Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић – Знамо приоритете

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 20:30 часова угостити Радник из Сурдулице у оквиру 8. кола Суперлиге Србије.

Дуел актуелног шампиона и Сурдуличана биће прилика да изабраници Владана Милојевића осете драж такмичарских мечева после двонедељне паузе због репрезентативних активности, али и идеална увертира у премијеру на позорници Лиге шампиона против Наполија.

– Искористили смо паузу на најбољи могући начин. Пријала нам је због густог распореда, иако су поједини играчи били одсутни због репрезентативних обавеза. Одморили смо се, избегли здравствен проблеме и враћамо се утакмицама. Играмо против екипе која има феноменалан тим, а позиција на табели не осликава реалан квалитет који поседује. Спој су младости и скуства са јасним планом о чему сведочи продужетак сарадње са талентованим нападачем Златановићем. Имамо велико поштовање према Раднику, очекује нас добра фудбалска представа и позвао бих навијаче да нас подрже – рекао је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Упркос чињеници да ће црвено-бели само три дана после Радника угостити Наполи у мечу ишчекиваном 26 година стратег Звезде упозорио је на приоритете.

– Првенство нам је у првом плану, без обзира на све што се догађа. Играчи знају, али ћу наставити да им скрећем пажњу да је домаће такмичење приоритет. Утакмице са Радником и Наполијем немају много везе једна са другом. Спремамо се само за следећу утакмицу и једино наредни ривал је у фокусу. Еуфорија је прихватљива, али тражим и тражићу од играча да нема приче о Наполију, да размишљам другачије не би било добро.

Период без утакмица био је идеална прилика да Милојевић стекне увид у могућности новајлија.

– Марин је до доласка у Београд тренирао индивидуално и апсолутно је физички спреман. Боаћи и Чаушић долазе из првенства која су у току, па су сва тројица спремна и у конкуренцији за састав. Појачања која смо довели била су наша мета, желели смо их још у јуну, а оно што ми је битно је да су велики звездаши. Воле Звезду и кад је тако адаптација не представља проблем.

Појачања ће у конкуренцији бити и за европске дуеле, за разлику од Милића који ће до краја године бити на располагању само за домаћу сцену.

– Не волим да причам о појединима, рачунам на све играче. Сви заслужују да играју, али сам морао да донесем одлуку. Милић је одличан фудбалер и рачунам на њега као и на све остале. Сви ће добити шансу.

Управо борба на три фронта гаранција је да ће свако добити прилику да се докажу стручном штабу.

 – У фудбалу морате да имате сијасет добрих играча. Тако одржавате конкуренцију и ниво игре, а не треба заборавити да долази лоше време, замор, непланирани картони, изненадне повреде… Сваком играчу који испадне из ритма потребно је време да се врати у такмичарску форму. Волимо да играмо утакмице, а тренинзи дођу као припрема за њих, Богу хвала указала нам се прилика да играмо на три фронта – истакао је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment