Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-беле нову сезону WABA лиге започињу у Бугарској

У Славонском броду одржан је жреб за нову сезону 2018/19 WABA лиге.

Црвена звезда се налази у групи А са шампионом Словеније и финалистом WABA лиге Цинкарна Цеље, сарајевским Плеј Оф Ултра, бугарским Бероеом и турским Истанбулом. Екипа Рагусе је одустала од такмичења па ће групати А бројати пет тимова.

Хрватски шампион Медвешчак је неколико дана након жреба морао да откаже учешће у овосезонском такмичењу. Борд лиге је након отказа Медвешчака активирао одлуку скупштине WABA лиге, да се у случају евентуалног отказа било које екипе прихвати молба турског клуба Истанбул Университеси за доделу „вајлд кард“ зa сезону 2018/19. Истанбул је тако у групи А заменио Медвешчак.

Иако је првобитно након жреба за нову сезону лиге било планирано да Црвена звезда сезону започне у Дубровнику, након одустајања Рагусе од учешћа у регионалној лиги, Звезда ће први меч одиграти у Бугарској, против екипе Берое.

ККЖ Црвена звезда ће бити једини српски представник у регионалном такмичењу након што је и ЖКК Краљево одустало, па је уз 11 пријављених клубова додат бугарски клуб Берое који је трећу годину заредом добио „вајлд кард“.

Нова сезона регионалног такмичења почиње 3.октобра, Црвена звезда је слободна у 1.колу, а у другом колу ће гостовати екипи Берое.

Црвена звезда је протеклу сезоне WABA лиге завршила на 4.мeсту, поразом у мечу за 3.место на Ф4 у Монтани, од домаће екипе.

Након првог дела такмичења четири најбоље пласиране екипе из обе групе формираће Суперлигу (Лигу 8) која почиње 17.јануара и траје до 6.марта 2019.године, одакле ће први четири екипе изборити пласман на Фајнал Фор, 23-24.март 2019.

Распоред Црвене звезде у првом делу WABA лиге. Све утакмице се играју у 2018.години.

1.коло, слободна
2.коло, Берое – Црвена звезда
3.коло, Црвена звезда – Плеј Оф
4.коло, Цинкарна Цеље – Црвена звезда
5.коло, Црвена звезда – Истанбул
6.коло, слободна
7.коло, Црвена звезда – Берое
8.коло, Плеј Оф – Црвена звезда
9.коло, Црвена звезда – Цинкарна Цеље
10.коло, Истанбул – Црвена звезда

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment