Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатФудбал

Најава – СЛС: Црвена звезда – Радник Сурдулица

Након двонедељне паузе због репрезентативних обавеза, наши фудбалери се враћају обавезама у националном шампионату. Свакако ће предстојећи дуел бити специфичан, не толико због самог противника, већ због чињенице да свега три дана касније Црвену звезду очекује дуел 1. кола групе „Ц“ Лиге шампиона. И поред тога, сви ми у овом тренутку морамо бити фокусирани једино на предстојећег противника.
Од претходног суперлигашког сусрета и убедљиве победе на „Карађорђу“, играчки кадар је значајно ојачан. Дрес омиљених боја обукли су Горан Чаушић, Марко Марин и Ричмонд Боаћи и заочекивати је да ће се барем неко од њих наћи у суботу на терену.

На другој страни терена наћи ће се фудбалери Радника из Сурдулице. Не толико атрактиван противник, али свакако екипа која ће на терену дати све од себе како би се у што бољем светлу приказала у дуелу са учесником Лиге шампиона. У досадашњој историји дуела два клуба, црвено-бели су знатно успешнији. Од седам одиграних мечева наш клуб је забележио исто толико победа, а гол коефицијент 28:2 само потврђује доминантност црвено-белих.

Сурдуличани су у елитном рангу нашег фудбала дебитовали у сезони 2015/16 и тада су се три пута састали са нашом екипом. Први дуел две екипе одигран је у Сурдулици 16. августа 2015. и црвено-бели су головима Александра Катаија и Саше Стојановића славили резултатом 2:0. У наредна два меча у тој сезони Црвена звезда је била још убедљивија у славија резултатима 5:0 и 4:1. Интересантно је напоменути да се од седам мечева, чак четири завршавало резултатом 5:0, а оба прошлосезонска дуела завршена су тим резултатом. Највише голова за црвено-беле у дуелима са Сурдуличанима постигли су Хуго Виеира и Александар Катаи који су по четири пута матирали голмане Радника, а ако гледамо актуелни играчки кадар Срнић је постигао три, Боаћи два, а Гобељић и Јовичић су се по једдном уписивали у листу стрелаца.
Биће веома интересантно видети и који ће састав тренер Милојевић извести на терен. Анализирајући досадашње навике нашег тренера, јасно је да ће и овога пута комбиновати са стартном поставом, превасходно водећи рачуна о предстојећим обавезама јер не смемо заборавити да нас након Наполија очекује и 158. вечити дерби. За очекивати је да ће на голу стајати Милан Борјан. На десном беку требао би бити Марко Гобељић јер је Стојковић одиграо два меча за црногорску репрезентацију, а на левом беку млади Алекса Терзић пошто се стандардни Милан Родић лакше повредио у Виљнусу на утакмици репрезентација Литваније и Србије. У линији центархалфова поред Дегенека место би требао заузети Срђан Бабић. Везни ред доноси и највећу недоумицу. Ту је конкуренција и највећа, а очекује се да ће поред Бранка Јовичића своје место пронаћи и Лоренцо Ебисилио, као и некадашње Звездино дете Горан Чаушић који би могао минуте да подели са Душаном Јованчићем. Најпродуктивнији играч црвено-белих на старту сезоне Ел Фарду Бен вероватно неће наступити у овом мечу јер је имао репрезентативне обавезе на Коморским острвима. На позицији десног крила наступиће Џонатан Кафу, а на левом крилу требао би да дебитује Марко Марин, али се очекује да ће и он минуте поделити са Миланом Јевтовићем. Вероватно најмање дилема има у нападу. Стојиљковић и Павков су тек изашли из повреда, па је место у стартној постави загарантовано за великог љубимца навијача и повратника Ричмонда Боаћија.

На крају остаје и да навијачи покажу добру вољу, испуне трибине стадиона „Рајко Митић“ у што већем броју и тиме пруже подршку играчима у дуелу са Радником и пожеле им сву срећу пред старт групне фазе Лиге шампиона

Црвена звезда : Радник Сурдулица
Стадион „Рајко Митић“
Субота, 15. септембар 2018. г. 20:30h
Пројектовани састав: Борјан, Гобељић, Бабић, Дегенек, Терзић (Хајдин), Јовичић, Чаушић (Јованчић), Ебисилио, Кафу, Марин (Јевтовић), Боаћи.

Повезане вести

1 comment

MILOS RANKOVIC сеп 14, 2018 at 12:51

BRACO AJMO SUTRA DA PODRZIMO NASE MOMKE ZASLUZILI SU TO MAKAT 30 OOO LJUDI VOLIM OVE MOMKE GINU SKACU KLIZAJU IGRAJU LEPO MORAMO DA IDEMO BICE I NJIMA LEPSE ZA IGRU

Reply

Leave a Comment