Moja Crvena Zvezda
FeaturedНајновијеФудбал

Марко Марин: играч кога је Маракана дуго чекала!

Добар дан звездаши. Да ли сте се пробудили из летњег сна? Нисте. Наравно да нисте. Јер оно што се десило последњег дана прелазног рока није био сан, него јава која је обрадовала велику армију навијача Црвене звезде. У једном дану, за само неколико сати, шампион Србије је довео три велика појачања за предстојећу, свакако историјску сезону коју очекује клуб са Маракане.

У овом тексту, посебно ћемо се осврнути на “трећу бомбу” и долазак  Марка Марина, бившег
репрезентативца Немачке, играча Челсија, Севиље и братског нам клуба, Олимпијакоса из Пиреја. То нас је све подсетило на добра стара времена, када је Црвена звезда, највећи клуб Балкана, доводила најбоље играче и за њих издвајала озбиљне своте новца. Марин свакако улази у ту категорију због богате биографије. Овај трансфер посебно добија на значају када знамо да Марко има 29 година. То су у данашњем фудбалу најбоље играчке године. Он ће тиме имати могућност да пружи максимум за наш клуб у наредних неколико сезона док буде бранио црвено-беле боје. Марин је играч који утакмице решава једним потезом. Он је она врста фудбалера која полако изумире у савременим фудбалу. Мањег раста, вижљаст, конституцијом подсећа као да му је Перица Огњеновић рођени брат. Има “само” једну велику предност у односу на ривала – интелект којим побеђује далеко јаче физичке противнике.

Пожелимо срећу Марку у нади да ће нам донети много радости у сезонама које следе. Има прилику да играма уђе међу легенде Црвене звезде. А то би значило да би био раме уз раме са својим идолима из детињства. Наполи је близу. А наш “Марадона” једва чека да изађе из легендарног тунела Маракане и чује хук звездиних навијача. Звездаши скините крмеље са очију и уживајте! Бог нам је дао среће и славни дани наше прошлости су се вратили… Још да се против Наполија небо отвори и стадион експлодира..

До скоро је долазак Марка Марина био потпуно нереалан. Занимљиво делује изјава генералног директора Звездана Терзића почетком јула на помињање Марка Марина и  шансе за долазак у клуб.

– Марин је био моја велика жеља, а и он је имао велику вољу да дође. Понуде из Кине и МЛС лиге су, ипак, пресудиле. Хтели смо да пробијемо све лимите, да платимо милион евра нето плату Марку, да има дупло више него наш досадашњи најплаћенији фудбалер. И то је далеко мање него што може да добије у Америци и Кини.

Међутим, Звездан Терзић је био убеђен да ће Марин доћи у неком будућем периоду.

Доћи ће сигурно. Дао ми је реч да је 2020. код нас.

Још једном се показало да живот пише романе. Након непуних два месеца, дошло је до договора на обострано задовољство и Марин је обукао дрес клуба за који навија од малена.

Биографија Марка Марина
Марко Марин је рођен 13 Марта и  имао је  две године, када је заједно са својом породицом побегао од ратних дешавања у Босни и Херецговини. На тај начин су као И многи људи широм бивше Југославије спашавали своје животе. Маркова породица је свој нови дом нашла у Немачкој, у граду Франкфурту, где је завршио школу и почео да се бави фудбалом. Каријеру је почео у хехсту  да би убрзо затим прешао у Франкфурт. 2005 прелази у Борусију Менхенгладбах, након четири године прелази у Вердер, 2012 остварује трансфер у Челси, али већину времена проводи на позајмицама, Севиља, Фиорентина, Андерлехт, Трабзонспор. Последњи кђуб му је био Олимпијакос из кога је управо и стигао код нас. Марин је прошао све селекције немачке репрезентације и стигао до А тима. За сениорски састав Намчке дебитовао са 19 година.Забележио 16 наступа и постигао један гол. Највећи успех са репрезентацијом је остварио на Светском првенству у Јужној Африци када је освојио треће место. Годину дана раније, са младом селекцијом, попео се на кров Европе.

Can7ona

Повезане вести

11 comments

dejo сеп 3, 2018 at 14:12

Dobro dosao u nasu Crvenu Zvezdu Marinu ,pa da Crvena Zvezda igra znacajnu ulogu sa tobom Marine u LS

Reply
зики сеп 2, 2018 at 16:38

да би екипа била јака не морају паадати милионски трансфери,али морају дужи период играти заједно.ако нема јаких такмичарских утакмица,требају се играти јаче пријатељске.рецимо радоја је слободан играч,треба размислити и покушати га довести иако је скоро изашао из повреде

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 2, 2018 at 14:59

fino i kulturno admine..pustas da se vredja ovde a blokiras odgovore..svaka ti cast na kulturi i cenzurI…ZAR NISMO OVDE SVI JEDNAKI…SRAMOTA DA BALAVCI MOGU DA VREDJAJU:::imam 52g i vise godina provedenih na mari nego ti i par balavaca ovde:::SRAMNO I BEZOBRAZNO

Reply
Aca1989nbgd сеп 2, 2018 at 09:02

Lazni mk I Krvava P, od pocetka kvalifikavija ste pricali Naduvace nas ovaj-onaj. I sta sad, ocete jos tim da sastavljate, pa nee moze magar..ne jedne bezobrazne. Idite sastavljajete Bati Tim, a nas I gosp. Milojevica ostavite vise… Jadni ste da jadniji ne mozete biti.. pogotovo Krvava P, udjemo u LS, on pise Naduvace nas ovaj-onaj… Pa dodji ko.u kupi sezonsku, pomozi klubu, nee da pisese ovde ko neka baba…

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 2, 2018 at 14:58

:slavlje: :slavlje: :slavlje: :slavlje:

Reply
зики сеп 1, 2018 at 21:51

У ЈАНУАРУ ВРАТИТИ КАНГУ,ЛАЗОВИЋА ИЗ ИТАЛИЈЕ И КАТАИЈА УЗ ДВА ШТОПЕРА И У ЉЕТЊЕМ ПРЕЛАЗНОМ РОКУ НАМ НЕ ТРЕБА ПОЈАЧАЊА.ЈОШ ЈЕДАН ПРЕЛАЗНИ РОК И ИМАМО ДРИМ ТИМ ЈЕР САДА ФАЛЕСАМО ДВОЈИЦА ЈАЧИХ У ОДБРАНИ

Reply
Veteran Sever сеп 1, 2018 at 23:32

Lazovic goni shemu da ide u Kinu, a Katai igra u Americi i nedavno izjavio da mu ne pada na pamet da se vrati u srpski fudbal! To je cak i Terzi rekao prosle jeseni!

Reply
Estrella Roja сеп 1, 2018 at 17:53

Kažu da su vratili broj stranaca na 6, što samo pokazuje ta je ta odluka bila sumanuta i na veliku žalost uz odobravanje ljudi iz Zvezde indirektno. Sada živimo evropske snove i normalno je da se ponašamo makar u skladu sa evropskim pravilima. Vratimo se vesti, Marin je verovatno najveće pojačanje još od dolaska Milenka Aćimovića, s tim što Marin ima veću reputacijua a i ima šansu da pokaže da je izvestan pad u karijeri samo trenutan i da Liga šampiona jeste prilika za ličnu afirmaciju, isto kao kako i klupsku. Da je ostao La Talek na ovaj igrački kadar možda bi i uzeli koji bod na Marakani, ali sam sada siguran da nećemo biti vreća za udaranje, tačnije dobili smo solidan napadački potencijal. Jedino mi nije jasno dovođenje Čaušića, izuzev ako može da igra zadnjeg veznog i zna da pošalje pas napred. Kako bilo, sinoć je bilo kao na dočeku Nove godine…euforično i podsetilo me na dočeke velikih igrača na Marakani osamdesetih. Prvi transfer koji pamtim iako tek klinac bio je Mrkelin dolazak, sadašnjeg sportskog direktora.

Reply
Estrella Roja сеп 1, 2018 at 23:14

Odmah da se ispravim. Nažalost vest o vraćanju broja stranaca na 6 nije tačna, zapravo ta odluka je donesena ali za futsal ligu…ako nekog to uopšte i zanima. Sada treba da poguraju igrokezu da to isto učini u fudbalu.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 1, 2018 at 17:50

borjan-stojkovic-savic-degenek-rodic-jovicic-krsticic-kafu-ben-boaci-marin….ovo je ekipa smrti….mislim da bi rezerve trebalo da budu:popovic,terzic,babic,ebesilio,causic,pavkov i joveljic…ostali nisu ni za protokol i trebalo bi se otarasiti milica,srnica,gobeljica,melega,jevtovica,stojiljkovica,simica i rasteretiti se njihovih plata

Reply
Josif сеп 1, 2018 at 16:41

Борјан(Поповиќ)Стојковиќ(Гобељиќ)Савиќ(Бабиќ)Дегенек(Сумаила)Родиќ(Терзиќ)Јовичиќ(Чаушиќ)Крстичиќ(Јованчиќ)Ебесилио(Симиќ)Бен(Кафу)Марин(Јефтовиќ)Боачи(Стоиљковиќ) уз Јовељиќа,Павкова,Хајдина и Мелега бојим се да за остале нема места.Уз све ово желим Марку Марину добродошлицу.позз.мкд

Reply

Leave a Comment