Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци спремни за турнир у Базелу

После повратка са припрема у Словенији, омладинци Црвене звезде данас крећу на пут у Базел, где ће од 27. до 29. јула учествовати на јубиларном петом међународном турниру за дечаке до 19 година. Осим наших момака, учесници ће бити њихови вршњаци из Фулама, Нотингем Фореста, Хамбургера, Бајер Леверкузена, Јанг Бојса, Базела и Јапанске универзитетске селекције.

Терме Чатеж су оставиле одличне утиске на чланове стручног штаба и играче омладинске селекције.

— Желим да похвалим клуб јер нам је обезбедио феноменалне услове. Први пут је Омладинска школа добила прилику да иде на припреме у Терме Чатеж, где смо имали изванредне услове. Од терена, што је најбитније, до хотела, ресторана и свега осталог. Играчи су презадовољни, као и ми. Момци су прихватили мој начин рада и одрадили припреме јако добро. Полако усвајају идеје које смо им предочили ми из стручног штаба — каже шеф стручног штаба омладинаца Братислав Живковић.

Омладинци су у Словенији одиграли три утакмице и остварили три победе, уз гол-разлику 9:2. Црвено-бели су победили Крку 3:0, Олимпију 2:1 и Домжале 4:1, па у добром ритму одлазе на такмичење на северу Швајцарске.

Стручни штаб је одлучио да у Базел поведе 19 играча и двојицу голмана. На списку су се нашли: Гордић Милош, Радосављевић Матеја, Ераковић Страхиња, Савић Никола, Миликић Мирко, Јовичић Ђорђе, Милисављевић Давид, Јанкулов Георгије, Стајић Никола, Кукољ Ђорђе, Стојановић Матеја, Аџибаба Ненад, Адјиновић Един, Пулетић Алекса, Великић Лука, Ђорђевић Михајло, Стојанчић Илија, Јочић Богдан, Дедијер Марко, Бурмаз Борисав и Купусовић Његош.

Одлуком жреба, црвено-бели су се нашли у групи “А“ са Базелом, Фуламом и Хамбургером, док групу “Б“ чине Нотингем, Јанг Бојс, Леверкузен и Јапанска универзитетска селекција.

Победник групе ће играти полуфинале против другопласиране екипе из супротне групе, утакмицу за пето место ће играти трећепласирани тимови, а седмо место на овом турниру заузеће победник дуела две екипе које групну фазу буду завршиле на последњем, четвртом месту.

— Сви противници који играју тај турнир имају одређени квалитет. Пре свега, идемо да се надигравамо како бисмо уочили где смо у односу на те европске екипе. Имамо квалитет и једини евентуални проблем видим у томе што ћемо се такмичити против годину или две старијих играча, али то се пре свега односи на проблем у физичком смислу. Међутим, то нас не брине, идемо да играмо и покушаћемо да направимо што бољи резултат — додаје Живковић.

Црвена звезда је редован ученсик овог турнира од 2015. године и његовог другог издања, а највећи успех остварен је 2016. године, када су наши момци победом у финалу против Флуминенсеа из Бразила резултатом 3:0 освојили ово такмичење.

Распоред утакмица и противници омладинаца Црвене звезде на турниру у Базелу:

27. јул од 17.00 – Базел
28. јул од 11.30 – Фулам
28. јул од 16.00 – ХСВ

Полуфинални дуели, финале и утакмице које одређују пласман од петог до осмог места биће одигране у недељу, 29. јула.

Осим овогодшњих учесника, на овом турниру су до сада учествовали: Реал Мадрид, Борусија Дортмунд, Јувентус, Олимпијакос, Спортинг из Лисабона, Флуминенсе, РБ Салзбург, Сервет и селекција домаћег клуба Аеша.

Повезане вести

Leave a Comment