Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Милан Томић нови тренер КК Црвена звезда!

Милан Томић

Милан Томић је нови тренер КК Црвена звезда!

Легенда КК Олимпијакос и дугогодишњи асистент и тренер грчког великана постигао је договор да у наредне три сезоне предводи клуб са Малог Калемегдана.

Томић је био близу Звездине клупе и протекле сезоне, али су се жеље и „коцкице“ између шампиона Србије и актера свих великих успеха Олимпијакоса поклопиле овог лета.

Милан Томић је рођен 24.јула 1973.године у Београду, а каријеру је започео у Радничком са Црвеног крста. 1991.године је отишао на пробу у Олимпијакос и задржао се пуних 13 година у Атини, током којих је освојио 9 трофеја, био и капитен, актер историјске трипле круне 1997.године под вођством Дуде Ивковића и постао власник бројних рекорда и једна од највећих клупских легенди и велики љубимац навијача.

Milan Tomić i Vasilis Spanulis

У каријери је још наступао за Аурору Баскет из Језија у Серији А, а завршио у екипи Колососа са Родоса 2006.године.

Од фебруара 2008.године је асистент на клупи Олимпијакоса именима као што су Панајотис Јанакис, Дуда Ивковић, Јоргос Барцокас и последње четири године Јанису Сфаиропулосу. У два наврата је био в.д првог тренера (interim head coach). Први пут током играчких дана (2004.године), други пут на старту сезоне 2014/15.

Током протеклих 10 година са Олимпијакосом је освојио 7 трофеја, од чега две Евролиге узастопно (2012, 2013), уз шест учешћа на Ф4 најелитнијег европског такмичења.

Позив Црвене звезде био је довољан да се Милан Томић врати у Србију након 27 година.

Промоција Милана Томића је сутра на Малом Калемегдану.

Повезане вести

5 comments

Nenad Popovic јул 14, 2018 at 04:57

Sve je to lepo, svi ti silni trofeji, ali covek ipak nikad nije sam radio i ovo mu je zapravo prvi posao, gde ce biti samostalan. Nadam se da ce uspeti i svi moramo da ga podrzimo, ali malo se bojim… Zavisice i od postavke tima za narednu sezonu, jer budimo realni, Covke sastavlja tim, a da li ce to biti po ukusu novog trenera, to ce vreme koje je ispred nas da pokaze. Ne znam zasto se nije pricalo sa Trinkijerijem i sa Nasim Sasom Obradovicem za koga se zna da zeli da radi u svom klubu, cak i za manje pare. Oni su treneri i po ukusu navijaca. Verujem Tomicu, ali… Daj Boze da sve bude u redu, jer jos jedna slaba sezona, moze da nas vrati u totalni prosek. Pozdrav svim pravim Zvezdasima!

Reply
Hadži Dragan NBG јул 13, 2018 at 20:34

Dobro nam se u Srbiju vratio Milane!

Reply
Србин са Космета јул 13, 2018 at 18:20

Добродошао!!!
Сад паметна селекција и довођење појачања,па да се вратимо у ЕЛ!!!

Reply
MILOS RANKOVIC јул 13, 2018 at 17:53

PRVO VELIKI ZVEZDAS DRUGO PREDSEDNIK JE URADIO ODLICAN POSAO VOLI TVRDU KOSARKU NEMA VISE PRIMANJE STO KOSEVA TRECE NE BI ON DOSAO DA BI SE IGRAO OSECAJ MI JE DA CEMO BITI PUNO JACI NEGO PROSLE SEZONE CUTI SE I RADI SVAKA CAST

Reply
Јосиф јул 13, 2018 at 20:02

И ја се исто надам да чим је дошао биче солидан тим.Честитке и пуно срече.позз

Reply

Leave a Comment