Moja Crvena Zvezda
Архива

Ватерполисти одиграли нерешено са Наполитанцима

У препуном Спортском центру Ташмајдан Црвена звезда Вет је играла нерешено са италијанским Посилипом9:9. Узданици Дејана Савића имали су чак и вођство од 8:6, али су ту поклекли и дозволили противнику не само да у последњој четвртини изједначи, већ и да преузме вођство. Наши ватерполисти су ипак смогли снаге и изједначили резултат. Последњи напад је припадао екипи из Напуља, која срећом то није искористила и нерешеним резултатом је завршена прва четвртфинална утакмица. За црвено-беле је овога пута био најефикаснији Југослав Васовић, који је чак четири пута затресао мрежу Наполитанаца.

Звезду очекује неугодно гостовање у Италији за две и по недеље(14. децембра), али наши ватерполисти су свакако показали да могу да се носе са апенинским великаном, и да могу да направе изненађење и пласирају се у полуфинале.

Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 2000. Судије: Куретас (Грчка), Инеста (Шпанија). Играч више: Црвена звезда Вет 5 (3), Посилипо 9 (6). Петерци: Посилипо 1(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ВЕТ: Пијетловић, С.Рашовић 2, Стојчић, Ивошевић, Кљајевић 1, Милијановић, Аврамовић,В.Рашовић 1, Рандјеловић 1, Филиповић, Васовић 4, Аксентијевић, Драксимовић .

ПОСИЛИПО: Негри, Перез 1, Пасковић, Буонокоре 2, Матело, Бертоли 1, Гало 3, Мингел 1, Калкатера, Баралди,Сакоја 1, Антонио.

Повезане вести

18 comments

BojanBL нов 27, 2011 at 23:58

Prvo, čestitke crveno-bijelim vaterpolistima!!! Nerješen rezultat protiv Posilipa (istina, koji nije jak kao nekada, dok je harao Evropom) je za svaku pohvalu. Drugo, igra u prvoj, a pogotovo u drugoj četvrtini je bila za čistu desetku. Napolitanci su osjetili pritisak sa tribina i vjerujem da su zato podbacili u prvoj polovini utakmice. Ostaje žal što ih nismo dotukli i bacili na koljena u tom periodu utakmice. Imali smo prilike, ali… Takođe, i protivnici su imali svoje prilike koje je ČUDESNI Pjetlović odbranio. Od treće četvrtine je bio vidljiv pad u igri. Osnovni razlog je neiskustvo, umor i nedovoljan broj kvalitetnih utakmica u kontinuitetu. Sporo smo plivali, nije bilo kretanja, stajali smo u mjestu, napad bez ideje… Jednom rječju, bili su potrošeni u nastavku. Ipak, pokazali su kako treba da se bori svaki Zvezdaš, Cigan ili Delija za IME kluba. Borili su se do maksimuma od samog početka što je i bio razlog potrošenosti u drugom dijelu utakmice. Samo neka nastave ovim putem i vjerujem da rezultati neće izostati u narednom periodu !!! Zvezda oooooooo…

Reply
ВАТЕРПОЛИСТИ ПОНОС ЗВЕЗДЕ нов 27, 2011 at 23:15

Хоће бити неке слике или снимак? 🙂

Reply
acim нов 27, 2011 at 22:20

i tako to bude kad pravi ljudi dodju na prava mesta.To sto ste trenirali sa grobarima mi je znak da mislite ozbiljno.Ajmo jos malo truda pa da gledamo derbi ali u vaterpolu

Reply
Aleksandar нов 27, 2011 at 22:18

Više sam očekivao od Posillipa a naši momci su još jednom ostavili srce u bazenu. Šteta što nismo napravili razliku od bar dva-tri gola, što smo objektivno mogli samo da smo imali dužu klupu i samim tim više snage. Ovako idemo otvoreno u revanšu na pobedu jer samo nas ona vodi u polufinale. Dakle nemamo šta da izgubimo a možemo mnogo da dobijemo. Veliko hvala momcima što su nam donekle ublažili rane od juče. Samo napred Zvezdo!!!

