Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Шта све улазак у Лигу шампиона доноси и може да донесе Црвеној звезди

Наши хероји синоћ су остварили историјски успех и после 26 пуних година Звезду вратили тамо где јој је место – у друштво најбољих, Лигу шампиона. Овај успех Црвеној звезди доноси много. Осим самог престижа играња најелитнијег европског такмичења, Звезда ће значајно профитирати, како на спортском, тако и на финансијском плану.

Што се спортског сегмента тиче, улазак у Лигу шампиона појачао је Звездин коефицијент за огромних четири бода, те он сада износи 13.750 бодова. То Звезду позиционира између 86. и 88. позиције УЕФА-ине ранг листе (у зависности од исхода данашњих мечева квалификација за Лигу Европе). Звезда ће у групи имати прилику да свој коефицијент додатно појача, јер свака победа доноси два, а нерешен исход један бод. Пролазак групе, односно пласман у осмину финала Лиге шампиона доноси пет, треће место у групи и пласман у шеснаестину финала Лиге Европе три нова бода.

На пољу финансија Звезда је јача за невероватних 17.466.000 евра. Наиме, за сам улазак у најелитније европско такмичење добија се 15.250.000 евра. Такође, на основу УЕФА-ине десетогодишње ранг-листе, од ове године сваки учесник добија премије на основа места на ком се налази, и то на следећи начин: најслабије пласирана екипа добија 1.108.000 евра, екипа испред ње два пута више, и тако до првопласиране екипе која ће добити 32 пута толико. Како се наша екипа на овој ранг листи налази на 31. позицији, испред грчког АЕК-а, инкасираће додатних 2.216.000 евра. Звезда има прилику да ову зараду додатно увећа, јер свака победа у групи доноси 2.700.000, а нерешен исход нових 900.000 евра. Треће место и пласман у Лигу Европе улио би нашем клубу у касу додатних 500.000, док би пролазак групе и пласман у осмину финала најелитнијег европског такмичења донео невероватних 9.500.000 евра. Напомињемо да је ово зарада искљуво од премија УЕФА-е и да овде нису урачунате премије од Гаспрома, маркетинга, улазница, ТВ права и све остало.

Имајући све ово у виду, јасно је да је успех који су наши хероји синоћ остварили немерљив и да ће клубу слити у касу прекопотребна средства и помоћи му да се додатно стабилизује и настави да крупним корацима иде напред и враћа се на путеве велике славе. Стога, момци, Владане, сви у клубу који сте заслужни за ово, заслужујете једно велико ХВАЛА!

Повезане вести

4 comments

SVE PJANO21 авг 30, 2018 at 20:12

Sa finansijske strane ćemo proći odlično, ako ne,bude nekih kazni, ali mnogo više bodova bi dobili u LE, jer ovde nikog ne možemo da dobijemo, eventualno neki remi. Prošle sezone u LE smo imali 2 pobede i 3 nerešene, teško da možemo bilo koga dobiti u LŠ.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 30, 2018 at 19:04

al smo riknuli sa zrebom ..sta je tu je..bar ce da zaradimo na klandzi…svaka 7+..ahaha

Reply
sladajac авг 30, 2018 at 18:36

Zvezda ide u B grupu.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 30, 2018 at 18:04

salke ili dormund nam sigurno pada

Reply

Leave a Comment