Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кафу – Навијачи су ме одавно освојили

На стадиону  „Рајко Митић“ је у суботу, 11. августа, промовисано десето појачање Црвене звезде у летњем прелазном року. Црвено-бели дрес са бројем 22 носиће Бразилац Џонатан Кафу. 
 

Наше ново појачање представио је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела. 
–  Џонатан Кафу рођен је 1991. године, дошао је из француског Бордоа на једногодишњу позајмицу. Најбоље партије пружио је у бугарском Лудогорецу. Тада су га навијачи Црвене звезде добро упамтили по томе што је у двомечу између бугарског и нашег клуба практично сам избацио Црвену звезду из квалификација за Лигу шампиона. Очекујем да овде понови такве партије, да пружи одличну игру и да га наши навијачи у будућности памте по головима у црвено-белом дресу – рекао је Мркела. 

Кафу је изнео своје прве импресије по доласку у Црвену звезду. 
– Веома сам срећан што сам дошао у овако велики клуб. Жеља ми је да дам што више и да покажем на терену сав квалитет који поседујем. Већ на првом кораку овде види се богата историја Црвене звезде, осећа се колико је ово успешан и цењен клуб. Имао сам још понуда у овом прелазном року, али када сам чуо да ме Црвена Звезда жели није било много недоумица. Са спортског аспекта знао сам да је за мене ово најбоље место, јер Звезда игра квалификације за Лигу шампиона и има велике амбиције. Такође, навијачи су ме потпуно освојили када сам са Лудогорецом играо на Маракани, били су заиста дванаести играч који гура екипу напред. Са нестрпљењем очекујем да и сам осетим ту атмосферу, да играм пред пуним трибинама као што сам навикао док сам играо у Бразилу  – рекао је Кафу. 

Звездин новајлија истакао је да одлично покрива све позиције у нападу.

– Примарно место крилни нападач, али волим да играм све позиције у нападу. Уколико је екипи потребно немам проблем ни да заиграм на позицији шпица, шта год да тренер тражи од мене ту сам да испуним. Овде сам да бих помогао екипи и да бих усрећио навијаче.
 

Кафу очекује да врло брзо буде потпуно спреман да одговори на све захтеве стручног штаба. 
– Имао сам паузу као и сви фудбалери током Светског првенства, а када је почео припремни период прикључио сам се екипи Бордоа и отпочео са тренинзима. Одрадио сам цео припремни период са француском екипом. Прошле недеље сам имао хируршки захват, морао сам да оперишем умњаке, тако да ћу за десетак дана бити потпуно спреман.

Наш нови нападач је оптимиста пред реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона у оквиру кога фудбалери Црвене звезде гостују Спартаку у Трнави. 
– Не бих био овде да не верујем у ову екипу и да нас не видим у Лиги шампиона. Са нестрпљењем очекујем утакмицу у уторак, иако не могу да играм, свим срцем ћу бодрити свој тим.

Јавност у Србији најбоље памти одличне партије које је Кафу бележио у бугарском Лудогорецу. 
– Желим да стигнем до свог максимума, а то подразумева да играм још боље него у Лудогорецу. Тај клуб је важан део моје каријере, али одавно сам све то оставио иза себе. Моја садашњост и будућност су Црвена звезда и желим да заједно постигнемо што више.

У Лудогорецу му је, као и сада у Звезди, саиграч био голман Милан Борјан.

– Борјан је један од мојих другова које ми је фудбал подарио. Пренели су ми да је рекао да ћу много допринети екипи и заиста сам му захвалан на томе. Потрудићу се да оптравдам његове речи. Биће прилике да и са осталим саиграчима направим добар однос као што имам са њим – поручио је Кафу.

Повезане вести

5 comments

jovica авг 12, 2018 at 16:38

Sve delije na zapad i istok da napunimo tribine

Reply
Dejan авг 11, 2018 at 23:06

E, moj ti…gde si ti dosao…

Reply
Hadži Dragan NBG авг 12, 2018 at 12:13

Dejo odkad postade narikača? Mi ovu Zvezdu imamo,drugu nemamo!

Reply
окнарб авг 11, 2018 at 20:49

АКО ОДЕ СРНИЋ ВОЛИО БИ КРУУНИЋА,А АКО ОДЕ РАДОЊИЋ ДОВЕСТИ ЧАВРИЋА

Reply
boskostefan авг 11, 2018 at 15:57

nazalost neces skoro videti publiku ali kakva je i bolje da je ne vidis!

Reply

Leave a Comment