Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини дебитанти – Незаборавно вече

Утакмица са летонским Спартаксом, поред победе од 2:0, остаће упамћена по дебију тројице фудбалера у црвено-белом дресу. Дегенек, Мелег и Јованчић осетили су први пут узаврелу атмосферу на Маракани и сложни су у једном – подршка са трибина је оно што издваја Звезду од свих другох клубова. 
 

– Прва утакмица у Звездином дресу за сваког играча носи одређени притисак. Није ми било свеједно када сам ушао на терен, осетио сам позитивну трему. После првог гола који смо постигли свима нам је пао терет са леђа, неописив је осећај славити гол и победу пред оваквим навијачима. Надам се да ће бити још много овако лепих момената у Звезди. Тај осећај када се као фудбалер Црвене звезде нађете на Маракани не може да се опише речима, сада сам се и сам уверио у то. Хвала навијачима што су ми улепшали деби и што ћу ову утакмицу заувек птити по непоновљивој атмосфери и важној победи – рекао је Мелег. 

Јованчић је истакао да се чак и док играчи седе на клупи или се загревају, осећа феноменална атмосфера и позитивна енергија са трибина. 
– Фантастично сам се осећао на терену. Изузетно сам срећан и поносан што сам дебитовао баш на европској утакмици, уз сјајну атмосферу. Од првог дана у Звезди сам чекао тај тренутак, али морам да признам да је оно што сам јуче доживе превазишло моја очекивања. Све време док сам се загревао размишљао сам о тренутку када ћу ући у игру. Имали смо велику подршку са запада и нас неколицина играча који смо се загревали. Невероватно је колико овде публика носи играче. Све оно што сам замишљао десило се синоћ – рекао је Јованчић.

Звездин штопер Дегенек уверен је да ће већ у петак на мечу против Динама поново уживати на терену уз огромну подршку навијача.
– Имао сам велику жељу да играм добро, а и да екипа оствари свој циљ и забележи победу. У тунелу, док сам слушао хук навијача, код мене је била присутна позитивна трема, а онда сам изашао на терен, видео прелеп амбијент и огроман број наших навијача. Тада је сва трема прешла у позитивну енергију и то ми је дало додатну снагу. Концентрисао сам се да успешно спроведем у дело све оно што смо увежбавали на тренингу како бисмо остварили позитиван резултат и обрадовали наше навијаче. Јако лепо вече за мене, уживао сам на терену. Породица ми је била на трибинама и они су после утакмице били препуни позитивних утисака – рекао је Дегенек и наставио:
– Сви смо ми гледали Звездине утакмице раније и знали смо шта можемо да очекујемо, али када сам то доживео видео да речи некада не могу да дочарају сва та лепа осећања. Надао сам се оваквом дебију у Звезди, али искрено нисам очекивао да ће већ на првој утакмици са трибина да нас бодри скоро 24 000 људи. Верујем да ће их већ у петак бити још више. Очекујем да ћемо ускоро напунито стадион, то је жеља свих нас играча. Прва утакмица је превазишла моја позитивна очекивања, једва чекам да видим шта нам следи у наредним мечевима – поручио је Дегенек.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 јул 19, 2018 at 20:47

Šta znači debitantNi?
Ima li neko da čita ovaj sajt?

Reply

Leave a Comment