Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Клипа и четири играча Црвене звезде на СП у Аргентини

Клипа и четири кадета на СП

Кошаркашка селекција Србије до 17 година започиње свој наступ на Светском првенству у Аргентини. Србију ће са клупе предводити Слободан Клипа, а чланови тима биће и јуниори Црвене звезде Лазар Васић, Немања Живановић, Немања Поповић и Марко Павићевић.

Репрезентација Србије до 17 године стигла је након далеког путовања у Аргентину где их од 30. јуна до 8. јула чека Светско првенство. Пре почетка најјаче светске смотре у категорији до 17 година, ’’орлиће’’ ћека веома јака провера на турниру против селекције домаћина Аргентине, Француске и САД.

Селектор најбоље српске селекције до 17 година је Слободан Клипа који је имао веома значајну улогу у протеклој сезони Црвене звезде. Наиме, Клипа је имао саветодавну улогу у млађим категоријама црвено-белих који су освојили првенство Србије у свим категоријама – пионирској, кадетској и јуниорској. Окоснице кадетског и јуниорског тима били су и Лазар Васић, Немања Живановић, Немања Поповић и Марко Павићевић који ће представљати Србију на Светском првенству у Аргентини.

Срећно ’’орлићи’’! Надамо се да ће Васић, Живановић, Поповић и Павићевић пренети своје шампионске навике и на национални дрес.

Повезане вести

Leave a Comment