Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Веома успешан камп у Канади

У канадском граду Хамилтону се у периоду од 1. до 10. августа одржава јуниорски камп Црвене звезде на којем учествује 70 дечака из регије Торонта.

Домаћин и организатор кампа је ФК Хамилтон Сербианс. Овај клуб је настао 1958. године и ове године слави 60. годишњицу постојања. Тим поводом, у госте је позвана Црвена звезда како би увеличала овај јубулеј, и ово је прва посета једне екипе нашег омладинског погона Канади.

Одиграна су два меча између наше генерације 2009 и дечака из Хамилтон Сербианс тима, а наша деца била су успешнија у одмеравању снага.

Такође, 04. августа одигран је и турнир на којем су поред Црвене звезде и домаћина учествовали и Бурлингтон и Хамилтон сити. Наравно, прво место освојила су наша деца. 

У среду, 8. августа, иста генерација имала је најтежи испит против шампиона Канаде, ТФЦ из Торонта.

— Захваљујем се домаћину на невероватном десетодневном домаћинству и фантастичном организацијом кампа. Овим путем и објављујем договор који смо направили: камп ће сваке године бити организован и постаће традиционалан. Велику захвалност од нашег клуба имају и домаћини, породице, код којих су била смештена наша деца — рекао је Владимир Цвјетићанин, координатор Звездиних школица фудбала.

Поред спортског дружења наш тим је имао и два излета: посету Нијагариним водопадима и посету највећем забавном парку у Торонту.

Лела Стевановић, председница Хамилтон Сербианса, најавила је сарадњу Црвене звезде и канадске екипе.

— Велика захвалност стручном тиму кампа зато што су омогућили деци из Канаде и нашег клуба да осете како је тренирати са Звездиним тренерима. Наша жеља је да сарадњу Хамилтон Сербианс и Црвене звезде претворимо у традиционалну сарадњу која ће нам помоћи да у будућности растемо као клуб — рекла је Стевановићева.

Спортски директор клуба и организатор кампа Марко Ристић сматра да су доласком Црвене звезде у Канаду исписане странице историје.

— Хамилтон Сербианс у последње две године бележи пораст у бројности чланова. Са некадашњих стотинак дошли смо на преко 200 чланова у 10 селекција. Самим порастом броја играча подигнут је и квалитет, што нас је учинило најреспектабилнијим фактором српске заједнице у Канади, као и фудбалске у провинцији Онтарио. Такође, оформили смо и три тима девојчица. Наше селекције 2008 и 2009 непоражене су у последњих годину дана. Логичан след догађаја је сарадња са најбољима, а то је свакако Црвена звезда. Утакмице са Звездом показале су нам да имамо још простора за напредак. Драго ми је што смо управо ми исписали странице историје и довели камп Црвене звезда код нас — рекао је Ристић.

Повезане вести

Leave a Comment