Moja Crvena Zvezda
ВажноВеслањеНајновијеОстало

Црвена звезда победник „Војводина опена 2018“

Веслачи први на "Војводина опену"

Веслачи Црвене звезде освојили су 1. место у екипном пласману на 56. интернационалној регати „Војводина опену 2018“ које је претходног викенда одржано на Палићком језеру.

Првог дана такмичења прва места освојили су четверац скул у конкурнецији пионира (Лука Лазић, Андреја Јевтић, Никола Љуна, Предраг Цветковић), четверац са кормиларом у конкуренцији пионира (Немања Граовац, Душан Петровић, Предраг Бојовић, Душан Поповић), четверац скул у конкуренцији кадеткиња (Нина Визи, Маја Мишљеновић, Ива Лазић, Миња Визи), дубл скул кадеткиње (Ива Лазић, Миња Визи) и дубл скул конкунрецији јуниора (Славко Савић, Борис Димитријевић). Друга места припала су кадетском четверцу скул, пиониру Филипу Милановићу у скифу и кадету Александру Грбићу у скифу.

Другог дана такмичења имали смо такође одличне резултате. Не постоје речи које могу описати емоције у трци четвераца скул за девојке. У надметању које је било на нивоу Светског првенства, издвојиле су се екире Чуруга, Смедерева и Црвене звезде. У јако неизвесној и напетој трци, пуној емоција, навијањем и бодрењем публике, победила је наша екира на челу са Александром и Анђелом Крстић, Мајом Мишљеновић и Нином Визи са пола секунде предности.

Пионири су тркама у малим чамцима оправдали очекивања и наставили низ победа започет првог дана.

Распоређени у три групе (финале), прво место су освојили Лука Лазић и Андреја Јевтић, а у истој групи Душан Петровић и Петар Бојовић су били други.

У другој групи су тријумфовали Никола Љуна и Предраг Цветковић, а у трећој су на другом месту завршили Немања Граовац и Виктор Поповић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment