Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездиних 12 нових професионалаца

Звездиних 12 професионалаца

На стадиону „Рајко Митић“ у понедељак, 9. јула, потписани су професионални уговори са 12 фудбалера из Звездине омладинске школе.

Овакви дани свакако су најдражи свакоме ко ради у Црвеној звезди, а поготово деци која годинама тренирају и сањају о свом првом професионалном потпису за клуб. Тај сан данас се испунио деветорици фудбалера рођених 2001. године, односно тројици рођених 2002. године.

Уговоре су потписали деветорица фудбалера рођених 2001. године: Един Ајдиновић, Лука Великић, Марко Дедијер, Његош Купусовић, Давид Милисављевић, Мирко Миликић, Никола Савић, Ненад Аџибаба, Борисав Бурмаз. Такође, ту су тројица фудбалера рођених 2002. године: Милош Пантовић, Едвин Елевен и Алекса Матић.

Први који су им честитали били су они који их и тренирају. Први тренер у омладинској школи Никола Јелић рекао је да је ово велики дан.

Честитао бих овим дечацима на потписивању професионалних уговора са фудбалским клубом. Такође и вама, родитељима, као и тренерима који свакодневно раде са њима и баве се вашом и нашом децом. Наши дечаци су пре свега одрицањем, радом, понашањем дошли до дана који је за све дечаке који почињу да тренирају фудбал сан, а то је да потпишу професионални уговор са Црвеном звездом. Овај уговор треба да вам буде подстрек да још више и јаче радите како бисте дошли до циља којем сви стремимо, а то је игра и играчи за први тим Црвене звезде. Желим вам среће и здравља и да што пре будете у првом тиму — речи су Николе Јелића.

Братислав Живковић је од недавно тренер омладинаца, и такође је имао шта да каже Звездиним новим професионалцима.

Момци, честитам вам. Такође и људима који су вас селектирали, довели, родитељима који су улагали велики напор у вас. Клубу који већ годинама уназад гаји ту стратегију и ово форсирање младих играча из својих селекција. Ово је само обавеза више и подстрек да наставите овим путем, а ми смо ту да вам тај пут олакшамо радом и пажњом коју ћемо вам посветити. Сигуран сам да ћете бити стуб првог тима у наредним годинама — рекао је Живковић.

Прошле сезоне Никола Пуача је водио кадете Црвене звезде до титуле, а од ове сезоне биће први помоћних Братислава Живковића.

Честитам вам у своје лично име, а од вас очекујем да се понашате и радите као и до сада. У перспективи очекујем да искористите шансу која ће вам бити сигурно пружена — рекао је Пуача.

Кадете ће ове сезоне предводити Славољуб Ђорђевић, који можда и најбоље познаје фудбалере који су данас потписали професионалне уговоре.

Желим да вам честитам, морате да знате да је ово један озбиљан корак ка професионалном спорту и ка првом тиму Црвене звезде. Обвавеза ваша сада је много већа него до сада, а како и ваша тако и наша, јер чим тренирамо професионалце обавеза нас тренера је да и у раду и у понашању подижемолествицу на горе. Познајем сву децу овде, али конкретно за генерацију 2002. која је малтене направљена прошле године, уз овз децу и Илију Бабића који је раније потписао уговор, могу да кажем да постоји још 3-4 играча за које сам сигуран да ће следеће године у ово време потписати професионални уговор. Хтео бих да се захвалим руководству клуба, Николи Јелићу и Драгану Младеновићу, што се клуб након дуго година одлучио за стратегију да гура Звездину децу. Клуб може много да заради јер се та деца од малих ногу васпитавају и тренирају, прави се победники менталитет, захтеви који се имају у млађим категоријама касније се спроводе и у првом тиму и по мом мишљењу на личном исксутву знам да само тако и клуб може да се врати на свој пут који је и пре имао, и уз подршку навијача коју су деца већ осетила сигурно да овај клуб са оваквом децом има озбиљну будућност — рекао је Ђорђевић.

Повезане вести

3 comments

Hadži Dragan NBG јул 9, 2018 at 22:05

Zašto je najbolji igrač generacije 2000 Milan Savić otišao u Beveren, kako je gosn Terzić to dozvolio? Molim nekog da mi odgovori!

Reply
Boris јул 10, 2018 at 16:45

Praktično je otišla cela generacija 2000. Iako su i dalje u omladinskom uzrastu.

Reply
Србин са Космета јул 9, 2018 at 18:13

Браво момци!
Много очекујемо од свих Вас!
Мислим да ће Ајдиновић(гледао сам га уживо,подсећа ме на Канатларовског(стил игре)),Купусовић и Бурмаз бити нови љубимци армије Звездиних навијача!

Reply

Leave a Comment