Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Да наметнемо наш стил

Фудбалери Црвене звезде у уторак (21.00) играју против Салцбурга први меч плеј-офа за Лигу шампиона, а наш тренер Владан Милојевић дан пред дуел истиче да ће покушати да наметну свој стил игре.

– Јако битна утакмица за нас. Играмо против озбиљног противника који је утицао и на почетак моје каријере, јер сам имао прилику да се уверим како функционише. Салцбург је клуб који има своју филозофију и начин играња, а све добри резултати су плод успешног система. И Салцбург жели у групну фазу, у којој никада није био, као ни ми у овом формату, а били смо прваци Европе – каже Милојевић.

Тренер Звезде зна шта ће посебно тражити од својих пулена.

– Треба да уђемо у меч као и у сваки други. Тако ћемо се и понашати. О Салцбургу се зна доста тога, ми ћемо покушати да наметнемо наш стил игре и сигуран сам да ћемо да ти све од себе. Тражићу од момака да буду то што јесу и понашаћемо се као да имамо публику уз себе – нагласио је Милојевић и додатно се осврнуо на празне трибине стадиона „Рајко Митић“.

– Изричито сам за то да треба да постоје било какви други механизми кажњавања, само да се не игра фудбал пред празним трибинама. Ово је велики догађај и за саму Србију, и за наш клуб, и можда је требало да буде другачије. Једва чекамо да навијачи буду са нама на тренингу, а да играмо и у гостима, волео бих да буду пуне трибине.

Милојевић и његови сарадници су до детаља скенирали ривала на путу за групну фазу Лиге шампиона.

– Салцбург је нападачка, добро селектована екипа. На нама је да се прикажемо у што бољем светлу. На оваквом нивоу су све екипе добре и ништа не праштају. Спартак из Трнаве је имао пенал и два ударца ка голу и постигао је два гола. Сваки детаљ непажње може да кошта и зато жемо се трудити да будемо фокусарни свих 90 минута. Салцбург агресиван и директан фудбал. Када имате могућност да имате систем и да годинама селектујете и стварате играче, онда није проблем да га убаците касније у разрађен систем. Надам се да ће бити добра утакмица, ко год да нам је противник до сада, био је првак своје државе и зато заслужује поштовање. Никада не калкулишем, само желим да одиграмо добру утакмицу, а Салцбург је прошле сезоне дошао до полуфинала Лиге Европе и сигурно да је фаворит.

Звезда је протеклог викенда паузирала у Суперлиги…

– Имали смо могућност да не играмо из превентивних разлога због повреда. Дуго Звезда није дошла на овај ниво. Када играте, имате мање времена за уигравање и мислим да смо искористили овај период на најбољи начин. Верујем да нам је одлагање утакмице са Напретком у овом тренутку ишло у прилог.

Милојевић је навео и да је Немања Радоњић и даље играч Црвене звезде, као и прелазни рок траје до 31. августа, па да после тога може да прича о детаљима. Осврнуо се и на то како се Кафу уклопио.
Мислим да се добро уклопио, поред играчких квалитета, нама је увек битан менталитет играча. Мотивисан је, добар је момак и доведен је да буде појачање.

За крај је и прокоментарисао да ли је остварен циљ обезбеђивањем европске јесени другу годину заредом.

– Као човек, не смем да се задовољава неким стварима и то преносим на моје играче, и мислим да је већина њих то схватила. Циљеве увек мораш да тражиш како би напредовао. Ни прошле ни ове сезоне нисмо имали неки строг циљ, јер Звезда увек мора да тежи за још бољим или већим. Док год нам се пружа прилика, даћемо све од себе да урадимо што је до нас уз Божју вољу да све буде како треба – завршио је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment