Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Томић: Долазак у Црвену звезду је лака одлука

Представљен Милан Томић

На конференцији за медије која је одржана у просторијама клуба на Малом Калемегдану званично је представљен нови тренер КК Црвена звезда мтс Милан Томић који се том приликом обратио јавности.

КК Црвена звезда мтс представио је новог шефа стручног штаба. Милан Томић је у петак потписао трогодишњи уговор са црвено-белима и тим поводом је одржано и званично представљање. Председник клуба Небојша Човић и тренер Милан Томић говорили су о новој сарадњи, амбицијама и плановима у блиској будућности, а први се обратио нови тренер Црвене звезде Милан Томић:

Прво бих хтео да кажем да ми је веома драго да сам се вратио у родни град Београд да наставим да радим свој посао и захваљујем се господину Небојши Човићу на томе. После 25 година у Атини, ето како живот иде, појавила се Црвена звезда и шанса да је преуземем. Покушаћемо да играмо добру, квалитетну кошарку, атрактивну. Позивам навијаче да дођу у дворану, да буду наш шести играч јер из искуства знам да никоме није угодно када дођу у халу да играју против Црвене звезде – рекао је Милан Томић у уводном излагању, а онда су уследила питања медија.

Да ли постоји страх од доласка у Црвену звезду?

– Да се плашим изазова, ја бих био код куће. Ко има страха, тај остаје кући – истакао је Томић који је после упитан о стилу кошарке који форсира.

Кошарку морате да видите на терену. Квалитетна кошарка захтева много ствари, а пре свега добар рад на тренингу. Требало би нам три сата да причамо детаљније о томе – рекао је нови тренер Црвене звезде који је потом прокоментарисао групу у Еврокупу и такмичење у АБА лиги:

У Еврокупу не треба потценити ниједан тим. Сигурно да је много јачи него прошле године и има пуно евролигашких екипа. Треба прво да спремимо наш тим па тек онда да гледамо противнике. Уколико имамо поверења у своју екипу, ми и навијачи, онда ће све бити много лакше. Биће и тешких утакмица и тешких путовања. АБА лига ће исто бити јача него прошле године. То ми је веома занимљиво. Што је теже, то је интересантније.

Томић је потом говорио о разлогу доласка у Црвену звезду:

У мојој глави пре три или четири године сам био спреман да почнем самосталну каријеру и то је био мој циљ. Црвена звезда је велики изазов за мене и велики клуб који има много навијача. Мени је било лако да одлучим – рекао је Томић, а следеће питање било је везано за играчки кадар:

У вези играча, сигурно је да ћете имати информацију када буде дошло време. Сигурно је да радимо на томе. У првом тренутку када будемо потписали неког играча, ми ћемо вас обавестити. Што се тиче стручног штаба, исти је одговор као и играчи. Немамо разлога ништа да кријемо, свако има свој посао и нема потребе да се спекулише о томе. Што се тиче играча ФМП-а, мислим да смо одговорили већ везано за ростер. У овом тренутку немамо шта да вам кажемо. Имаћете аутоматски информацију, чим потпишемо неког играча – рекао је Томић, а онда додао:

Недостајао ми је Београд. Отишао сам у Атину у својој 18. години, а сада се у 45. враћам у Београд. Био сам свако лето овде, али ћу видети сада људе које нисам видео дуго – закључио је шеф стручног штаба Црвене звезде мтс Милан Томић.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јул 14, 2018 at 20:23

Добродошао!

Reply

Leave a Comment