Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стојиљковић – Осећам се спремно

Трећи нови играч у редовима Црвене звезде овог лета је Никола Стојиљковић.

Нападач Браге који ће наредне сезоне играти на Маракани, прикључио се данас својим новим саиграчима.

— Одрадио сам први тренинг, и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду и желим да се што пре уиграм са екипом пошто имамо јако тешке изазове у квалификацијама за Лигу шампиона. Срећан сам што сам дошао данас, што се нису одужили преговори. Сконцентрисан сам на рад, на тренинге, желимда се што боље уклопим у екипу — прве су речи Стојиљковића.

Уклапање Николи не би требало да буде проблем, јер се познаје са многим фудбалерима.

— Са Славољубом и Жулетом сам играо у Чукаричком, познајемо се и дружимо се. Шиља је моја генерација, цео живот се знамо. Познајем и Вујадина, са Мелегом сам био у Кајзерију… Познајем још много играчa тако да не верујем да ћу имати проблема да се уклопим.

Свестан је Стојиљковић да се и од њега, као и од целе екипе, очекује много наредне сезоне.

— Пратио сам Звезду прошле године, имала је одличне резултате, екипа је веома лепо играла. Чека нас јако тешка сезона зато што навијачи очекују да се у најгорем случају понови претходна, а сви очекују и да екипа игра још боље. Надам се да ћемо то остварити.

Ново Звездино појачање истиче да се осећа спремно за искушења која следе.

— На паузи сам неких 15-так дана, али одмарао сам можда пет дана, не више. Остатак времена сам се спремао јер сам знао шта ме чека, био сам у преговорима са Звездом тако да сам и индивидуално радио. Спреман сам, мислим да неће бити проблема што се тога тиче — подвукао је Стојиљковић.

Повезане вести

6 comments

Petar јун 16, 2018 at 09:58

Meni se, iskreno receno, ne dopada sto smo ga doveli. Ne toliko zbog njega samog, nego zbog nacina na koji je doveden. Doveli smo ga na pozajmicu za 200k evra, sa otkupnom klauzulom od 1.5M. Gde je logika? Sto nekom drugom razigravati igraca, jer mislim da bi ludost bila kupiti ga za 1.5M, osim ako ne eksplodira u prvenstvu. Cak iako eksplodira, pitanje je hoce li ponoviti istu sezonu da bi nama mogla da stigne, na primer, neka ponuda za njega koja je mnogo veca od cifre za koju smo ga doveli… Od tolikog broja igraca nemoguce da nije bilo nikog boljeg od Stojiljkovica, ili da niko nije hteo u Zvezdu. Dakle, da se razumemo, ne napadam ja upravu sto ga je dovela, jer mislim da je on najvise Milojeva zelja, jer su vec saradjivali i poznaju se prilicno dobro, nego me iritira ta pozajmica sa ogromnom otkupnom klauzulom. Za 1.5 milion evra moze da se dovede strasan slobodan igrac kome bi to bila dvogodisnja plata.

Reply
Delija mp јун 16, 2018 at 23:52

Otkupna klauzula uvek moze da se obori i cest je slucaj. Mi smo Kataija doveli i ako je klauzula bila 2 miliona, za Babica je isto bila 2mliona a platili smo ga 800 000e, Partizan je Jankovica isto dobio za dzabe.. Bitno da je on Milivojeviceva zelja i da bude pun pogodak. I ako bude ostala ista cifra, a njega mozemo sledece godina da prodamo za 4milona, mi smo dobri 2,5.
Za Pesica se ocekuje odlicna ponuda posto je imao sjajnu sezonu, u takvoj samo situaciji da ga moramo prodati. Kazi kog domaceg igraca mozemo da dovedemo kao zamenu? Jer bi bio zadovoljan da smo doveli Nikolica kog je doveo Partizan?

Reply
Petar јун 17, 2018 at 08:11

Da, moze da se obori, ali ako Nikola bude imao sezonu kao sto je Pesic imao proslu, onda je malo realno da se to desi. Nije 1.5 milion nista za danasnje uslove, samo eto, mislim da klub koji je 25-30 miliona u minusu ne bi trebao tako da posluje. Mi pre svega trebamo sto pre iz tih dugova da izadjemo. Necu ja da sporim ista sto si rekao, jer je to jedna od mogucnosti, ali mogucnost je i da ga otkupumo, a on da nikada vise ne zaigra na starom nivou. Zato mislim da su slobodni igraci mnogo manje kockanje. Nemam ja nista protiv uprave, vratili smo se na pravi put pre svega zahvaljujuci njihovim pojacanjima, samo me plase te skuplje kupovine, jer znam kako smo ranije prolazili. Dug od skoro 60m se nije napravio sam od sebe. Dakle, da ponovim, ne sporim ja ono sto si rekao jer je to jedna od mogucnosti i daj boze da sve tako bude. Ne moze se sporiti ni ono sto sam ja rekao, jer je opet neka mogucnost i jer nam se to sve vec desavalo. Jednostavno imam strah da se neke stvari ne ponove.

Reply
Delija mp јун 18, 2018 at 14:10

Prosle godine smo bacli kamenje za Pesica sto je placen 750 000e, danas taj isti Pesic vredi 4miiona, on nam je obezbedio titulu direktno svojim golovima. Ono sto hocu da ti kazem da Milojevic poznaje sve ove dovedene igrace i Stoiljkovica i sa njima je mnogo manja vrerovatnoca greske. Mozemo da uzmemo strance kao sto je Rikardinjo koji su slobodni da im nabijemo platu, vecina nas je odbila Puki, i ostali, jer ne mozemo da ispratimo platenu moc ostalih klubova.Prolazi vreme a mi moramo da se uigramo. Domaci igraci su bili pun pogodak prosle sezone, narocito povratnici. Ne vidim zasto to ne bi bilo i ove. I svi oni su bili reprezentativci, znaci samo treba to probuditi u njima, Milojevic je dokazao da ume da izvuce ono najbolje iz igraca. Ako nam obezbede LS ili Ligu Evrope, to je onda od neprocenjive vrednosti.
Ja iskreno verujem da hoce

Reply
Goran јун 17, 2018 at 07:25

Treba stvari gledati i na neki drugi nacin ako se npr sa njim plasiramo bar u LE i osvojimo titulu (a mozda i duplu krunu) i izborimo sledece sezone novo ucesce u kv za LS ja bi bio zadovoljan jer isplatio bi nam se,cak i da ne ostane posle toga jer npr da igramo bar LE to bi bio ogroman novac za nase uslove+igracima bi porasla cena,titula ili obadvoje titula i kup bi bili bonus kao i nove kv za LS…LS nekako nije realna prica jos uvek mada bi svi mi voleli to,znaci da mi sada neko ponudi npr grupu LE i titulu (bez grupe LS i domaceg kupa kojeg ne omalovazavam ali ipak je titula zbog Evrope bitnija) ja bih odmah sada to potpisao grupa LE i titula…Naravno Stoiljkovic da doprinese svojim golovima za ova 2 cilja i onda bi se isplatio cak i da ne ostane posle toga…

Reply
Delija mp јун 18, 2018 at 14:14

To i ja pricam, ali ljudi gledaju ograniceno. Prosle godine kukal i za Radonjica, sta 40% ne pripada nama, koj ce nam. Evo ga decko i reprezentaciji, sad isti ti prete Terzi ako ga proda.
Ja bih bio zadovoljan i sa ucesnem u LE. Malo smanjimo dugove, investiramo u ekipu, infrastrukturu..

Reply

Leave a Comment