Moja Crvena Zvezda
Архива

Млађе категорије осветлале образ клуба

Бранко Јовановић
Бранко Јовановић
Овог викенда су одигране и последње утакмице јесењег дела сезоне за млађе категорије. Сада када су нас фудбалери првог тима поново изневерили и разочарали, црвено-бели клинци су нам показали да ће они увек умети да цене грб који носе на грудима, клуб у ком су одрасли и навијаче чија је безусловна подршка вечито била ветар у леђа у тренуцима када је било најтеже.
Ко је гледао утакмице Звездиних омладинаца, кадета и пионира, зна о чему говорим. Та срчаност и преданост са којом они играју фудбал заиста је нешто на чему им се може позавидети. За њих нема изгубљене лопте, за њих није крај док га судија не одсвира, док се професионални фудбалери који имају готово дупло више година предају пред првом препреком. Још једна важна чињеница је та што су сви они велики пријатељи, а то је изузетно важно за постизање добрих резултата. За њих је Црвена звезда остварење сна и они се свом снагом труде да оправдају то што им је неко дозволио да обуку свети црвено-бели дрес. Играју из љубави, гладни доказивања и успеха. И то баш са Црвеном звездом, ни са ким другим.

Стефан Чикић
Стефан Чикић

Кадетска и пионирска категорија наше Звезде потврдиле су и пре последњег кола своје титуле јесењег шампиона и доказале још једном да клуб из Љутице Богдана дефинитивно има најбољу омладинску школу у Србији.

Омладинци, од којих су четворица и репрезентативци Србије, нису, нажалост, успели да сачувају прво место на табели због извесног пада у игри на средини полусезоне, али и даље су најозбиљнији конкуренти у борби за титулу, коју ће почети са одличног другог места на пролеће следеће године.
Прва три места на табели изгледају овако:
1 Војводина 36
2 Црвена звезда 35
3 Рад 34

Кадети су једини успели да савладају вечитог ривала у овој сезони и тиме заокружили фантастичан низ од свих 17 победа на 17 утакмица! Годиште ´95. убедљиво је најјача селекција коју ове године Црвена звезда негује у својој школи, а чак шесторица њих наступају и за кадетску репрезентацију Србије.
Прва три места на табели заузимају следећи тимови:
1 Црвена звезда 51
2 Партизан 41
3 Војводина 38

Пионири су 1. децембра одиграли и последњу утакмицу јесење полусезоне и, савладавши Смедерево са одличних 3:0, потврдили прво место и оставили вечитог ривала чак седам бодова иза себе, додуше, са једном утакмицом мање, али која свакако неће утицати на стање на табели.
Прва три места су изборили:
1 Црвена звезда 48
2 Партизан 41
3 Рад 28

Филип Јанковић
Филип Јанковић
Суперталентовани појединци из категорије омладинаца и кадета, као што су Филип Јанковић, Огњен Ожеговић, Вукан Савићевић, Стефан Чикић и други, добијали су прилику да заиграју и уз први тим црвено-белих, углавном на пријатељским утакмицама, али је шеф стручног штаба нашег клуба, Роберт Просинечки, у неке имао и више поверења и увршатавао их у тим и на важнијим мечевима. Тим путем и треба да се настави: давати прилику новим нараштајима да покажу шта могу и неговати њихов таленат од непроцењивог је значаја за будућност нашег фудбалског клуба.

Повезане вести

10 comments

Delija Vracar нов 28, 2011 at 17:47

Sada mi je rekao drug iz odeljenja koji je inace brat od Filipa Mladenovica, mladog levog beka iz Cacka, pa je Filip potpisao za nasu ZVEZDU…….:D

Reply
U vezi Filipa M. нов 28, 2011 at 18:04

da si ti meni ziv i zdrav on je jos pre 2,3 dana potpisao

Reply
Delija Vracar нов 28, 2011 at 18:49

Pa dobro ja nisam rekao da je on potpisao danas, da li mozda znas sta ima novo u vezi Filipa Fostica?

Reply
Стефана МЦЗ нов 29, 2011 at 02:05

Костића? Не зна се ништа званично, још увек. Добила сам информацију да ће клуб средином децембра открити све тајне прелазног рока.

Reply
jnds нов 28, 2011 at 16:01

imamo kvalitetnu decu ,ali nemamo ljude sa onim stvarima u gacama da ih prekomanduju u prvi tim i da tako deca sazrevaju i rade sto najbolje umeju. nista nedobijamo ako ih nema u prvom timu i neigraju utakmice djaba smo ih stvarali i brusili …ali polako nemogu svi odjednom odmah igrati ali da se makar vidi neki pomak sa mladjim kategorijama kluba jer svako dete sanja igrati za prvi ti crvene zvezde.

Reply
CzvBoys нов 28, 2011 at 13:39

I šta još ovi klinci treba da urade da bi neko iz kluba shvatio da treba da se oslone na omladinsku školu a ne na dovodjenje neproverenih stranaca??? Eh, kad se samo setim generacije…Luković,Basta,Janković,Dudić,Perović,Žigić i ostali, pa više od pola tima su bila naša deca, a još u to vreme ni oni nam nisu valjali, uvek smo tražili nešto bolje, pa je nakon toga usledilo dovodjenje stranaca i eto, sami vidimo gde smo i šta smo! Ljudi, verujte mi, jedino nas ova deca mogu iz go***a izvući, i to podhitno neko treba da utuvi u glavu pametnima iz naše uprave!

Reply
Марко ЦЗБГ нов 28, 2011 at 20:16

Управо то, наша деца су једини спас. Једна Барса се ослања на своју омладину а Звезда је занемарује. Надам се да ће ови клинци владати српским фудбалом и када постану сениори.

Reply
милпар нов 28, 2011 at 01:25

Стефана,пошто видим да пратиш млађе категорије Звезде,да ли би жељела да ми помогнеш на ФБ страници која се управо односи на млађе категорије?

http://www.facebook.com/ZVEZDINASKOLA.ZVEZDINABUDUCNOST

Ако хоћеш,јави се тамо,да ти дам админа…Поздрав!

Reply
Zeljko нов 28, 2011 at 01:02

Omladinci nisu uspeli da pobede Indjiju 1:1 tako da su drugi na tabeli,isto kao i seniori.Jedino sto u omladinskoj ligi prva je Vojvodina a ne grobari.

Reply
Стефана МЦЗ нов 28, 2011 at 01:10

To je promenilo stanje? Au, ja sam bila danas na njihovoj utakmici, ali nisam znala da im od toga zavisi plasman. Ih… Dobro, ima još da se igra do titule.

Reply

Leave a Comment