Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

МЦЗ скаутинг: Шта очекивати од Џоа Регланда?

Представљамо вам најновије појачање нашег КК, Џоа Регланда, играча који би требало да диригује игром нашег клуба у наредној сезони, а можда и дуже.

Јое Рагланд : скаутинг

Џо Регланд, 1989. годиште,183цм у патикама,180 без патика.

Предности

1. Продор могућности

Има добар продор захваљујући својој снази и брзини, хитар је са лоптом, мења брзине идирекције (правце продора), користи кросовере, хеситатионс(задршке), дриблинге између ногу, може да продире и лево и десно, ефективност унутар линије за 3 поена му је 61%, има веома добру контролу лопте, са лакоћом може да избаци дефендере из баланса било кросовером, било дриблингом између ногу, може да победи свог чувара из стојећег става без икаквог покрета својим експлозивним првим кораком и чистом брзином коју поседује.

Добар осећај за П/Р, присиљава велике да га свичују и нападају, онда воли да користи мисмеч из мид-рејнџ шутева.

2. Шутирање у нападу

Има веома вредну (валуе) комбинацију продирања и шутирања, шутира из нба рејнџа, из кеч анд шот и из дриблинга. Побеђује дифендере и кад је под притиском, уме да осети кад треба да шутне ако се велики врате само корак ка кошу. Изврстан спот-ап шутер, има конзистентну механику, велику елевацију.

Веома ефективан шутер из дриблинга, веома добар из скок шута после дриблинга јер држи баланс тела, може брзо да шутира ако је дифендер заглављен у скринс (блоковима). Мозе као Рочести да шутира из пул-ап у мид рејнџ тачкама/местима.

3. ПГ скилс (плејмејкерске вештине)

Константно напредује у поинт гуард вештинама, из године у годину, контролише темпо, зна када треба да поентира и када да дистрибуира лопту, изузетан пасер из П/Р, може да продире и додаје напољу за отворене саиграче (драјв анд кик), може да продире и асистира испод самог коша за свог центра (драјв енд диш), ради леп посао јер уме да дода у правом тренутку свом ролеру (Зирби и Оџо лајк дис), баца лобове и од паркета пасове врло добро. Креативан, користи различите углове. Изврстан и у дроп офс када баца пасове свом центру из паркета.

4. Неопипљиви или скривени квалитети

Ради доста корисних ствари за тим, прича на терену,добар је саиграч. Мже да врши добар притисак на лопту, може да украде лопту играчу кога чува муњевитим ударцем на лопти, физички јак играч, напредује сваке године од роле плејера до го-то-гуy плејера. Руке су му увек активне, има једну украдену лопту на 40м током каријере, добро користи тело да поставља блокове, чува играче да не приђу табли, екстремно атлетичан за његову величину, може да хвата и офанзивне скокове.

Слабости :

1.Дефанзивни потенцијалРади добар посао на лопти са својим притиском, али је ограничен због своје величине. Има проблема у пенетрацији против виших бекова,  користи добро своја стопала, међутим опет је ограничен због своје величине да константно затвара веће и брзе опоненте, мада на периметру кад стане у став може да брани веће бекове на 10 метара од коша, али проблем је немогућност одбране против противничких скок шутева и продор игре до коша.

2. Финисирање преко високих

Солидан финишер за његову величину, мада је проблематичан против дужих играча у смислу могућности да поентира. Има капацитет да користи десну руку али у највише случајева финишира доминантно левом, није баш добар из флоутер шутева, попут Волтерса на пример.

3. Лимитирана визија

Изнад просечни пасер, али не може да баца квалитетне пасове преко високих плејева. Када му се противнички бекови припију до тела има проблем да се извуче, често у овом сегменту уме да трокира. Нема неку коурт висион, ни приближно као рецимо МWил, има солидни ТО рате на 40м 3,8, ипак повремено уме да промаши свог рол мена., уме да бира понекад лоша решења и да дави лопту а притом да не додаје својим отвореним саиграчима.

Сумарум

Све у свему напад је заиста квалитетан, проблематичан је у величини и дефанзивно, а нама треба више квалитетних дефанзиваца јер кошарка је игра у два правца, није ово фудбал па да ставиш и два задња везна за неког уметника у нападу који може да реши меч. Намерна је компарација са фудбалом јер су наши навијаци претежно фудбалски, зато хоћу да им дочарам аналогију и поенту значаја игре на дефанзивном крају…

Аутор: Ред Харт, МЦЗ форум

Повезане вести

2 comments

DrnjNS авг 18, 2018 at 18:55

Google translate je keva, čini mi se…

Reply
Realno авг 17, 2018 at 01:08

Neka nam prevede ovaj lik svoju analizu na srpskom pa da diskutujemo.

Reply

Leave a Comment