Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Ватрено крштење младих Звездиних рагбисткиња

Рагбисткиње Црвене звезде завршиле су учешће на истанбулском турниру у рагбију на песку и тако постале прва женска клупска екипа у Србији која се такмичи у рагбију 13.

Храброст ових девојака не може да се мери са свим нежностима и лепотом женском пола. Оне су заузеле високу 6. позицију од 10 учесница у сениорској конкуренцији. То можда и не звучи као велики успех, али ако знамо да је женска екипа Црвене звезде састављена исључиво од јуниорки (18 година и млађе) и да им је ово прво учешће на било каквом такмичарском мечу онда је овај успех против много старијих и искуснијих девојака (жена) потпуно невероватан. Када су слични успеси у мушким категоријама Црвене звезде лако је момке наградити епитетом правих делија, међутим још увек тражимо праву реч да опишемо успех и херојство ових девојака.
Предвођене Жељком Делићем и помоћником Данилом Косановићем девојке су започеле такмичење у групи са две победе, а једна је била посебно драга јер је дошла после невероватног преокрета са 1:3 на 4:3. Оне су тако већ постале апсолутне победнице за све у клубу који су пратили и учествовали у њиховом развоју. Уследила су два пораза, од којих је један био од прошлогодишњих шампионки, а и њих су прописно намучиле због чега су добиле огромно поштовање после меча.


Други дан турнира девојке су започеле четвртфиналном утакмицом против изузетно јаке екипе Рокетса. Првог дана турнира Жељана Митровић сломила је прст на нози, али је као прави борац издржала и одиграла турнир до краја. Тако ослабљене црвено-беле девојке нису могле да се супротставе очигледно стажнијим и старијим Ракетама. Традиционално за рагби, поражене екипе не испадају из такмичења већ уместо борбе за трофеј настављају борбу за штит. У полуфиналу штита на ред су поново дошле девојке са моћима супер хероја – „Power Puff“ и претрпеле су још један пораз од наших хероина. Финале штита је значило још један сусрет са старим знанцима, екипом „Aconites“ која је несрећно испала из борбе за трофеј. Последњи меч на турниру завршен је поразом 6:0 што је значило да су рагбисткиње Црвене звезде на свом првом турниру освојиле 6. позицију, на опште задовољство целог тима и изненађење свих присутних.

Фантастична атмосфера и целодневна журка током турнира су најбољи позив за наредну годину, где се већ најављује и одлазак мушке екипе Црвене звезде.

Дан 1 (такмичење по групама):
Црвена звезда – „Amazon girls“ 4:2
Црвена звезда – „Power Puff“ 4:3
Црвена звезда – „Bromigos“ 1:3
Црвена звезда – „Aconites“

Дан 2 (Финални дан):
Четвртфинале Рокетс – Црвена звезда 6:1
Полуфинале штита Црвена звезда – „Power Puff“ 4:3
Финале штита: „Aconites“ – Црвена звезда 6:0

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment