Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Фримпонг у Ференцварошу

Фримпонг у Ференцварошу

Абрахам Фримпонг нови је фудбалер мађарског Ференцвароша.

Црвена звезда је зарадила 300.000 евра, а Фримпонг се обавезао на верност мађарском вицешампиону.

Након само годину и по дана и 33 одигране утакмице, уз један гол, поуздани дефанзивац напушта Београд и Црвену звезду. У протеклој сезони је одиграо 16 утакмица, постигао гол против Бачке, и углавном био четврти избор Владана Милојевића. Уговор му је истицао наредног лета, па му је омогућено да потражи нову средину.

Фримпонг је 2011.године из Италије дошао у Србију, а након шест месеци у Војводини, пет година је провео у Напретку из Крушевца. У јануару 2017.године је дошао у Црвену звезду за 100.000 евра, а након пуних седам година напушта Србију и од наредне сезоне ће играти за највећи клуб Мађарске.

Са Црвеном звездом је освојио титулу шампиона Србије у протеклој сезони и пласирао се у нокаут фазу Лиге Европе. Одиграо је веома запажене утакмице у реваншу плеј-офа за Лигу Европе против Краснодара и у „вечитом дербију“ против Партизана.

Црвена звезда је након Јованчића, Мелега и Стојиљковића, у ужурбаној потрази за централним дефанзивцем. Тренутно на располагању Владан Милојевић има само Вујадина Савића и Срђана Бабића, а део припрема са првим тимом проћи ће и млади Страхиња Ераковић, уз Бразилца Зе Маркоса који се вратио са позајмице из Рада.

Пре Фримпонга Звезду су напустили Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Лука Аџић, Лука Илић, Урош Рачић, Дамир Кахриман и Душан Анђелковић (завршио каријеру). Црвена звезда је укупно приходовала 3.500,000 евра, плус 5% од трансфера Уроша Спајића из Андерлехта у Краснодар који је износио 7.000.000 евра, у име фонда солидарности – 350.000 евра.

Повезане вести

Leave a Comment