Moja Crvena Zvezda
АнализеНајновијеФудбал

МЦЗ скаутинг противника: Чукарички

Grb_FK_Čukarički

У 6. колу фудбалске Супер лиге Србије наше фудбалере очекује мали градски дерби са екипом Чукаричког (Субота, 20:30ч). Иако је Чукарички у прошлости знао да намучи нашу екипу, победа овога пута не би требало да долази у питање.

Иако Чукарички до сад нема пораз у првенству уз скор три победе и два ремија (против Земуна у првом колу, где је Чукарички апсолутно био бољи ривал, и у четвртом колу у Бачкој Паланци, када је примио гол у последњем минуту), утисак је да је Чукарички за нијансу слабији тим него претходних сезона, иако кадровски није претрпео велике измене. Уз то статистика је апсолутно на страни црвено-белих. На до сада одиграним утакмицама на Маракани наш тим је остварио 18 победа уз два ремија и један пораз. Гол разлика је 52:9 у корист црвено-белих.

На голу „Брђана“ ће, вероватно, бити Немања Стевановић, позајмљен играч Партизана, познатији по својој навијачкој превртљивости него голманским способностима, о коме нећемо превише трошити речи.

Штоперски пар ће, вероватно, чинити Копитовић и Пушкарић, играчи који су добри у постављању, ваздушним дуелима, прилично уиграни, али мана им је брзина. Пушкарић је изузетно опасан у офанзиви након прекида. Он је због болести прескочио последње коло, а уместо њега је играо омладинац Стефан  Шапић, један од највиших играча у лиги, који када изађе високо веома је лак за обилажење због теже промене правца услед високог тежишта.

Десну страну чине бек Миладин Стевановић, млад играч,  бољи у дефанзиви него напред. Не убацује се често напред и осим борбености нема неки изражен квалитет. Рекло би се да Чукарички мало лута на позицији десног бека јер са Петром Јовановићем није продужен уговор, па је отишао у Лучане, а Сава Радић, најбољи играч омладинске лиге пре три године, није успео да се наметне у сениорском фудбалу, па је послат на позајмицу.

Десно крило игра Овусу, најбржи играч Чукаричког и највећа опасност. На Бањици је, као од шале, пробијао нашег бившег бека Игњатијевића. Чешће иде ка унутра него уз аут линију, покушавајући да шутем реши ситуацију, али слабија техника доприноси да се понекад спетља. Није склон пасу, углавном иде на продор.

Леву страну чине два играча из Партизановог погона, бек Богосавац и крило Бирманчевић, који је до сада приказао солидне партије и чудо је што га „комшије“ нису задржале. Богосавац често иде напред, где уме да буде незгодан, али оставља доста простора позади. Најчешће он отвара контре након прекида противника и то добро ради. Изгледа по мало здепасто, али када ухвати залет, тешко га је стићи. Бирманчевић је играч пун живости. Стилом подсећа на Вељка Симића, има, за наше услове, добру брзину, не либи се да крене у игру један на један, више уз аут линију. Недостатак му је мањак снаге и искуства.

Везни ред чине капитен Доцић који је недавно продужио уговор са Чукаричким до 2022. године. Он је радилица тима, игра у оба смера добро, с тим што је, ипак, мало бољи офанзивно. Уз одсуство Бојића због повреде, Доцић је најкреативнији играч тима и у пет кола он има два гола и две асистенције. Зна да сачува лопту и удели квалитетан пас. Парњак на позицији централног везног, након одласка Дринчића, је омладинац Александар Ђорђевић. Он се још осећа стегнуто и главни задатак му је да чува леђа Доцићу када оде напред.

Предњег везног игра Лука Стојановић који је код Лалатовића играо десно крило, а нови тренер Крунић га је прекомандовао на нову позицију. Поникао је у Партизану, једно време је провео у Спортингу Б, Аполону из Лимасола, па онда у Мускрону. Нема изражену креативност, а вероватно је на нову позицију постављен због изразито јаког шута десном ногом. Делује на терену благо надмено и утисак је да га дефанзивни задаци не занимају превише.

У везном реду би као измена могао да се појави и Кајевић, који је због дугачких ногу незгодан и у нападу где уме да задржи лопту и удели пас, и у одбрани, где уме да поставља добар блок и ишчачка лопту противнику. Ипак, сам је изјавио да је у лошијем физичком стању јер, чекајући транфер, није баш пуно тренирао. На крају је потписао нови уговор са Чукаричким на две године. На последњој утакмици против Пролетера играо је последњих пола сата, где је био очигледан недостатак снаге, али се уписао у стрелце постигавши једини гол на утакмици након продора Овусуа.

Као резерва би могао да се појави и Зорић, кога сви памтимо по головима на Маракани у дресу Борца из Чачка. Некако се чини да се од тада није показао и да након повреде избегава дуел игру. Незгодан је када се убацује из другог плана, ако је одбрана противника високо, а на постављену одбрану противника нема шта да тражи.

У шпицу „Брђана“ очекује се Мудрински који је у лошој форми и до сада се није уписао у листу стрелаца, а упропастио је многе акције саиграча својом лошом пас игром. Труди се доста, често и добро загради, али онда све упропасти лошим пасом. Главну претњу од њега представља игра главом, на шта би требало обратити пажњу након прекида.

Резерва му је Слободан Тедић, осамнаестогодишњак из омладинске школе Војводине, кога одликује висина, солидна техника и добар смисао за игру, али до сада није пуно играо, па је тешко дати неки коначан суд о квалитету осим да, заиста, има талента.

Дакле, на основу односа снага и тактике Крунића, Чукарички ће се оријентисати на контре преко Богосавца и Овусуа а, ако наш тим то квалитетно затвори, победа без примљеног гола  у ма било ком нашем саставу не би смела да дође у питање, поготово што наш тренер, Милојевић, који је чест посетилац утакмица на Бановом Брду, до детаља зна врлине и мане противника.

Повезане вести

Leave a Comment