Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Оџо: Предстоје нам велики изазови

Оџо и Цирбес

Мајкл Оџо и Мајк Цирбес обавили су неопходне прегледе уочи припрема за нову сезону. Центарски двојац Црвене звезде мтс је у ординацији ’’Вита Максима’’ на Чукаричкој падини извршио детаљна тестирања, а то је била прилика да разговарамо са снажним нигеријским центром.

КК Црвена звезда мтс у понедељак започиње припреме за нову сезону. Тренер црвено-белих Милан Томић обавиће прву прозивку, а у складу са тим првотимци црвено-белих почели су са обављањем детаљних прегледа. У петак су у ординацији ’’Вита Максима’’ пристигли центри Црвене звезде Мајкл Оџо и Мајк Цирбес. Расположени и веома узбуђени обавили су детаљна тестирања, а било је прилике и да чујемо каква су Оџова очекивања пред наредну сезону.

По завршетку претходне сезоне сазнао сам да постоји могућност да дођем у Црвену звезду. Чекао сам, био веома нестрпљив да се озваничи и то се догодило. Веома сам срећан и узбуђен због тога – истакао је нигеријски центар на почетку разговора, а потом се осврнуо на веома успешну сезону коју је провео у дресу ФМП-а:

Имао сам одличну сезону са ФМП-ом. Није се завршило како смо желели, хтели смо да постанемо шампиони Србије. Ипак, веома сам поносан на свој тим и на све што смо урадили у прошлој сезони. То је био велики корак у мојој каријери. Имали смо млад тим који је напредовао на сваком тренингу и на свакој утакмици – рекао је Мајкл Оџо који је потом говорио о изазовима који предстоје Црвеној звезди:

Биће веома тешко и напорно, али имаћемо сјајан тим. Узбуђен сам, биће то невероватно искуство. Следе нам припреме, а наш стручни штаб ће вредно радити да досегнемо ниво који је потребан да се успешно такмичимо. Колико могу да видим менаџмент и стручни штаб формирају одличан тим, имаћемо искусне играче, али и младе талентоване појединце. Комбинација искуства и младости ће нам помоћи, бар ја тако видим, да сваким даном растемо као екипа – говорио је Оџо готово у једном даху, а затим додао:

Мој лични циљ у наредној сезони је да пре свега останем здрав и да се што боље припремим за изазове који су пред нама. Ускоро почињемо са припремама и треба нам дати времена. Свакако примарни циљ је да учиним све што ће мој тим ставити у положај да побеђује. Знам да су у Црвеној звезди увек највећи циљеви и да су трофеји мерило успеха. Предстоје нам велики изазови у три такмичења – истакао је Оџо.

Како је Оџо обављао данас тестирања у истом дану као и Мајк Цирбес, питање које се само наметнуло било је о његовом колеги из рекета:

Данас сам упознао Мајка (Цирбеса). Није било баш много времена за разговор јер смо ипак дошли овде да обавимо прегледе. Надам се да ће бити прилике да добијем корисне савете од њега – а онда изнео јасан план:

Да, на истој смо позицији. Ако на тренингу покуша да ме угура под обруч, фаулираћу га. Ако покуша да ухвати лопту преко мене, фаулираћу га. Ако покуша да закуца преко мене, фаулираћу га. Већ сам направио план – рекао је Оџо уз карактеристичан осмех, а баш у том тренутку је прегледе завршавао и Мајк Цирбес који је додао:

Када будем закуцао преко тебе, већ ће бити касно да ме фаулираш – насмејао се Цирбес, а онда су снажни центри Црвене звезде мтс наставили разговор у нешто озбиљнијем тону јер је Мајкл Оџо имао много питања за искуснијег центра.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment