Moja Crvena Zvezda
Архива

Ватерполисти верују у пролаз

Ватерполисти Црвене звезде били су веома близу историјског тријумфа. У првом мечу четвртфинала Еврокупа наши играчи ремизирали су са Посилипом 9:9. Изабраници Дејана Савића пружили су одличну партију у првих 20 минута, али су искуснији Италијани успели да парирају и обезбеде реми.

Атмосфера на „Ташмајдану“ дуго није била тако паклена. Око 2000 навијача бодрило је црвено-беле од првог до последњег минута. Реванш у Италији је 14. децембра, а Звезда је показала да неће бити само туриста.

Тренер Црвене звезде Дејан Савић истиче да је меч био веома тврд.

– Имали смо индивидуалне грешеке и зато резултат није бољи. Досто смо снаге потрошили у одбрани од контре, уморили се али генерално сам веома задовољан. Тврда утакмица на ивици инцидента. Много наших играча никада није играло такав меч у оваквој атмосфери– истиче млади стручњак.

Југослав Васовић је био најбољи када је то било најпотребније.

– Посилипо је велики клуб. Више је разлога што нисмо победили, пре свега наше грешке али морам да поменем и судије. У Напуљ идемо да дамо све од себе и да се надигравамо. Почели смо нешто да стварамо, Звезда је заслужила овакав амбијент, било је сјано. Ово је велики резултат за нашу младу екипу.

Марко Аврамовић био је разочаран што његов тим није сачуво велику предност.

– Играли смо против славног ривала, изборили реми, али остаје горак укус у устима. Имали смо победу у рукама и на жалост испистили је. Шта се догодило не бих знао да кажем, нисмо смели себи да дозволимо да 11 минута не затресемо мрежу Италијана. Очекује нас тежак реванш, право мерило наше вредности- завршио је репрезентативац Србије.

Повезане вести

1 comment

Dark нов 29, 2011 at 15:01

Srecno momci! Tako se bori za Zvezdu!
Iako nas do skoro nije bilo na vatrpolo mapi, realnije je da vi osvojite evropkup nego da fudbaleri osvoje titulu.

Reply

Leave a Comment