Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јовичић – „Меч лопта” за Европу

Нешто мање од три дана дели нас од новог европског меча на Маракани. Фудбалери Црвене звезде у уторак од 20:30 дочекују екипу Спартака из Трнаве у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

– Ово је наша „меч лопта”, победом у двомечу са Спартаком обезбеђујемо Лигу Европе и самим тим приближавамо се остварењу нашег циља, а то је групна фаза Лиге шампиона. Свесни смо да у Европи немамо права на кикс и да ће сусрет са Спартаком бити изузетно тешка утакмица. Сви смо гледали дуел Спартака и Легије, наш противник избацио је првака Пољске и то доста говори о њиховом квалитету. Цела екипа мора да игра као против Судуве на Маракани, то је наш рецепт за успех. Да изађемо на терен максимално мотивисани и да од првог минута покажемо колико желимо победу. Зато позивам наше навијаче да дођу да нас подрже у што већем броју, знамо какав утицај на нас има подршка са трибина, показало се то много пута до сад – рекао је Јовичић.

Спартак је у досадашњим европским мечевима показао да има одличну одбрану, примају мало голова, а ни на једној утакмици нису постигли више од два поготка.

– Баш из тог разлога очекујем тактичко надмудривање на терену, верујем да ће се главна боба водити на средини терена. Велике утакмице се и добијају тако што победите противника на средини терена. До сада смо играли против екипа које гаје руски стил игре, које се доста боре и много трче. Такав начин игре није стран ни Словацима, и они заиста много трче, максимално су мотивисани и борбени и зато знамо да ми морамо у свим тим сегментима да предњачимо у односу на ривала како бисмо дошли до победе. Знамо шта нас очекује, наш стручни штаб до детаља скенира сваког противника и све оно што нам кажу много нам олакшава сам приступ утакмици јер, захваљујући њима, пред нама никад ниједан тим није непознаница.

Фудбалери Црвене звезде тренутно наступају на два фронта и зато су честе ротације у тиму неизбежне.

– Имамо утакмице на свака три или четири дана и неопходно је да се тим комбинује из меча у меч. Сваки пут шеф одлучи да одмори неколико фудбалера. Звездин играчки кадар састоји се од одличних, талентованих играча и ко год да игра не осећа се разлика на терену. Сви вредно радимо и то се види на утакмицама. Морамо бити увек спремни, не сме да нам недотаје свежине, посебно не сада када нас очекује изузетно битна европска утакмица. Зато бих похвалио рад наших физиотерапеута и захвалио им се што одрађују одличан посао и што смо захваљујући њима спремни за све напоре на терену.

Средину терена на претходном мечу против Вождовца чували су Јовичић и Јованчић, тандем који је две године заједно наступао у Борцу из Чачка.

– Може се рећи да нас двојица имамо завидно искуство које смо стекли играњем у пару. Он је заиста одличан фудбалер, то је показао и у свом претходном клубу Војводини. Подједнако добро се разумем на терени и са њим и са Крстичићем. Знам да свако од нас у сваком моменту даје све од себе, играмо тимски и то се види по нашим резултатима. Стручни штаб доста појединачно ради са сваким играчем и то нам много значи како бисмо индивидуално напредовали, а самим тим и као екипа пружили много више.

Уочи европског сусрета наши првотимци победили су екипу Вождовца резултатом 2:1.

– Никад није лако играти против Вождовца на крову због специфичне подлоге на њиховом терену. Ми не тренирамо на вештачкој трави и са те стране је велика разлика у односу на оно на шта смо навикли. Вождовац је екипа која има исти играчки кадар већ дуже време, направили су одличан спој младих и искусних фудбалера. Играју заиста добар фудбал, али ми смо отворили утакмицу на време и већ у 25. минуту имали смо предност од 2:0, и могли смо да постигнео још неки гол како бисмо мирно привели утакмицу крају. Пад концентрације, направили смо грешку коју је ривал казнио поготком, али на крају смо срећни кући однели нова три бода и учврстили се на првој позицији на табели, што је и најбитније.

Одлична атмосфера која влада у свлачионици црвено-белих видела се и после меча са Вождовцем. Честитке и радост због првенаца двојице наших фудбалера нису изостале.

– Као што сам истицао и када је Ебисилио постигао први гол у Звезди, а такође и Јованчић и Јевтовић, кажем и сада да сам изузетно срећан због Стојиљковића и Симића. Наравно да њима голови много значи, а и свима нама осталима у екипи, јер видимо да смо им помогли да се уклопе, да се осећају као део породице и да могу да играју растерећено. Сада су се ослободили неког терета и сигуран сам да ће већ на наредним мечевима показати сав свој таленат и квалитет. Радујем се због сваког гола који постигнемо као да је мој, заиста нико у екипи не прави разлику, битно је само да побеђујемо – поручио је Јовичић.

Повезане вести

Leave a Comment