Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Џо Регланд: Прилика која се не указује често

Амерички плејмејкер Џо Регланд у интервју за клупски сајт говори о позиву Звезде, зашто се није превише размишљао, и колико су трибине и атмосфера на утакмицама црвено-белих биле важне за његов долазак.

Американац Џо Регланд (28) нови плејмејкер КК Црвена звезда мтс припрема се за пут у Београд, где ће се прикључити новим саиграчима у црвено-белом дресу.

Екипа је обавила неопходна тестирања у понедељак и уторак, а у среду је одрадила и први двочасовни тренинг.

Доласком Мохамеда Фајеа, који стиже у Београд у четвртак и америчког бека, тренер Милан Томић и стручни штаб имаће на располагању комплетан састав, и сасвим довољно времена да се припреме за све изазове нове сезоне.

Према речима Регланда, и поред других опција које је имао на столу, избор клуба и града нису били тешки:

Изабрао сам Црвену звезду и град Београд јер сам осетио да је то одлична прилика за мене. Играти за тако велики клуб и то пред навијачима који су међу најбољима у Европи…Таква прилика се не указује често – започео је свој интервју за клупски сајт некадашњи плеј „Вичита Стејта“ и до ове сезоне организатор игре Локомотиве и наставио о атмосфери и публици на утакмицама Црвене звезде мтс која дефинитивно постаје „мамац“ за бројне играче из свих крајева света:

За њих, навијаче знам одавно. Они (навијачи Црвене звезде) су надалеко познати по атмосфери коју праве на утакмицама свог клуба и заиста сам одушевљен што ћу играти пред таквом публиком, и за клуб који има такву подршку.

Џо Регланд као организатор игре црвено-белих , осим што зна какву ће подршку имати, добро зна и да га чека пуно рада и пуно утакмица:

Знам да су циљеви Црвене звезде увек велики. Међутим, за почетак не очекујем ништа осим великог рада са саиграчима и стручним штабом, како би на крају имали одличну сезону у свим такмичењима, најпре АБА лиги и Еврокупу.

Црвена звезда мтс је у прошлости већ имала у својим редовима Американце који су имали сличан пут као и Џо Регланд. Маркус Вилијамс и Тејлор Рочести су такође играли за руски клуб Локомотиву, па након тога стизали до трофеја и успеха у црвено-белом дресу, као организатори игре Црвене звезде:

Сјајни играче које знам од раније, и знам какав су пут имали. Међутим, ову одлуку донео сам зато што знам да је ово, понављам, изванредна прилика за мене да играм за велики клуб са одличним тимом који ће бити „компетитиван“ и кандидат за висок пласман у свим такмичењима које буде играо. Циљ који имамо је само један, а то је победа – рекао је нови организатор игре црвено-белих који ће се екипи придружити наредних дана.

Екипа Црвене звезде мтс првих неколико дана припремног периода провешће у ритму дворана – поподневно трчање и стицање кондиције, а прве пријатељске утакмице заказане су за крај августа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment