Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Симић – Срећан због друге шансе

На стадиону „Рајко Митић“ је у петак, 3. августа, промовисано ново, девето појачање.

 

Вељка Симића најпре је представио спортски директор Митар Мркела.

– Реч је о играчу рођеном 1995. године, са којим сам сарађивао веома дуго. Дошао је у Црвену звезду као петлић  у периоду када сам био директор Омладинске школе. Прошао је све млађе селекције Фудбалског савеза Србије, кадетску, омладинску и младу репрезентрацију, а верујем да ће кроз игре у Црвеној звезди  стићи до А репрезентације. Вељко је изузетан таленат и верујем да ће га развити до краја – рекао је Мркела.

Симић је изнео своје прве импресије о клубу.

– После неколико дана са екипом утисци су ми сјајни. Одлично су ме прихватили саиграчи, много њих познајем и од раније. Додатно су ми помогли да се уклопим и то ће ми много значити на тренинзима и на утакмицама које долазе. Јако ми је драго што сам добио другу прилику у Звезди. Не оптерећујем се тиме када ћу дебитовати, радим напорно и чекам своју шансу.

Симић је у каријери наступао за Базел, Домжале, Шафхаузен, Кјасо, Винтертур и Земун.

– Из ове перспективе мислим да је прерани одлазак у иностранство био велика грешка. Из мог искуства могу да уче сви наши млађи фудбалери који се тренутно боре за прилику, морају да схвате да одлазак у иностранство када сте јако млади није најбоља опција. Драго ми је да сам поново ту, да сам добио другу шансу да остваримо неке заједничке циљеве.

Јака конкуренција у екипи не представља проблем Звездином новајлији.

– Не плашим се конкуренције, има доста утакмица у сезони и свако од нас може да понесе дрес Црвене звезде на свој начин. Играмо на три фронта и биће прилике за све. Могу да покријем све три офанзивне позиције у везном реду, најбоље се осећам иза шпица и поред леве аут-линије,  а тренер ће одлучити где ћу играти. Трудићу се да на терену оправдам очекивања и поверење стручног штаба.

Спортски директор Мркела говорио је и о довођењу новог појачања у нападу.

– Радимо на довођењу шпица, али нећемо доводити играча по сваку цену, већ ћемо довести само оног за кога смо сигурни да може да донесе квалитет Црвеној звезди.

У претходном колу Суперлиге Симић је постигао изузетно леп погодак у свом претходном клубу Земуну на мечу са Вождовцем.

– Заиста специфичан гол, један од лепших које сам постигао. Видео сам да је голман кренуо мало раније да пресече пас па сам искористио његову грешку и шутирао у небрањени део мреже.

– Уме он и лепши гол да постигне – додао је Мркела.

 

Повезане вести

4 comments

sladajac авг 4, 2018 at 17:54

U igri su 20m.evra.Dovedite napadač ako treba dati i milion a ne sa trapavim Panjkovom i drvosečom Stoiljković em u E.Ligu.Nama treba bez napadač jel u Evropi igramo na kontre…

Reply
Josif авг 4, 2018 at 14:32

Ушли смо у тречи месец како тражимо центарфора и неможемо да наџемо никог.Незнам што да кажем,ако веч нисмо довели до сада можда и нема потребе ионако најважнији двомеч играмо са овим тимом против трнаве,е сада ако недајбоже непроџемо Трнаву биче повика на Терзу и Мркелу али то је ризик који су сами преузели недовоџењем шпица али надам се пролазу и верујем у милоја и овај тим.позз

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 3, 2018 at 18:35

ovakvih igraca ima u svakom seoskom timu..on nije mogao da igra u cetvrtu ligu italije..obicno gomilanje igraca bez potrebe

Reply
окнарб авг 3, 2018 at 15:13

доведите крунића радета и кафуа и имаћемо дрим тим

Reply

Leave a Comment