Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Судува – Црвена звезда 0:2! Звезда рутински до пласмана у 3.коло квалификација за Лигу шампиона

Звезда у 3.колу квалификација за ЛШ

Фудбалери Црвене звезде савладали су шампиона Литваније Судуву 2:0 и у другој утакмици 2.кола квалификација за Лигу шампиона и заказали дуеле са Спартаком из Трнаве у 3.колу.

Рутински, сигурно, убедљиво. Тако би могли да опишемо Звездино издање у Маријамполеу. На истом месту где су тачно пре пет година омладинци Србије постали шампиони Европе. Било је јасно и током и после првог сусрета на нашем највећем стадиону да је квалитет далеко на страни шампиона Србије.

Владан Милојевић је извршио само једну измену у стартних 11 у односу на меч у Београду: Славољуб Срнић је био у првој постави, Лоренцо Ебисилио заслужио мали предах.

И већ на самом старту Звезда стиже до гола, у 8.минуту. Бен је имао отворену позицију, повукао лопту пар метара, створио себи простор за ударац са дистанце и веома прецизно погодио доњи леви угао голмана Кордуна, слично као Ебисилио у Београду.

Након гола, Звезда потпуно мирно контролише утакмицу. Литванци су успели да запрете једном, у 13.минуту након корнера Сисилија је највиши у скоку, али Филип Стојковић је на правом месту у право време, чува леђа Борјану, и избија лопту скоро са линије.

Радоњић је запретио након соло продора у 22.минуту, десет минута касније узвратио је Вежевичијус, исти епилог, опасно, али поред гола.

Звезда је до другог гола стигла у 38.минуту. Ненад Крстичић је обавио највећи део посла, одузео лопту на половини противника, асистирао Немањи Радоњићу, рутинска егзекуција репрезентативца Србије.

Исти играч је могао у 46.минуту да постигне и свој други гол, трећи за Звезду. Бен је идеално пронашао Радоњића на другој стативи, он је шутирао у ближи угао, али истакао се Кордун.

У другом полувремену без пуно детаља вредних помена. Звезда је у потпуности контролисала игру, диктирала темпо, није ни у једном наврату дозволила противнику да озбиљније угрози гол Милана Борјана.

Издвајамо прилике Срнића у 73.минуту на једној и Вербицкаса у 75.минуту на другој страни. У 91.минуту Каспаривичијус је имао најбољу прилику на мечу за свој тим, али је сам са пет метара промашио цео гол. Срећом.

На крају убедљивих 5:0 у двомечу са литванским шампионом и пласман у наредну фазу квалификација, односно, претпоследњи корак ка уласку у друштво најбољих.

Први меч 3.кола квалификација за Лигу шампиона на програму је већ у уторак, у Београду, када Црвена звезда дочекује Спартак из Трнаве.

А до уторка, црвено-беле у суботу очекује дуел 3.кола Суперлиге против Вождовца.

2.коло, квалификације за Лигу шампиона, реванш

СУДУВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:2)

Маријамполе, стадион: „АРВИ арена“.
Гледалаца: 2.000
Судија: Тиаго Мартинш (Португал)
Жути картони: Шврљуга (Судува)
Стрелци: 0:1 Бен 8.минут, 0:2 Радоњић 38.минут

СУДУВА: Кардум, Леимонас, Шврљуга, Живановић (68.Гајдучик), Матулевичијус (77.Асеведо), Славицкас, Вербицкас, Финклер, Вежевичијус (60.Каспаравичијус), Јанкаускас, Сисилија. Тренер: Владимир Чебурин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (66.Гобељић), Јовичић, Крстичић, Бен, Срнић (76.Ебисилио), Радоњић, Милић (60.Стојиљковић). Тренер: Владан Милојевић

ТОК МЕЧА 

Прво полувреме

На истом месту где су тачно пре пет година омладинци Србије постали шампиони Европе, црвено-бели имају убедљивих 3:0 из првог меча. Након 29 година шампион Србије гостује у овој балтичкој земљи.

Почео је меч у Маријамполу. Напред, шампиони!

4.минут – Срнић је упутио први ударац ка голу Кордуна, али без опасности.

8.минут – ГОООООООООЛ! 0:1, БЕН! Звезда води од самог старта у Литванији! Отворена позиција за Бена, повукао је мало лопту, створио себи простор и био веома прецизан са дистанце! ЗВЕЗДА ВОДИ!

Веома озбиљан приступ од прве секунде меча, потпуна иницијатива и одмах гол црвено-белих за предност од сада већ пет гола над литванским тимом.

13.минут – Прва прилика за Судуву: Сисилија је био највиши у скоку након корнера, али Филип Стојковић је био на правом месту у право време и спречио изједначење.

Средина првог полувремена, након вођства Црвене звезде доста миран темпо, Судува углавном покушава да запрети из прекида. Једном је Борјан био на искушењу.

22.минут – Радоњић! Можемо рећи у свом стилу! Ушао је са крила у средину, искористио то што није имао блок, добро шутирао, али замало поред гола. Добар покушај Немање Радоњића.

32.минут – Добар ударац Вежевичијуса, срећом, његов покушај иде поред гола. Владан Милојевић је љут јер је литвански фудбалер имао отворен пролаз за ударац из изгледне позиције.

Остављају црвено-бели доста простора противницима у другом делу првог полувремена.

38.минут – ГОООООООЛ! 0:2, Немања РАДОЊИЋ! Велике заслуге за гол припадају Ненаду Крстичићу, одузео је лопту на половини Судуве, асистирао Радоњићу, рутинска егзекуција репрезентативца Србије! Дуплирају предност црвено-бели у Маријамполу!

Поиграва се Немања Радоњић са противницима, неколико сјајних дриблинга и потеза.

44.минут – Након дуплог паса са Вербицкасом, Сисилија покушава из веома тешке позиције, без проблема за Милана Борјана.

46.минут – Радоњић! Могао је и до другог гола Немања Радоњић, са само пар метара је шутирао у ближи угао, али истакао се Кордун, и испружио колико је дуг, и спасио мрежу Судуве. Идеалан центаршут Бена.

Полувреме у Маријамполу. Рутински и убедљиво црвено-бели стижу до два гола предности. Стрелци Бен и Радоњић.

Друго полувреме

Старт другог полувремена у Маријамполеу. Нема измена у редовима Црвене звезде.

47.минуту – Матулевичијус први прети у наставку, сигуран Борјан.

Након сат времена игре прве измене, по једна на обе стране. Немања Милић је своје место уступио Николи Стојиљковићу.

Нема прилика у другом полувремену. Црвена звезда смирена, сигурна, без проблема одржава стечену предност.

Одмах затим и друга измена Владана Милојевића: Марко Гобељић је у игри уместо Милана Родића.

73.минут – Гобељић, Стојиљковић, па Срнић, али лоше је захватио лопту Славољуб Срнић.

75.минут – Вербицкас се убацује из другог плана, али није успео најбоље да захвати лопту са линије 11 метара.

Последње измене на мечу на обе стране, Ебисилио је заменио Срнића у редовима Црвене звезде.

Мирно приводе крају утакмицу и пласман у 3.коло квалификација фудбалери Црвене звезде.

Два минута надокнаде у Литванији.

91.минут – Каспаривичијус је имао најбољу прилику на мечу за свој тим, али је сам са пет метара промашио цео гол. Срећом.

Крај меча у Маријамполеу, Судува – Црвена звезда 0:2! Црвена звезда је обезбедила пласман у 3.коло квалификација за Лигу шампиона.

Повезане вести

23 comments

Nenad delija авг 3, 2018 at 07:46

Nemogu al da ne odgovorim KRVAVOM koji je toliki pesimista da nemogu verovati sve zna a poima nema i ne razumem zasto svaki put pominje Surdulicu kad i nezna gde je zar nije Radnik vec 3 godine u prvoj ligi sta je to backa ili macva bolja ne zelim nikog da ponizim al vec me nervira svojim glupim komentarima svakog igraca kog smo doveli je negativno komentarisao al kad bi napravio neki potez bio bi bog vec kod prve greske promasaj nerazumem al to je njegovo pozz

Reply
Gogi авг 2, 2018 at 10:28

Bravo momci…Konacno redjamo pobede u Evropi u kontinuitetu i povecavamo koeficijent za bolji polozaj na zrebu za naredne sezone,prvi put nakon 1996 godine smo opet u prvih 100 ekipa na Svetu na 99tom mestu,jos mozemo napredovati ako se udje u prvih 70-80 ekipa i predje koeficijent od 15-17 bice grupna faza bar LE u kontinuitetu a mozda i poneka LS a kasnije da se udje u prvih 50 ekipa na Svetu i kao Dinamo Zagreb pre predjemo koeficijent od 20 bila bi LS u kontinuitetu,ojacali bi finansijski a u domacim okvirima bez premca bi bili…

Reply
Petar авг 1, 2018 at 23:22

Prvo Spartak Trnava, pa onda dinamo zagreb, zakaj ne? 😀

Reply
LA[K]I авг 2, 2018 at 07:50

Da budemo realni pobednik dvomeca Dinamo-Astana je ubedljivo najlaksi protivnik u plej-ofu kog mozemo dobiti! Jedini laksi moze biti Skendija, ali sanse da oni izbace Salzburg su ravne sansama da Partizan osvoji superligu 🙂 Ja licno prizeljkujem Kazahstance, ma da ne bih imao nista ni protiv Hrvata.

Reply
ĐOLE BARI 91 авг 1, 2018 at 23:03

ČESTITKE NA RUTINSKOJ POBEDI,MOŽDA JE TREBALO RADONJU MALO RANIJE IZVUĆI IZ IGRE I NIŠTA NE RIZIKOVATI…OSTALO JE MANJE-VIŠE SVE REČENO JEDINO BIH APELOVAO NA LJUDE U KLUBU KOJI O TOME ODLUČUJU DA NE IGRAMO VIŠE U PLAVIM ILI BILO KOJIM DRESOVIMA DRUGIH BOJA OSIM CRVENO-BELIH . OD NASTANKA SMO BILI PO NJIMA PREPOZNATLJIVI, OVE DRUGE BOJE MI STRAŠNO SMETAJU JER NISU DEO NAŠE TRADICIJE A TO SE PONAVLJA VEĆ DUŽE VREME…RAZUMEM I MARKETINŠKI UTICAJ I SITUACIJU AKO PROTIVNIK NA SVOM TERENU NOSI KOMBINOVANO NAŠE BOJE ALI NA PRIMER DANAS SUDUVA JE IGRALA U POTPUNO BELOJ OPREMI (DRES,ŠORC,ŠTUCNE) ,ZAR NISMO MOGLI DA NASTUPIMO U KOMPLETNO CRVENOJ BOJI ? INTERESUJE ME MIŠLJENJE LJUDI NA NAŠEM FORUMU NA OVU TEMU.POZDRAV SVIMA.

Reply
Mnogo smo jači авг 1, 2018 at 22:36

Odlicna igra. Radonjića nikako prodati ne smemo. Sto se tiče pojacanja jos je rano išta reći. Meleg je po meni strašan igrač ali nije jos spreman i sva ostala pojacanja nisu nimalo loša posebnone jovancic. Joveljic bi treba da igra cesće bar dok ne dodje spic novi

Reply
vladimir авг 1, 2018 at 22:21

cestitke FK CRVENA ZVEZDA na svemu do sada uradjenom,idemo dalje u nove radosti,HVALA ZVEZDO

Reply
rene artoa авг 1, 2018 at 21:54

Sve cestitke i samo napred!!!!

Reply
Hadži Dragan NBG авг 1, 2018 at 21:50

Bravo Zvezdo. Samo mom drugaru Krvavom jedna poruka. Grešiš za Jovančića,dobar je igrač. Za ove druge se slažem sa tobom,ali hajde da sačekamo. Svi oni su čitave prošle sezone grejali klupu,treba im da se vrate u takmičarski ritam,a i Meleg je centralni vezni poput Ebesilija,a Miloje ga za sada gura na krilo. Dobri su oni za našu ligu,da mogu ovi prvotimci da se odmore.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 22:24

BRATE HADZI:::VERUJEM JA TEBI ALI BRATE JOVANCIC JE PRESPOR IGRAC:::NA NJEGOVOM MESTU TREBA BRZI IGRAC PROSLO JE VREME SPORIH IGRACA::SVAKA OZBILJNA EKIPA NA TOK KLUCNOM MESTU MORA DA IMA OKRETNOG I BRZOG IGRACA

Reply
zvezdas авг 1, 2018 at 21:47

Rutinski,mnogo mi se svidja pristup utakmici sa slabim rivalima na papiru…za one jace se ne brinem uopste…pola posla smo odradili,ovo je bio laksi deo ali je ovo kolo bilo bitno jer smo sad u slucaju nepredviđene eliminacije u trecem kolu nosioci u plejofu za LE…tako da smatram da smo skoro obezbedili jedne od dve grupe…sada cekamo ponedeljak i poslednji kvalifikacioni zreb da vidimo ko bi nas cekao u plejofu a od utorka krecemo prvo po plasman u LE,nakon toga kad verujem uspesno odradimo posao pricacemo o LS…treba korak po korak ipak,pokazujemo ozbiljnost a igra ce doci veoma ubrzo uz to siguran sam…mozda se vecina nece sad sloziti,ali ja bih i sa LE bio zadovoljan samo sto kad verujem prodjemo u plejof ja tu necu da se zadovoljim….tad idemo po ono glavno,plasman u elitno takmicenje…ali prvo da sad obezbedimo LE da bi onda mogli u plejofu sve da bacimo na Ligu sampiona

Reply
SVE PJANO21 авг 1, 2018 at 21:31

Šteta što ne daju Joveljiću da igra evropske utakmice. Protiv ovih je mogao odigrati svih 90′ a on nije bio ni među 18.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 21:29

RUTINSKA POBEDA PROTIV ZAISTA SLABE EKIPE::DOBAR POTEZ MILOJA STO NEMA MELEGA NI U PROTOKOLU JER JE OCITO PROMASAJ DECENIJE KAO I STOJILJKOVIC;JOVANCIC I OCAJNI SRNIC::NIKAD GORI PRELAZNI ROK OD 9 IGRACA SAMO EBESILIO NESTO ZNACI :::::RADONJA DOKTORSKI

Reply
zvezdas авг 1, 2018 at 21:49

Polako brate,bice sve ovo dobro videces…slazem se oko dosta stvari sa tobom sto si ostavljao iako nekad nepotrebno dignes tenziju,ali i za to te skroz razumem ipak je ovo prevelika emocija i sve je to u redu…ali verujem jer konacno imamo coveka na klupi koji sve to lepo slaze…idemo i teramo dalje

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 22:21

SLAZEM SE BRATE:::I JA VERUJEM MILOJU ALO MORAMO PRIZNATI DA JE PRELAZNI ROK OCAJAN:::ZIV BIO PA VIDEO DA OSIM EBESILIJA SVE DRUGO JE ZA SURDULICU::DAJ BOZE DA GRESIM

Reply
zvezdas авг 1, 2018 at 22:44

Pazi,ja sam pred prelazni rok pricao ovako ne ovde da nam treba tri do cetiri igraca…doveli smo 9 valjda,ne znam ni sam vise…mozda zbog toga kazes da je los,mada ja mislim da nije toliko ali nije ni bas sjajan bio…samo zameram sto je pesic prodat,ne toliko zbog njegovih igrackih kvaliteta koliko zbog toga sto je ispalo da smo totalno nespremni to docekali…a sto se tice ostalih igraca,svako od njih je doveden da se uklopi u sistem i deluje mi da ce svako od njih uvek imati neki zadatak a dosta toga nece biti cisto fudbalski…jbg brate,fudbal je danas filozofija nije vise samo igra i razumem te sto ne mozes da gledas odredjene igrace ali svako od njih zna uvek sta treba da uradi i to nam za sada pod milojem daje rezultate…moguce da se neces sloziti,ali to je neko moje vidjenje ove zvezde…bice to jednog dana kao nekada,ali polako idemo

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 23:03

slazem je s tobom ali brate ako kazes dosao kao pojacanje da udjemo u ligu sampiona i na 7 utakmica ne napravis ni jedan potez onda to ne stima..znaci nije pojacanje..a to da se uklopi sta nama vredi posle ako ne daj boze ispadnemo i realno ako pravi pojacanje razliku on je odmah pokaze kao ebesilio

zvezdas авг 2, 2018 at 00:20

Jeste slazem se sa tobom,al opet treba malo vremena mislim da je prerano suditi posle mesec dva pogotovo jer je jaka konkurencija u ekipi…da pustimo jos malo da vidimo sta ce da bude,pa cemo najlakse da damo krajnju ocenu

Jesse Pinkman авг 1, 2018 at 21:54

Gde si Krvavi, pesimisto stari?!?!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 22:17

:slavlje: :slavlje: :slavlje:

Reply
DJOLE BARI 91 авг 1, 2018 at 22:28

MISLIM DA NISI U PRAVU ZA JOVANČIĆA,IMA NEŠTO KOD NJEGA,IMA DOBAR ŠUT,OSEĆAJ ZA PROSTOR,LOGIČNA REŠENJA.MISLIM DA NIJE POTPUNO FIZIČKI SPREMAN I DA ĆE NAM PUNO VALJATI.ŠTO SE OSTALIH DOVEDENIH IGRAČA TIČE TREBA MALO SAČEKATI,STOILJKOVIĆ NIJE MNOGO IGRAO PRE DOLASKA U ZVEZDU,IMAO JE NEKE BRILJANTNE UTAKMICE ZA BRAGU,MELEG IMA ZNANJE ALI MI SE ČINI DA NIJE SPREMAN NI 30 % ,EBISILIO TAKOĐE IGRA NESPREMAN ALI ĆE BITI OSLONAC OVE EKIPE.PROBLEM ĆE BITI NA DESNOM BEKU JER STOJKOVIĆ PROTIV JAČIH PROTIVNIKA NEĆE NIŠTA MOĆI KAO I NA MESTU ŠTOPERA JER NI BABIĆ NI DEGENEK NE ULIVAJU POVERENJE. TREBAĆE NAM ŠTO VIŠE IGRAČA ZA TAKMIČENJE NA TRI FRONTA JER IMAMO FANTASTIČNU ŠANSU DA IZBACIVANJEM TRNAVE VEĆ OBEZBEDIMO IGRANJE U LIGI EVROPE ,IMALI BI 8 MEČEVA U GRUPI A LIGA ŠAMPIONA NIKADA NIJE BILA BLIŽA S’ OBZIROM NA MOGUĆE RIVALE U POSLEDNJEM KOLU KVALIFIKACIJA.POZDRAV I SVAKO DOBRO.

Reply
Gogi авг 2, 2018 at 10:20

Djole druze 6 meceva se igra u grupi ne 8,pozzz…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 1, 2018 at 19:22

ajmo laganu pobedu.SRECNOOOOO

Reply

Leave a Comment