Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дејан Мелег представљен на Маракани

У уторак, 12. јуна, на стадиону „Рајко Митић“ представљено је друго појачање у новој сезони — Дејан Мелег.

Мелег је у Црвену звезду стигао из Кајзерија. Црвена звезда и Мелег су и у претходним прелазним роковима преговарали, али до договора је дошло у актуелном прелазном року и Дејан ће бити значајно појачање пред европске изазове.

Дејана је најпре представио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

— Задовољство ми је да представим наше друго појачање Дејана Мелега. Рођен је 1994. године, ради се о играчу који је прошао све млађе репрезентативне селекције и играчу са којим сам сарађивао у свим тим селекцијама. Он је европски шампион из Литваније 2013. године, играч великог талента и потенцијала и очекујем да у Црвеној звезди који је прави клуб за њега тај потенцијал искаже до максимума и нашим навијачима покаже сав раскошан таленат који поседује — рекао је Мркела, и додао да ће током наредних дана вероватно бити још појачања.

— Решавамо и питање штопера, могуће је да ових дана буде договорено још неко појачање. Доводимо само играче на позицијама које су дефицитарне. Постоје и у нашој лиги играчи који су квалитетни, а нису константно на радару клубова. Једног таквог смо и довели, ради се о Душан Јованчић. Неким играчима је потребно и време да сазреју, знамо ко је талентован али можда у том тренутку нису још спремни за клуб попут Црвене звезде. Но, Мелега смо свакако хтели и раније, али сада смо успели да се договоримо — рекао је Мркела.

Дејан Мелег је са Црвеном звездом потписао уговор на 3+1 годину.

— Желео бих да се захвалим спортском директору на лепим речима, као и да се захвалим управи што је омогућила да дођем овде. Надам се да ћу у будућности успети да покажем свој таленат. Већ сам одрадио два тренинга са екипом, утисци су сјајни, већину играча сам познавао и пре него што сам потписао. Прихватили су ме сјајно и заиста сам срећан. Не мислим да је грешка што нисам раније дошао у Црвену звезду, разговарали смо већ у претходна два прелазна рока али нисмо успели да дођемо до договора. Сада сам успео да дођем у највећи клуб на овим просторима и срећан сам због тога, мислим да је прави тренутак — прве су речи Мелега који је одабрао дрес са бројем „8“.

— Знам ко је носио осмицу пре мене. Канга је стварно оставио добре утиске у Црвеној звезди, али да нисам спреман не бих ни узео овај број. Не бих много о томе причао, на мени је да напорно радим и резултат ће онда доћи. Моја природна позиција је иза шпица, десетка, то сам играо последње 3-4 године. Могу да играм и по страни, причао сам о томе и са Владаном Милојевићем и са Миланом Косановићем са којим сам дуго сарађивао у омладинцима Војводине. Шест или седам година смо били заједно и он најбоље познаје моје квалитете — рекао је Мелег на представљању.

Повезане вести

2 comments

AJE јун 12, 2018 at 13:56

ХОЋЕМО МИРКА ИВАНИЋА

Reply
звездан јун 12, 2018 at 13:27

има ли шансе да доведемо још једног играча рођеног у бачком јарку ако већ марин није хтијео доћи,(био би то чак трећи капитен воше)који је дошао у овом прелазном року.неко ће рећи да већ имамо играча на тој позицији али се неби сложио.мелегу добродошлица и волио би да остане 5 година и да не жури у иностранство ида га здравље послужи

Reply

Leave a Comment