Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Милојевић – Срећан сам уз моје играче

Владан Милојевић

Припреме су завршене, фудбалери и стручни штаб Црвене звезде данас ће бити у Београду, тренер Владан Милојевић сумирао је урађено на припремама.

— Главни утисци су да смо имали фантастичне услове за рад и све смо спровели онолико колико смо могли у овом временском периоду. Можда је због неких повреда мало утисак покварен, увек сам тужан после повреда, али одрадили смо припреме на најбољи начин. Видели смо где смо, спремамо се, ово нам је база за оно што нас очекује јер дуга је година испред нас. Испробали смо разне варијанте, а када имате паметне играче у екипи онда тренер дође у ситуацију да спроведе своје замисли, односно не само ја него цео стручни штаб. Нови су трендови фудбала, и ове екипе против којих смо играли играју у разлчитим системима, и желим да моји играчи буду спремни на све формације — рекао је Милојевић, и додао да се и на Светском првенству могу видети многи нови трендови.

— Показало се и на овом Светском првенству оно што одувек и причам, да ако имате јак колектив можете доста добрих ствари да направите. Неке екипе имају фантастичне појединце, али у савременом фудбалу су и неке друге ствари потребне да будете на високом нивоу. Све екипе су брзе, јаке, међутим доминирају неке ствари које пре нису биле важне толико. Не волим да прогнозирам, више то првенство гледам са неке своје тренерске стране, и многе ствари извлачимо и на припремама смо показивали играчима шта је то што можемо да научимо од великих асова и јаких репрезентација. Наравно, нисам човек који ради „копи-пејст“, али мислим да бих од сваке екипе на овом првенству могао да искористим нешто.

Питање које Милојевића обично најпре питају гласи да ли ће Црвена звезда моћи да понови прошлогодишњу изванредну сезону.

— Оног тренутка када смо завршили првенство, подвукли смо црту. Не знам да ли ће Црвена звезда поновити такав успех, али док год сам у Зевзди, могу да обећам  предан рад мене и мојих сарадника, као и играча. Много је ствари које треба да се десе да би се коцкице склопиле, али ја сам поносан што сам им тренер. Једва чекам сваки дан да тренирамо, некада им и не дам одмор јер јако желим да будем са њима. Никада нисам давао велика обећања, нећу ни сада. Једна добра година је иза нас, могу да кажем да смо једну игрицу прешли, отвара се нова игрица. Снове нико не може да нам узме, а предуслов да се било шта у животу уради је да верујете и да радите на томе, да имате добру атмосферу, љубав и мир. Навијачи су увек са нама, ми то знамо, и ако направимо ту симбиозу да смо сви ми заједно, можемо много да направимо.

Милојевић још увек не зна који ће тим истрчати против Спартакса.

— Ја никада немам у глави састав тима толико унапред, сви су у конкуренцији, добро раде, има још времена до утакмице. Радоњић и Родић ће бити спремни чим се врате, добили су мало времена да се одморе и забораве фудбал, а већ од петка су у конкуренцији. Мислим да за сада имамо добро избалансирану екипу. Не брине ме ни то што нападачи нису давали голове на припремама, јер незгодно је када при великом напору имате утакмице, када се они освеже биће то другачије. У овом тренутку сам задовољан, а имамо добре играче који ће бити одлични када буде требало. У зависности од одлазака, биће условљени доласци, али за доброг играча увек има места, тако да ћемо видети, веома сам захвалан и управи, и господину Терзићу и господину Мркели који раде велики посао, није лако данас довести играча. Чине све да мени обезбеде несметан рад — рекао је Милојевић.

Повезане вести

2 comments

Jesse Pinkman јул 4, 2018 at 03:15

Nema ga krvavi da mrači i negoduje…verovatno je prešao da navija za Real.

Reply
Hadži Dragan јул 3, 2018 at 18:57

Apsolutna podrška mom Aranđelovčaninu,napred Miloje,napred Zvezda.

Reply

Leave a Comment