACE JELOVAC SIMONOVICA CIRBESA STIMCA OSTAJU LAZIC DANGUBIC DOBRIC ANTIC JANKOVIC PROBATI ZADRZATI OMICA ROCESTIJA DOVESTI DVA SUTERA I EKIPA BOLI GLAVA

Reply
Josif јун 11, 2018 at 21:52

Честитке момцима на титули,драго мије због скромног Топиќа,због Омиќа и Рочестија који су дали реално највечи допринос у освајању овог трофеја,на крају и свим осталим момцима и свим искреним звездашима.Остаје дасе брзо престројимо и видимо у ком праццу че ичи КК.Дали експресно повратак у ЕЛ што подразумева скуп тим и искусног тренера или дати шансу Топиќу да исфорсира младе играче који би за годину две вратили Звезду где јој је место.позз.мкд

Reply
CIGANIN74 јун 11, 2018 at 21:45

Cestitke svima i hvala sto su 19-u titulu doneli na Mali Kalemegdan!

Reply

Leave a Comment