Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Европска јесен поново на Маракани!

Црвена звезда је другу годину заредом обезбедила јесен у Европи! Звезда је победила Спартак у Трнави 2:1 у реванш утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона!

Стадион: Антон Малантисехо, Трнава
Гледалаца: 18.032
Судија: Сердар Гозубујук (Холандија)
Стрелци: Бакош у 6′ за Спартак, а Бен у 7′ и Радоњић у 98′ за Црвену звезду.

Спартак: Чади, Кадлец, Тот, Годал, Чонка, Грендел, Слобода, Грешак, Јирка, Рада, Бакош.
Резерве: Русов, Јансон, Дангубић, Хладик, Месенбоех, Јаровић, Пекар.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Јованчић, Крстичић, Симић, Радоњић, Бен, Стојиљковић.
Резерве: Поповић, Бабић, Гобељић, Јовичић, Ебисилио, Срнић, Павков.


Најављивали су из табора Црвене звезде још једну чврсту утакмицу, агресивну, са не много прилика за гол, и управо је тако и било. Премда, после првих 10 минута, мало ко је у то могао да поверује. Домаћин је до ране предности дошао већ у 6. минуту после једног контранапада и акције по десној страни. Бакош је на крају спретно, између наших штопера главом шутирао после центаршута Кадлеца, и на тај начин обрадовао је већину навијача на стадиону.

Међутим, оно што је Спартак урадио Црвеној звезди у Београду, наши фудбалери успели су Спартаку да ураде у Трнави. Само минут касније, наши фудбалери успели су да изједначе и прихолошку преднсот врате на своју страну! Што је још важније, успели су већ у 7. минуту да анулирају резултат из Београда. Стојиљковић је центрирао, а Бен главом прикуцао лопту у мрежу и учинио велику ствар за свој тим!

Од тог тренутка, све је почело да личи на утакмицу из Београда. Виђено је много оштрих дуела, жутих картона, али уједно и мало прилика за гол. У Звезди су претили Јованчић и Радоњић, а осим великог броја корнера који је извела, Црвена звезда је имала и нешто више лопту у свом поседу. Међутим, праве прилике су на обе стране изостале.

Ни наставак утакмице није донео много прилика. Обе екипе биле су пре свега фокусиране на свој гол, а сваки опаснији напад често је бивао прекинут фаулом. Наравно, домаћин је предњачио у оштрој игри која није увек бивала ни адекватно санкционисана, јер је холандски арбитар допуштао Спартаку да игра изузетно прљаво.

Звезда је била близу голу средином наставка када је Радоњић искоса са леве стране шутирао по земљи, ушавши претходно у казнени простор, али је голман Спартака успео да одбрани. Домаћин је најбољу прилику пропустио након грешке Савића; Бакош је имао зицер ситуацију, али маестрално је Борјан спречио нападача Спартака да постигне и други гол на овом мечу! Може се рећи да је Борјан овом интервенцијом одвео Црвену зевзду у продужетке!

Интересантно је то да тренер Спартака за 90 минута игре није направио ниједну промену, као и то да је Спартак који је био далеко оштрија екипа на овој утакмици зарадио свега четири жута картона, а Црвена звезда чак пет!

Међутим, све то је пало у воду у 98. минуту, на најлепши могући начин по Црвену звезду! То је управо и црта коју је Владан Милојевић унео у своју екипу, фокус на оно што је у фудбалу најважније, и ментална блокада за све евентуалне неправде на које није могуће утицати! Бен, који је данас одиграо заиста сјајну утакмицу, одлично је асистирао, леђима окренут голу, ка Радоњићу који је утрчао у казнени простор и спретно погодио горњи десни угао гола за велико славље Црвене звезде!

До краја утакмице Звезда се веома успешно бранила, Милојевић је извршио укупно четири измене јер су у игру ушли Милан Павков, Бранко Јовичић, Марко Гобељић и Срђан Бабић. Спартак је могао да избегне пораз у 120. минуту јер је досуђен пенал, али Годал је погодио пречку и Звезда је забележила победу!

Црвена звезда има у џепу групну фазу Лиге Европе, али покушаће да у двомечу против Салцбурга обезбеди пласман у Лигу шампиона!

Повезане вести

15 comments

monako авг 15, 2018 at 23:54

Ako mislimo da podignemo atmosferu pred salzburg potrbno je postaviti veliki VIDEO BIM na pomocnom terenu gde bi se uzivo pratila utakmica,navijalo -sto jace da se cuje na stadionu- a na ekranu prenositi sta se desava ispred tako da i fudbaleri budu jos motivisaniji.Uspeh ne moze da izostane a bili bi jedinsveni i neprevazidjeni po kreativnosti i domisljatosti.

Reply
pera авг 16, 2018 at 18:20

Opet bi bilo politickog navijanja pa nas izbacili na 10 god. iz Evrope , neka hvala bolje nista dok se ovi nasi navijaci ne edukuju .

Reply
pera авг 15, 2018 at 11:58

Zvezda je veliki klub sa velikom armijom navijaca , jedan od najvecih u Evropi i tu joj je i mesto medju velikanima . to moraju da shvate momci sa severa cije navijanje moze da prodje u Surdulici ,Ivanjici ,Vranju i td , NEKA IM NAVIJANJE IZ TRNAVE BUDE PRIMER KAKO SE NAVIJA ZA ZVEZDU !!!

Reply
vladimir авг 14, 2018 at 23:58

BRAVO ZVEZDO,SVE CESTITKE…idemo dalje,korak po korak…

Reply
Estrella Roja авг 14, 2018 at 23:56

Nadam se da više nikad nećemo igrati sa tri štopera, četiri zadnja vezna i tri beka. Čestitke pre svega na drugoj uzastojnoj evropskoj jeseni, a tek će se videti razmere gluposti „vojske Dragana Džajića“ u meču koji nam je najbitniji u poslednjih dve i po decenije. Pod hitno tražiti štopera, levog beka i pravog napadača pošto je, na veliku žalost, Radonja već bivši igrač Zvezde. Benu svaka čast, Radonjić postaje ozbiljna igračina pod uslovom da malo zaustavi sopstveni ego, a Borjan i Stojković dokazuju da su iz prošlogodišnje najbolje odbrane Evrope, šteta što nam je štoperski par operisan od fudbala, a tek o Gobeljiću neću ni reči. Znači, Ben, Radonja, Borjan, Žule etc trebaju bolje saigrače na pojedinim mestima, tada bi i mušema bila realnost

Reply
DJOLE BARI 91 авг 15, 2018 at 01:26

MORALI SMO VEČERAS OVAKO,AKO SE SEĆAŠ REKAO SAM POSLE PRVOG MEČA DA TREBA GURNUTI OD POČETKA SIMIĆA I JOVANČIĆA A ODMORITI EBISILIJA JER JE NESPREMAN I USLED TOGA SPOR U REAKCIJI.SIMIĆ BI BIO MNOGO BOLJI DA GA ONAJ NIJE ZAMALO PREPOLOVIO NA CENTRU KADA MU JE TURČIN IZ HOLANDIJE OPROSTIO CRVENI KARTON. BEN JE ODIGRAO ODLIČNO DAO JE JEDAN A NAMESTIO DRUGI GOL IAKO JE I NJEGA NOKAUTIRAO JEDAN IGRAČ TRNAVE A NIJE DOBIO NI ŽUTI ? SLAŽEM SE ZA BORJANA I GOBELJIĆA ALI NE I ZA ŽULETA,NEMA ČVRSTINU,GUBI SVE DUELE,LOŠE JE POZICIONIRAN VEOMA ČESTO I MISLIM DA NAM BAŠ TU TREBA JAKO POJAČANJE. SREĆA JE DA VEČERAS NIJE KAŽNJENA NESHVATLJIVA GREŠKA SAVIĆA KOJA BI NAS KOŠTALA PORAZA JER BI OSTALO MALO VREMENA DA BILO ŠTA URADIMO.NI DEGENEK NI BABIĆ NISU IGRAČI ZA BILO KOJE EVROPSKO TAKMIČENJE,ZAMISLI DA BOG DA DA UĐEMO U LIGU ŠAMPIONA I DA ONI ČUVAJU MESIJA,RONALDA ITD RADONJA JE IGRAČ KOJI KOD NAS PRAVI RAZLIKU,ALI ON IDE JER ZVEZDA IMA PONUDU KOJA SE NE ODBIJA A NAŠ CILJ JE DA UĐEMO U LIGU ŠAMPIONA A NE DA JE OSVOJIMO PORED KLUBOVA ČIJI JEDAN IGRAČ(MESI,RONALDO) VREDI NEKOLIKO PUTA VIŠE OD SVIH NAŠIH .JA NE ZNAM DALI SU NAŠI IGRAČI UOPŠTE SVESNI KOLIKO SMO BLIZU NEVIĐENOG USPEHA I ULASKA U LIGU ŠAMPIONA KOJI AUTOMATSKI DONOSI 15 MILIONA EURA ! SVAKI REMI U GRUPI DONOSI 900 000 EURA A POBEDA NEVEROVATNIH 2 700 000 ?! PLASMAN U OSMINU FINALA VREDEO BI ČAK 9 500 000 EURA ,U ČETVRTFINALE 10 500 000 .

