Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Још једно Ајаксово дете на Маракани: Ебесилио црвено-бели!

Лоренцо Ебесилио

Лоренцо Ебесилио, изданак славне Ајаксове школе, нови је фудбалер Црвене звезде! Након бившег капитена Мичела Доналда, Ебесилио биће други Холанђанин у црвено-белом дресу.

Управо је Мичел Доналд саветовао некадашњу велику наду холандског фудбала да Никозију замени Београдом. А клуб из Никозије је потврдио да је Ебесилио на путу за Београд где ће обавити медицинске прегледе.

Црвена звезда и АПОЕЛ су могући противници у 2.колу квалификација за Лигу шампиона, а Ебесилио ће том приликом уместо жутог-плавог извесно је носити црвено-бели дрес.

Дуго се није десило да Црвена звезда до 1.јула има цео тим на припремама, а не комплетирану екипу за сезону која следи! Рашида Сумаила, Милош Дегенек и Лоренцо Ебесилио на Маракани!

Холанђанин игра на средини терена, а може да покрије и место иза нападача. У Црвеној звезди га виде као идеалну замену за Гелора Кангу.

Ебесилио је почео да тренира у АЗ Алкмару када је као четрнаестогодишњак доживео срчани удар, и том приликом му је уграђен дефибрилатор. Након операције напустио је Алкмар, а Ајакс је врло брзо реаговао и довео Ебесилија у своју Академију.

За Ајакс је дебитовао у децембру 2010.године када је легендарни Франк Де Бур постао тренер. Претходно је наступао за Јонг Ајакс код Де Бура. Усталио се у првој постави, освојио две од четири узастопне титуле шампиона Холандије и након 52 одигране утакмице и 11 постигнутих голова одлази у Доњецк, Металург.

Након Металурга играо је за Габалу (Азербејџан), у Русији за Мордовију заједно са Доналдом и Анжи, да би у јануару 2017.године прешао у АПОЕЛ. У протеклој сезони је освојио шампионат Кипра и постигао 8 голова, уз 8 асистенција. Наступао је и у Лиги шампиона. Искористио је клаузулу да годину дана пре истека уговора може да напусти клуб.

Ebesilio i Kristijan Eriksen u dresu Ajaksa

Био је стандардни члан млађих селекција репрезентације Холандије, а за младу репрезентацију је одиграо један меч.

Ебецилиов брат Кајл је прошао школу Фејенорда, затим је добио позив Арсена Венгера и провео три године у Арсеналовој академији, а наступао је за Твенте и Нотингем Форест. Данас се опоравља од Гијен-Бареовог синдрома, полинеуропатије. Обојица су била популарна и скаутирана на игрици Football Manager.

Очекује се ускоро и званична потврда трансфера Ебесилија, као и двојице штопера, Сумаиле и Дегенека.

Повезане вести

6 comments

Србин са Космета јун 28, 2018 at 11:36

Све голове,осим једног(главом) у прошлој сезони постигао је ван шеснаестерца.Има изузетан ударац.То сам видео на нету.Мислим да ће бити одлично појачање.

Reply
LA[K]I јун 28, 2018 at 13:07

Ajaksova skola 🙂 Tamo samo najozbiljni talenti dolaze u obzir. Imali smo srece sa Donaldom, mislim da cemo i sa ovim pogoditi!

Reply
LA[K]I јун 28, 2018 at 07:22

Dobar igrac, bice veliko pojacanje! Sjajan prelazni rok je odradjen, svaka cast upravi! E samo mi jedna stvar nije jasna. Ako dodje onaj stoper iz Gane, a dodje i Degenek, sta cemo sa Babicem? On postaje cetvrta opcija, a zimus je placen 800.000 evra… Nadam se da gresim, ali kako stvari stoje ispostavice se da je taj otkup bio velika greska uprave…

Reply
Boban јун 28, 2018 at 08:52

Najverovatnije će Savić biti prodat posle kvalifikacija,za njega su postojale ponude.Pretpostavljam da isto važi i za Borjana,čim je doveden još jedan golman…

Reply
LA[K]I јун 28, 2018 at 09:22

Za Borjana sam predpostavio, a za Savica nisam znao. Onda ima logike, ovako bas sam razmisljao kako je uprava dozvolila da decko placen 800.000 evra bude visak. Bas steta i za Savica i za Borjana. Ostaje nada da cemo izboriti LS i da ce obojica ostati bar do zime. Dva stuba odbrane, ne mogu da zamislim kako bi ona izgledala bez njih! Ipak hvala Bogu da je uprava pronasla dostojne zamene.

Reply
Niikola јун 27, 2018 at 23:10

Nije loše…Dobar igrač

Reply

Leave a Comment