Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ебисилио – Имамо тим за велика дела

Фудбалер Црвене звезде Лоренцо Ебисилио истакао је да ће дати све од себе како би надмашио прошлогодишњи резултат када су голови у питању (10) и помогао екипи да оствари своје циљеве, будући да му је тим важнији од било ког личног достигнућа.

После великих победа и добрих резултата, одлична атмосфера се преноси и на тренинг.

— Увек је бољи осећај када на тренинг дођеш после победе, посебно када је убедљива као против Судуве. Међутим, сваки нови дан доноси нова искушења, али циљ увек остаје исти. За нас је то пласман у Лигу шампиона. Не желе то само навијачи, тренери или било ко други, већ и сам захтевам много од себе. Искрено, нисам још увек у потпуности спреман и нисам у својој најбољој форми, али идемо корак по корак, радимо напорно сваког дана како бисмо достигли ниво који желимо и који стручни штаб од нас захтева — каже Лоренцо Ебисилио.

Момак који је рођен неколико месеци после највећег успеха нашег клуба, уједно и највећег на овим просторима, показао је шта од њега можемо да очекујемо у наставку сезоне.

— Одлично је када осетиш да те навијачи воле и подржавају, то ти даје додатну снагу да радиш и пружаш више, како би их усрећио. Понекад вежбам шут на тренингу, мислим да сви знају да је то један од мојих највећих квалитета. Имао сам неколико шанси на самом почетку утакмице против Судуве, а онда је дошао и тај шут и гол. Уживам у постизању голова и надам се да ћу наставити тако. Нема шта, треба стално да покушавате, јер ако не шутирате – нећете дати гол — каже Холанђанин уз осмех.

Ебислио је два пута до сада учествовао у најпрестижнијем клупском такмичењу у Европи. Први пут са Ајаксом у сезони 2010/11, а други прошле сезоне када је наступао за АПОЕЛ.

— То је најлепши осећај који као фудбалер можеш да имаш, живиш за такве тренутке. Било би феноменално ако бисмо ове године успели да достигнемо то такмичење. Не само због нас играча, већ и због навијача. То би нас подсетило на чувену 1991. годину и сигурно бисмо достојно представили црвено-беле боје. Имамо изузетно квалитетан тим, осети се то када играш са играчима који имају тај ниво самопоуздања, вере у себе и тим. Имамо међусобно поверење, то могу да закључим иако сам одиграо тек неколико утакмица. Рецимо, Немања Радоњић доноси много. Не само са својим дриблинзима, већ и брзином. Када имаш брзину и квалитет као он, то је одлично за тим. Такође, мени, као играчу средине терена, много помаже када знам да имам момке иза себе који ми чувају леђа. То доноси сигурност и неопхону слободу у игри.

Ипак, пре него што мислима залутамо у Лигу шампиона, неопходно је да и у реванш утакмици другог кола квалификација потврдимо квалитет и обезбедимо пласман у треће коло, како бисмо се приближили циљу.

— Разговарао сам са голманом Вотерманом који брани за АПОЕЛ. Пријатељ ме је упозорио да треба да будемо опрезни и саветовао да покушамо да направимо што бољи резултат у првој утакмици, јер ће у Литванији бити знатно теже, будући да су много боља екипа када играју код куће. Знамо да ће утакмица у Маријамполу бити тешка, али имамо тих 3:0 и знамо шта је неопходно да урадимо како бисмо се пласирали у треће коло.

Реванш утакмица против Судуве биће одиграна у среду, 1. августа од 19.30 на стадиону у Маријамполу.

Повезане вести

Leave a Comment