Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Бранко Лазић и Миленко Топић за историју

Новом титулом првака државе, капитен Бранко Лазић постао најтрофејнији играч у историји КК Црвена звезда, док је МИленко Топић након титуле као играч, освојио трофеј и као тренер црвено-белих.

Капитен Црвене звезде Бранко Лазић и тренер Миленко Топић осим титуле као циља који је остварен за крај сезоне, имали су и посебног разлога за задовољсто личним достигнућима која су остварили победом у финалу суперлиге Србије.

Миленко Топић је после трофеја који је подигао као играч далеке 1998.године, две деценије касније и као тренер успео да понови овај успех и то у години која је донела црвено-белима тречу одбрану титуле првака државе. Са друге стране, Бранк Лазић, осим што је у овој сезони посато рекордер по броју одиграних утакмица у дресу Црвене звезде, од понедељка је и играч са највећим бројем освојених трофеја у историји клуба:

Бранко Лазић:
Желим прво да честитам екипи ФМП-а на сјајној сезони и одличној финалној серији. Искрено ми је драго због тих момака и стручног штаба. Желео бих да честитам и својој екипи, свим људима у стручном штабу, менаџменту, директору, председнику… На још једној титули. Можда нисмо испунили главне циљеве који су били испред нас, али успели смо сезону да завршимо са трофејом – рекао је Лазић који није ни знао да и трећа утакмица финала, и четврта титула првака Србије улазе у историју:

Постао сам најтрофејнији играч у историји Звезде? Стварно? Нисам знао. Затечен сам. Осећај је сјајан! Разлог за велики понос, када имате међу свим личним достигнућима и ово, у тако великом кубу као што је Црвена звезда. Сада треба да уживамо у титули после свих ствари које смо проживели ове сезоне.

Миленко Топић:
Утисци су сјајни после освајања трофеја, посебно када се зна на који смо начин до њега дошли. Честитам свим људима у клубу и тренеру Алимпијевићу који је до јуче био са нама и стварно много дао за Црвену звезду. Ово је и његов трофеј. Честитам менаџменту клуба, стручном штабу, навијачима и играчима… Ово је успех свих њих.

Честитам играчима ФМП-а који су имали снаге да одговоре Црвеној звезди која је, ипак да не заборавимо евролигашки тим. Нама је свима било тешко да се вратимо на прави колосек. Сви су причали да ће бити лако, доминатно, али никада у животу не може бити лако. Ипак, момци су све изнели и борили се до самог краја.

Ипак, када се све сабере мислим да смо заслужено освојили титулу. Мислим да смо показали да смо тим са најквалитетнијим ростером и да играчи играју годинама Евролигу и да су способни да решавају овакве утакмице – рекао је Миленко Топић и онда се осврнуо на целокупну сезону која је донела добар наступ у Евролиги, два финала и пехар у домаћем првенству:

Ритам утакмице је био такав да просто меље. Ми нисмо тимови попут ЦСКА који има 15, 16 играча у ростеру и игра ВТБ лигу са практично другим тимом. Ми смо играли две лиге од којих нам је АБА била приоритетнија. Ми нисмо имали луксуз да се штедимо против Реал Мадрида да бисмо играли АБА лигу. Момци се нису штедели. Ритам је био такав да је форма долазила и одлазила. Губитак АБА лиге је отежао ситуацију јер смо психички потонули. Основни циљ нисмо испунили и било је тешко вратити екипу. Ја бих се вратио на утакмицу где смо имали отворен шут и после скок у нападу. Да је то ушло,.. Вероватно свега овог не би било.

Ми се за ову титулу нисмо борили да бисмо спасили сезону. То је такмичење у коме играмо и желимо да га освојимо. Ипак је ово борба за шампиона државе. То нас је држало и мотивисало до краја. Да смо имали среће као против ФМП-а прву утакмицу, да је ушла тада… Скроз друга прича и други утакмица. Ипак, то је живот и морамо се носити са тим – рекао је тренер црвено-белих и онда се осврнуо на овације и аплаузе које је добио у дворани „Александар Николић“:

Овације… Као некада пре. Исто место, доста истих људи, мало измењених физиономија… Заиста лепо. Увек уживам у Пиониру и то је нешто што ће остати за цео живот и не бих мењао ни са чим – рекао је Топић пре него што се са екипом преселио на Мали Калемегдан и заслужено славље црвено-белих.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment