Текст преузет са сајта Атлетског клуба Црвена звезда.

Очигледно да је проблем много шири и суштински битнији од судбине „само” Атлетског клуба Црвена звезда…

У интервјуу „Спортском журналу“, Звездан Терзић, генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда, рекао је поред осталог о плановима за 2019. годину: „Приближићемо западну трибину терену, затим радити и остале трибине без атлетске стазе (…) Морају да се прате стандарди, више у Европи нема стадиона са стазом“.

Мало је рећи да су у краљици спортова црвено-беле спортске породице били пренеражени овом информацијом.

Постојимо 75 година, буквално од првог дана постојања Црвене звезде као спортског друштва. Први мушки сениорски састав, првак Европе с Маракане у било ком спорту, био је Атлетски клуб – подсећа на почетку Невен Ранић, спортски директор АК Црвена звезда.

Нико није освојио више националних титула шампиона од нас и то у свим узрастима. Имали смо светске и европске рекордере, велики број освајача медаља с највећих такмичења. У овом тренутку капитен женског састава нам је Татјана Јелача, вицешампионка Европе у бацању копља. Имамо учеснике предстојећег Првенства Старог континента у Берлину. Бројимо 600 чланова, то је практично исто толико породица везаних за овај матични спорт. Зар то може да се избрише једним потезом?

Највише забрињава све у атлетском клубу што су за планове сазнали у споменутом интервјуу.

Нико нам се није обратио. Наш председник Срђан Рашковић је у комуникацији с челницима Фудбалског клуба и спортског друштва. Ништа му није речено, а промене ће настати за нешто више од пола године. Недавно је у интервјуу „Звездиној ревији“ најавио да ћемо ставити нову стазу на стадиону, као и ону у тунелу. Нико ни тада није рекао: „Еј, имамо друге планове“. Такође је било речи, „Журнал“ је о томе писао, да смо у разговору с Фудбалским клубом дошли до тога да ћемо направити терен за даљинска бацања. Тамо се сада прави паркинг.

На питање виде ли решење, Невен Ранић одговара веома енергично:

Оно буквално мора да буде пронађено!

Текст на сајту СД

3
Коментари

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
necromanser Ivan                         mmm Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
necromanser
Гост
necromanser

Sakupite par devojaka i momaka inžinjera pa napravite univerzalan, montazno demontazni objekat.

Ivan
Гост
Ivan

Magarac! Neće on ništa uklanjati, jer jedino on može da bude uklonjen iz Crvene zvezde!

mmm
Гост
mmm

Pravi Zvezdas nikada ne bi unistavao Zvezdin trofejni klub. Krajnje je vreme da Zvezdan Terzic postane Zvezdas i da se mane ovakvih gluposti.