Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеПрипреме

Цирбес: Вратио сам се кући

Маик Цирбес

Уочи почетка припрема за сезону 2018/2019 Маик Цирбес је у ординацији ’’Вита Маxима’’ обавио неопходне прегледе. У разговору за клупски сајт открио је да је веома узбуђен због повратка у редове Црвене звезде мтс.

Улазак Маика Цирбеса у ординацију ’’Вита Максима’’ на Чукаричкој падини евоцирао је предивне успомене које немачки центар има на свој претходни период у Црвеној звезди. Доктор Небојша Митровић извадио је из архиве Цирбесов картон, а када је Маик угледао Митровића и физиотерапеута Милорада Ћирића чинило се као да никада није одлазио. Разговор је текао потпуно спонтано, уз пуно осмеха и интерних шала.

Убрзо се прешло на озбиљније теме и детаљна тестирања. Видно презнојен након трчања под оптерећењем Мајк Цирбес је говорио за клупски сајт.

Наравно да можемо да кажемо да сам се вратио кући, ја сам то одувек и причао да је Црвена звезда моја кућа. Много ствари могу да кажем о мом повратку у Црвену звезду, али мислим да је реченица која обухвата све што бих желео да кажем – вратио сам се кући – истакао је Цирбес, а потом додао:

Веома сам срећан због повратка. Сваког лета сам долазио у Београд, било је тако и овог лета. Чим се указала могућност да се вратим у клуб, то се одмах и догодило – рекао је немачки центар.


Прошло је две године, али Цирбес и даље препознаје лица у клубу:

Мало када размислим чини ми се да је Лаза (Бранко Лазић) једини који је остао у тиму из мог првог перидоа у црвено-белом дресу. Наравно, ту су и чланови стручног штаба, менаџмент клуба… Ево на пример Лака је ту – показао је Цирбес у правцу економа првог тима Црвене звезде, а онда наставио:

Тренер и саиграчи јесу нови и због тога мислим да у овом тренутку не треба пуно да причамо и да подижемо очекивања на превисок ниво. Менаџмент клуба је баш као и сваке претходне сезоне формирао одличан тим. Следи нам улазак у дворану, много рада и заиста верујем да ће ово бити одлична сезона за нас – рекао је Цирбес.

Немачки центар је на тестирањима био заједно са Мајклом Оџом па је то био шлагворт да прокоментарише ростер црвено-белих:

Једино што смо за сада разговарали Оџо и ја је било да заиста морамо да направимо слику са овог мини-окупљања. Делује ми да ће бити тешко на тренинзима са њим. Мислим да генерално имамо одличан тим, а осврнућу се посебно на центарску линију. У ростеру су поред мене два веома добра центра. Биће веома тешко за све нас, али то је одлично за тим. Борићемо се на тренинзима за сваки минут на терену и то гарантује да ћемо сваког дана напредовати – закључио је повратник у редове Црвене звезде мтс Мајк Цирбес.

Повезане вести

1 comment

Veteran Sever авг 13, 2018 at 00:40

Vrati se kosarci, Majk, a ne kulovskim splavovima u Beogradu i startovanjem gradskih starleta i prostitutki!

Reply

Leave a Comment