Reply
gile нов 27, 2011 at 22:01

steta ali ipak nema veze glava gore….bore se srcem a ne kao nasi fudbaleri…ako ima neki snimak sa utakmice bilo bi lepo da se vidi..:)

Reply
Jagr нов 27, 2011 at 21:56

Svaka im cast! tako se bori za grb! protiv nekoliko puta jaceg protivnika! Sta god uradili vi ste nas ponos!

Reply
Djolle нов 27, 2011 at 21:51

Momci prijatno sam iznenađen! Jako nam malo fali da postanemo ozbiljan evropski klub, bez preterivanja. Malo duža klupa i da akumuliramo iskustvo jer imamo dosta mladih igrača i mi smo na konju. Moram da izdvojim i golmana Pijetlovića koji je branio sjajno. Za borbu i rezultat svaka čast!

Reply
dusan нов 27, 2011 at 21:47

samo napred

Reply
PERA BOR нов 27, 2011 at 21:14

Steta za ispustenu prednost ali i za ovo svaka cast.U revansu samo hrabro pa sta bude.

Reply
zvezdaš-rajvoSa нов 27, 2011 at 21:11

ehhh da mi je ovo neko pričao, ne bi mu verovao. Ispade nam sekcija vaterpolo kluba najbolja u sportskom društvu. A ranije perjanica sportskog društva nam je bio fudbalski klub. Svaka čast momcima, ma šta god uradili u revanšu. Odigrati ovako mušku utakmicu sa trostrukim prvakom Evrope Posilipom koji je inače dosta namučio Pro reko je za respekt i ponos nas Zvezdaša. Ja se nadam podvigu i plasmanu u polufinale Evrokupa što bi bila senzacija i veliki uspeh. Tako je kada klub preuzmu pravi ljudi, legende ovog sporta Viktor Jelenić i Savić. A odigrali su ovakvu utakmicu zato što imaju zdrav rivalitet sa komšijama. Zato što su i u jednomi u drugom klubu pre svega gospoda, pa onda tek sportisti koji znaju šta znači fer plej i viteška igra. Jedva čekam da vidim inserte sa utakmice i navijanje Delija. Srećno u revanšu, pa šta nam Boga da. Samo hrabro!!!

Reply
Mimi нов 27, 2011 at 21:04

tako se bori za Zvezdin grb…svaka cast…

Reply
Mare нов 27, 2011 at 21:01

Ma ovo je odlican rezultat, do pre koju godinu klub je bio na pocetku, a sada smo ravnopravni sa jednim Posilipom, cak smo i vodili, ali nema veze, odlican rezultat i pohvala za sve igrace, a i navijace! Male su sanse da prodjemo dalje, ali nada postoji.

Reply
Danilo нов 27, 2011 at 20:59

Bravo Zvezdasi! Pokazali ste za razliku od ostalih iz SD, da ste dostojni svih pocasti i nosenja grba i kapice jednog velikana u vidu C.Zvezde. Nema predaje, vidi ste da ste satkani od tvrdog „materijala“, na pobedu u Napulju, zasto da ne! Ovo je godina vaterpolista Zvezde, postajemo ozbiljan klub, to je evidentno! SVAKA CAST NASIM NAVIJACIMA., KOJI SU JOS JEDNOM POKAZALI DA SU NEPREVAZIDJENI U SVETU!!!

Reply
Немања нов 27, 2011 at 21:01

Добро, и одбојкаши не играју лоше, а ево и рукометаши су добили Порто… Само још да се „коцкице сложе“ у кошарци и деси се нешто добро у фудбалу, и ето нас на старом, добром путу… 🙂

Reply
milos нов 27, 2011 at 20:56

Momci, vise nego svaka cast!

Reply
I.g.o.r. нов 27, 2011 at 20:59

Ipak, gre’ota da se isputi 8-6…. Baš mi je krivo…. 😛

Reply
Dražen нов 27, 2011 at 21:02

I prva utakmica protiv Oradee je zavrsena 9-9 pa svi znamo kako su prosli u revansu. Ima da nabijemo zabare u Italiji 😀

Reply

Leave a Comment