Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Симић – Навијачи ће уживати у недељу

Фудбалери Црвене звезде враћају се обавезама у домаћем пренству. Изабраници Владана Милојевића  састаће се у недељу, 12. августа, са екипом Спартака.

 

– Сигуран сам да ће навијачи уживати у једној заиста квалитетној утакмици, састају се две екипе које су тренутно у трећем колу квалификација за европска такмичења и сматрам да то доста говори о квалитету. Суботичка екипа заслужује свако поштовање за победу над Спартом из Прага, заиста су забележили одличан резултат. Темељно ћемо се припремити за тај меч, као што увек и радимо, како бисмо надиграли одличну екипу Спартака. Нисам имао током каријере много прилике да се сусретнем са екипама које играју нашу лигу, али зато знам да ко год игра против Звезде на Маракани има додатни подстрек, сви хоће да се докажу против најбољег, посебно на нашем терену. Зато сам уверен да ће играчи Спартака такође бити максимално мотивисани у недељу, али ту смо ми да још једном докажемо да је најтеже однети бодове са Маракане – рекао је Симић.

И поред густог распореда Симић истиче да се умор у игри црвено-белих неће видети.

– Они ће имати нешто мање времена од нас да се одморе пред сусрет са нама, али за нашу екипу могу да тврдим да се умор сигурно неће видети на терену. Имамо поприличан број играча, константно смо у ротацији и дочекаћемо утакмицу свежи. Показујемо из меча у меч да стручни штаб може подједнако да рачуна на сваког играча.

Звездин везиста истиче да му изузетно прија рад на тренинзима под вођством шефа стручног штаба Владана Милојевића.

– Рад на Звездиним тренинзима је интензивнији, бржи и конкретнији него што сам до сада навикао у претходним клубовима. Доста времена посвећује се свакој позицији, шта је ком играчу битно да зна и уради на терену и сматрам да сам, колико је то могуће, већ напредовао за овај кратак временски период, а уверен сам да ћу бити још бољи. Остајем често после тренинга да шутирам на гол, рад се увек исплати. Добро је када има са ким да се ради, посебно на шуту и завршници за нас офанзивне играче. Сваки савет и додатни рад ми доста значи.

Симић је Звездино девето појачање ове сезоне и, као и његови претходници, истиче да се одлично уклопио у екипу.

– Промена клуба ми није уопште тешко пала из два разлога. Доста играча сам знао од раније, сви су ми пружили подршку од првог дана када сам дошао. Такође, вратио сам се у клуб у коме сам поникао, није ми била потребна адаптација, осећам се као код куће.

Врло скромно, Симић истиче да минули рад у овако великом клубу не постоји.

– Дебитантски гол после мање од два минута у игри, заиста мислим да није могло боље од тога. Наравно да су утисци после сусрета са Вождовцем били сјајни, али то сам већ одавно оставио иза себе, у Звезди немамо времена да се осврћемо на прошлост. Размишљам само о следећем сусрету и о прилици да докажем свој квалитет.

Већ наредне недеље наши фудбалери путују у Словачку на реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Спартака.

– После Спартака на Маракани, очекује нас и сусрет са Спартаком у Трнави, можда и најважнија утакмица за нас. Не дајемо обећања али могу да кажем да ћемо дати све од себе на терену како бисмо забележили победу. Сви смо свесни важности утакмице и спремни смо сви да се боримо до последње секунде како бисмо остварили свој циљ и донели радост нашим навијачима. Они су много значили у првој утакмици овде мени, као и сваком саиграчу. Наши навијачи заиста имају посебну енергију која се осећа и они су ти који извлаче максимум из свих нас – поручио је Симић.

 

Повезане вести

Leave a Comment