Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина филијала појачана шампионима

Звездина филијала, екипа Графичара, отпочела је припреме за нову сезону. Под вођством новог тренера Милије Жижића, поред Звездиних играча Станковића, Стојића и Станојева, који су у Графичару већ стекли искуство играња сениорског фудбала, екипу ће ове сезоне појачати већина фудбалера из Звездиног шампионског тима омладинаца.

– Ми смо и у правом смислу речи Звездина филијала јер ће наш играчки кадар у већини бити саткан од Звездиних фудбалера рођених 2000, 1999. и 1998. године. То су играчи који су прошле године играли Омладинску лигу Србије и јако ми је драго што ће бити са нама. Не бих посебно издвајао имена, али на њима је да, након освајања шампионске титуле у омладинцима, осете прве дане и прве кораке у сениорском фудбалу. Они ће чинити окосницу тима уз завидан број играча ‘98. и ’99. годишта који су већ искусили како је играти у сениоркој конкуренцији у српској лиги Београд у дресу Графичара. То су момци који су прошли припреме са првим тимом Црвене звезде и њих очекујемо да нам се прикључе како бисмо комплетни отпутовали на припреме – рекао је Жижић.

Екипа Звзезде Б пред почетак нове сезоне поставила је високе циљеве својим играчима.

– Млади играчи који су нам се прикључили са правом носе епитет шампиона. То је велик част, али и обавеза за нас који радимо са њима. Зато смо пред себе поставили два циља. Први је развојни, сходно томе да смо између Омладинске школе и првог тима Црвене звезда. Ми се прилагођавамо захтевима првог тима, а такође се и ослањамо на Омладинску школу из које црпимо велики број  фудбалера. Драго ми је што ћемо и поред развојног, имати и такмичарски пут. Уз победе се најбоље сазрева, кали и верујем да ћемо бити успешни у наредном периоду.

Екипа Графичара савладала је на другој припремној утакмици Јединство из Сурчина резултатом 2:0 головима Анђелковића и Јокића.

– Јако сам задовољан и много ми значи ова победа. Да бисте били победник морате да растете уз тријумфе. Већ сам наговестио својим играчима да од њих очекујем да се и у тренажном процесу труде да буду такмичари кроз вежбе и кроз игре, да победимо своје мане, да пробијемо границе пријатности и изађемо из зоне конфора, како бисмо постали индивидуално бољи. Тада ћемо ојачати као екипа и бићемо спремни да побеђујемо у континуитету што нам је и циљ.

 Црвена звезда је обезбедила изузетно квалитетне услове за рад своје филијале.

–  На нама је да искористимо те услова максимално својим приступом који ћемо имати према обавезама. Још неколико дана радићемо у Београду, па се 23. јула селимо на Златибор где ћемо одрадити двонедељне припреме. Планирамо да тамо одиграмо четири припремне утакмице, углавном са прволигашима Србије како бисмо на делу видели колико можемо против искуснијих и старијих од себе. Када се вратимо 4. августа у Београд имаћемо пред собом две радне недеље да се припремимо за прву првенствену утакмицу у сезони која нас очекује 18. августа. Наш циљ је, сходно дресу који носимо, највиши, тако да верујем да ћемо се радовати победама – поручио је Жижић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG јул 15, 2018 at 17:56

Idemo deco,uz vas sam na svakoj utakmici iza južne tribine.

Reply

Leave a Comment