Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновијеРепрезентација

Освојили су све!

Лакић и Пауновић

Јуниори Црвене звезде мтс Аријан Лакић и Зоран Пауновић имали су сезону за памћење. У црвено-белом дресу освојили су титулу шампиона Србије, учествовали на Фајнал ејту Евролиге у Београду, а круна сезоне представља освајање титуле првака Европе са јуниорском селекцијом Србије.

КК Црвена звезда мтс много полаже на рад са младим играчима, а све у циљу да од талентованих кошаркаша направи играче који ће бити носиоци игре првог тима црвено-белих али и репрезентације Србије. У годинама за нама много кадета и јуниора, али и првотимаца Црвене звезде са поносом је носило дрес са државним грбом. Као по правилу са великих такмичења доносили су и медаље.

Тренд се наставио. За то су били задужени јуниори Црвене звезде мтс Аријан Лакић и Зоран Пауновић. Позив да буду део селекције Србије до 18 година заслужили су на терену. Били су једни од носиоца игре црвено-белих јуниора који су имали изузетну сезону. Освојили су титулу шампиона Србије и били учесници Фајнал ејта Евролиге у Београду.

За клупски сајт Аријан Лакић и Зоран Пауновић направили су кратку рекапитулацију сезоне за памћење.

Какав је осећај постати европски шампион? Како је изгледао пут до трона?

Лакић:
Осећај је феноменалан! Када се вратим мало уназад, најтеже је било у припремном периоду. Требало нам је времена да се упознамо и уклопимо као тим. Када је све дошло на своје место, играли смо сјајно, а знате како се завршило.

Пауновић:
Осећај је стварно невероватан, испунили смо наш сан. Веровали смо да ћемо успети и успели смо. Није било лако јер су све екипе на првенство дошле спремне. Из моје перспективе најтеже је било у мечевима са Црном Гором и Немачком, а поготово са Немачком јер је улог било полуфинале. Након те утакмице добили смо много самопоуздања и то нам је значило у походу на европски трон.

Иза себе сте имали фантастичну сезону. Као јуниори Црвене звезде постали сте шампиони Србије, учествовали на Фајнал ејту Евролиге и на крају са репрезентацијом Србије постали шампиони Европе?

Лакић:
Ово је најбоља сезона у мојој каријери. Ипак, тек сам на почетку. Сигурно да пехари јуниорског шампиона Србије и европског јуниорског првака са репрезентацијом представљају велики подстрек за даљи рад. Волео бих да наставим тренд освајања трофеја и у наредним годинама, како са клубом, тако и са репрезентацијом.

Пауновић:
Са Црвеном звездом смо заиста имали невероватну сезону. Били смо најмлађа екипа у јуниорском првенству Србије и успели смо да будемо најбољи. Освојили смо и јуниорски квалификациони турнир Евролиге. Круна свих трофеја из млађих категорија је злато на Европском првенству, а сада је време да направим нови искорак и полако уђем у сениорске воде.

Аријан Лакић и Зоран Пауновић су недавно потписали професионалне уговоре са Црвеном звездом. Талентовани двојац је говорио колико им је то било значајно.

Лакић:
Играње за први тим Црвене звезде је сан великом броју младих кошаркаша јер је то највећи клуб у региону. Надам се да ћу успети да тај сан и досањам, а свестан сам да ми до дебија за први тим предстоји још много рада и много тренинга. То је једини пут до тога да једног дана обучем црвено-бели дрес као првотимац.

Пауновић:
Пресрећан сам због потписаног уговора јер је то оно због чега сви вредно тренирамо као млади играчи. Ипак, неопходно је још много рада да бих дошао на ниво који је потребан за први тим Црвене звезде. Црвена звезда је један од највећих клубова на овим просторима и то је заиста остварење сна, наступати у првом тиму црвено-белих.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment