Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноФудбал

Резиме летњег прелазног рока 2018!

31. августа спуштена је завеса на најуспешнији прелазни рок у новијој историји. Посао је одрађен на фантастичан начин и што је још важније на време су доведени играчи и формирана екипа. Не памти се у скорије време  када смо већ до 1.7. и почетка припрема имали склопљену екипу. Самим тим тренеру Милојевићу је био олакшан посао.

Но, кренимо редом. Одмах по завршетку сезоне шампионску екипу су напустили Доналд, ЛеТалек, Анђелковић, Кахриман, Лука Аџић а нешто касније и Фримпонг, Рачић и Пешић као и у финишу Немања Радоњић чији је трансфер од 12 милиона у Олимпик Марсеј јасан показатељ добре одлуке прошлог лета да се он ангажује и поред сумњичавости одређеног дела навијача.

Самим тим управа је морала брзо и ефикасно да реагује и доведе адекватне замене  да екипу учине конкурентном за испуњење зацртаних циљева за сезону пред нама. Након јако успешне прошле сезоне, као главни приоритет се наметнуо продужење уговора са тренером Владаном Милојевићем. Након пар дана неизвесности уговор је потписан и посао склопљен до 2020. године на опште одушевљење звездашке јавности. Након остварења првог циља заједничким снагама Терзић, Мркела и Милојевић крећу у операцију стварања и јачања тима који ће бити кадар да носи Звезду и кроз европске квалификације и испуни толико жељени сан о Лиги шампиона.

Нису губили време и већ 29. маја је потписано прво појачање Душан Јованчић, играч са којим је планирано да се надомести одлазак Мичела Доналда.

Недуго затим у екипу стижу Дејан Мелег, Никола Стољковић и неостварена жеља из зимског прелазног рока Милан Јевтовић. Сва тројица замишљена да појачају конкуренцију у екипи као и голман Зоран Поповић као подршка Борјану.

27. јуна стиже и прва бомба и играч са завидном репутацијом, Лоренцо Ебесилио. Замишљен да диригује игром и у значајној мери подигне ниво игре и помогне екипи и тренеру Милојевићу ка остварењу зацртаног циља.

Упражњено место штопера одласком ЛеТалека попунили су Рашид Самуила и Милош Дегенек који је одмах по завршетку светског првенства у Русији ставио параф на уговор и тако постао једно од већих и значајних појачања овог лета.

Екипу су још појачали Вељко Симић и Џонатан Кафу, играч који је планиран да замени Радоњића. А његов долазак је био јасан сигнал да се управа не шали и да су способни довести истински квалитет, што ће и доказати подледњег дана прелазног рока.

Милојевић и екипа су изборили толико дуго чекан пласман у Лигу шампиона и одлучено је да се реагује и да се подигне ниво екипе за то такмичење.

И тако 31. августа, последњег дана прелазног рока, били смо сведоци спектакуларног завршетка истог. Одјекнуле су 4 бомбе и доведен покер асова, а звездашка јавност доведена у праву екстазу и невиђену еуфорију.

Прво је потписао Ричмонд Боаћи, затим и Горан Чаушић, а круна прелазног рока је Марко Марин. О њему се већ све зна и није потребно много писати. И као четврта бомба на опште изненађење потписан је Јирка из Трнаве. Он је остављен до зиме у екипи Трнаве а управа је овим потезом показала да има визију и да размишља унапред.

Општи утисак је да је формирана најјача екипа од Баријевске генерације и да су свих 14 играча који су доведени квалитетни и плански замишљени да својим доприносом подигну ниво клуба на већи ниво.

Стиче се утисак да је целокупна јавност, а посебно Звездини навијачи, презадовољни екипом и први циљ је већ остварен, а не сумњамо да ће и остали бити остварени. Остаје нам да честитамо управи на овако сјајно обављеном послу и да у будућности наставе несмањеним темпом.

Повезане вести

Leave a Comment