Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Александар Пешић у Ал Итихаду

Александар Пешић

Александар Пешић је и званично напустио Црвену звезду и потписао трогодишњи уговор са екипом Ал Итихад из Саудијске Арабије.

Пешић је данас промовисан у Џедаху, а Ал Итихад, један од најуспешнијих клубова Азије, осигурао је услуге најбољег стрелца Суперлиге Србије за 4.2 милиона евра.

Александар Пешић је протеклог лета стигао у Црвену звезду из француског Тулуза за 750.000 евра, а претходно је провео 6 месеци на позајмици у Аталанти. И остварио је сјајну сезону.

Црвена звезда је освојила 29. титулу шампиона и након 25 година презимила у Европи, а Александар Пешић је одиграо највише утакмица у црвено-белом дресу прошле сезоне – 51 утакмица/29 голова. Са 25 голова је био најбољи стрелац Суперлиге и поставио нови рекорд по броју голова у једној сезони Суперлиге. Изабран је за најбољег играча протекле сезоне Суперлиге и у тим сезоне.

Чинио је одличан тандем са Ричмондом Боаћијем у јесењем делу сезоне када су заједно постигли 44 гола, што их сврстава међу најефикасније тандеме у историји Црвене звезде. Након Боаћија постао је тек други фудбалер са више од 20 поситгнутих голова за једну полусезону после 1992.године и непревазиђеног Дарка Панчева.

Пешић је прошао комплетне припреме са Црвеном звездом, али је одмах по повратку из Аустрије кренуо пут Саудијске Арабије на финализацију трансфера у Ал Итихад.

Срећно, Шиљо.

Повезане вести

1 comment

LA[K]I јул 13, 2018 at 08:12

Siljo legendo srecno u Arabiji! Sto se tice njegovih partija pamticemo ga po sjajnoj sezoni u SLS i golu protiv Krasnodara. Opeljesi Arape pa da te ponovo gledamo u Zvezdinom dresu 🙂

Reply

Leave a Comment