Reply
Estrella Roja авг 15, 2018 at 12:40

Izmene u drugom pouvremenu i produžetku su bile potpuno nepotrebne. Slovaci su bili zreli za još dva tri gola, a upravo je gomilanje igrača na nekim pozicijama stvorilo konfuziju u timu, gde smo se nepotrebno povukli. Penal je najbolji primer kad su se Gobeljić i Rodić sudarali u šesnaestercu, pre nego je Rodić napravio jedan od naglupljijih penala koje sam video, još od onog Adilsonovog u evropskoj utakmici, zaboravio sam protiv koga. S tim levim bekovima očito nemamo sreće. Žule se polako vraća, ima fanatičnu borbenost koju nisam dugo video kod nekog našeg igrača, poneki duel izgubi ali u većini ispravi situaciju, čak i saigračima ispravlja greške. Treba nam pouzdan štoper, ne mogu da verujem da na ceo prelazni rok bude epilog Sumaila i Degenek, pa bolje jednog krštenog igrača da smo doveli za te pare koliko ova dvojica vrede. U pravu si, ovakva prilika se čeka više od 25 godina i bilo bi glupo da se zadovoljimo Ligom Evrope.

Reply
DJOLE BARI 91 авг 15, 2018 at 15:47

DA ME NE SHVATIŠ POGREŠNO,NEMAM NIŠTA PROTIV ŽULETA,ODLIČAN JE MOMAK,VELIKI ZVEZDAŠ,SINOĆ JE ODIGRAO ODLIČNO,UČESTVOVAO KOD PRVOG NAŠEG GOLA,IMAO JE DODUŠE 2-3 KIKSA…GOVORIM GENERALNO O NJEGOVIM IGRAMA . MISLIM DA JOVANČIĆ TREBA DA IGRA PRE JOVIČIĆA A NAJVEĆI ADUT UZ RADONJU PROTIV SALCBURGA TREBA DA BUDE EBISILIO AKO BUDE FIZIČKI POTPUNO SPREMAN. GLEDAO SAM PAR PUTA OVAJ SALCBURG,NIŠTA NAROČITO KAO EKIPA,SA PUNOM MARAKANOM BI IH DOBILI ,NIKAKO NE SMEMO PRIMITI GOL U BEOGRADU,MOŽDA ČAK NIJE LOŠE ODIGRATI 0:0 A U REVANŠU ĆEMO IMATI OGROMAN BROJ NAŠIH NAVIJAČA I MISLIM DA BI TAMO SA JEDNIM DATIM GOLOM UŠLI U LIGU ŠAMPIONA JER TEŠKO PRIMAMO GOL I PORED NE BAŠ VRHUNSKE ZADNJE LINIJE.

Reply
dusan авг 14, 2018 at 23:56

JAKO! JAKO! JAKO! Zgazi ih sve, zgazi ih sve, zgazi ih sve

Reply
окнарб авг 14, 2018 at 23:36

БРАВО МОМЦИ !СВАКА ЧАСТ.САДА ПРОТИВ РЕД БУЛА ХРАБРО НА СВАКУ ЛОПТУ.УПРАВА ПАМЕТ У ГЛАВУ РАДОЊИЋА ЗАДРЖАТИ,ДОВЕСТИ ПРАВОГ ШТОПЕРА И НАПАДАЧА КОЈИ РАЗБИЈА БУНКЕР

Reply
DJOLE BARI 91 авг 15, 2018 at 00:52

RADONJIĆ IDE POSLE DVA MEČA SA SALCBURGOM , ZVEZDA IMA OGROMNU PONUDU ZA NJEGA.ZA ŠTOPERA SE SLAŽEM ALI JE TEŠKO PRONAĆI BAŠ DOBROG U NAŠOJ SITUACIJI,DOVELI SMO ODLIČNOG KAFUA NA POZAJMICU,IMAMO STOJILJKOVIĆA KOJI JOŠ NIJE SPREMAN ALI NAMESTIO JE GOL BENU I DA SE NIJE OKLIZNUO KAD JE SAM IZIŠAO PRED GOLMANA DAO BI GOL. OSTAVIO BIH I PAVKOVA MADA SAM ČUO DA IDE U TURSKU NAKON MEČA SA SALCBURGOM

Reply
Zoki авг 14, 2018 at 23:22

Evropska jesen bez navijaca e kuku nama sa momcima sa severa .

Reply
DJOLE BARI 91 авг 15, 2018 at 00:54

U AUSTRIJI ĆEMO IMATI POLASTADIONA NA NAŠOJ STRANI

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 14, 2018 at 23:15

TAKO JE BREEEEEEEE:::……SVAKA CAST MILOJU ZA TAKTIKU::::A SUDIJA IZ HAGA MAMICU MU J…..

Reply
DJOLE BARI 91 авг 15, 2018 at 00:43

IZ HAGA A PLUS TURČIN,UKRAO NAM JE NEKOLIKO AUTA I KORNERA,SVAKI NAŠ START KAŽNJAVAO ŽUTIM KARTONOM,NJIMA OPROSTIO CRVENI I JOŠ NEKOLIKO ŽUTIH DAKLE POTENCIJALNOI DRUGIH ŽURIH TJ CRVENIH,SVE JE URADIO DA ISPADNEMO ALI UZALUD MU JE SVE .

Reply

Leave a Comment