Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Генерација 2008 учествовала на највећем светском турниру у Бечу

Генерација 2008

Генерација малишана Омладинске школе ФК Црвена звезда рођених 2008.године учествовала је током викенда на највећем светском турниру за децу до 10 година у околини Беча.

Генерација У10 коју предводи Милан Савковић била је учесник највећег међународног турнира за децу до 10 година – „Champions Trophy“ под патронатом УЕФА, који је бројао 128 екипа међу којима су и Јувентус, Ливерпул, Бенфика, Рома, Атлетико Мадрид, Челси, Манчестер Сити, Шалке, Ред Бул Салцбург, Бешикташ…

Све екипе су подељене у 16 група по 8 тимова, које су чиниле квалификациони део. Црвена звезда је као прва у групи изборила пласман у наредну рунду где се састала у групи 8 са Сласком из Вроцлава, турском екипом Алтинорду и локалном екипом Швехат. Црвено-беле наде су одиграле нерешено са Алтинордуом (1:1), поражене су од Сласка (1:3) и савладале Швехат (4:0), што је било довољно за друго место у групи, а само првопласирана екипа је ишла у плеј-оф.

Црвено-бели су затим у утакмицама за пласман за 9.место савладале Дуел јуниорс из Крушевца (4:0), Егер (3:1) и у мечу за 9.место енглески Сандерленд – 2:1.

Малишани из академије славног Ливерпула су освојили престижни турнир победом у финалу над Бенфиком, 1:0.

Према информацијама из Беча и утисцима екипа из Србије које су учествовале на турниру, црвено-бели су побрали симпатије учесника и заслужили бољи пласман.

Свакако да је дружење и боравак у оваквом амбијенту и организацији, где се окупило више од 1.000 малишана из целог света, било велико и богато искуство за црвено-беле наде.

Повезане вести

Leave a Comment