Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеФудбал

Мали јубилеј Милана Родића-50. утакмица

У годинама које су иза нас, а које се могу окарактерисати као ера пре Владана Милојевића, наш клуб је често кубурио са позицијом левог бека. Не рачунајући сезону 2015/16, када је ту позицију више него успешно покривао омалени Аргентинац Луис Ибањез, црвено-бели су морали дефицит на наведеној позицији да покривају алтернативним решењима која ипак нису била у рангу са европским стремљењима нашег клуба.
Лета 2017. године руководство нашег клуба је кренуло у реализацију пројекта који је за циљ имао повратак Црвене звезде у крем европског фудбала. Једна од првих аквизиција у том пројекту био је Милан Родић играч који је фудбалски проходао у ОФК Београду док је на његовом челу био садашњи први човек нашег клуба. Родић је рођен 2. априла 1991. г. у Титовом Дрвару и већ са две године сели се у Београд. Са седам година постао је члан „Романтичара“ за које је дебитовао у првом тиму 26. априла 2009. године у дуелу са Партизаном. У сезони 2011/12 био је члан идеалног тима Јелен Супер лиге Србије. Већ 2013. године као један од бисера српског фудбала обрео се у славном руском Зениту. У научном и културном центру Русије није се дуго задржао, па је због велике конкуренције срећу морао да тражи како у другом тиму Зенита, тако и у екипи Волге из Нижњег Новгорода. 2015. године сели се у Самару и веома брзо постаје један од најзначајнијих играча Крила Совјетов.
Дечачки сан остварио је 21. јула 2017. када је потписао трогодишњи уговор са нашим клубом. Свега шест дана касније дебитовао је у црвено-белом дресу и то у сусрету 3. кола квалификација за Лигу Европе против прашке Спарте у Београду (2:0). Од тог сусрета, Родић је у дуелу са Радником из Сурдулице одиграо јубиларни 50. меч у црвено-белом дресу. У тих 50 мечева забележио је и четири поготка и сва четири су била у националном шампионату. Мора се истаћи да су сви голови били веома важни. У 24. колу претходног шампионата у Суботици са два гола је омогућио Звезди веома важне бодове у борби за титулу – 2:1. Већ у наредном колу против Вождовца био је стрелац првог поготка којим је откључан бункер гостију. И у овој сезони Родић се већ истакао као голгетер. У 2. колу против нишког Радничког постигао је веома важан погодак на самом почетку меча.
О квалитетним наступима Милана Родића у црвено-белом дресу говоре и два податка. Поред чињенице да је постао члан националне селекције Србије и да је био члан наше репрезентације на недавно завршеном Светском првенству у Русији, мора се истаћи и да је према реномираном порталу transfermarkt.com његова вредност у моменту доласка на београдску „Маракану“ била 250.000 евра, а тренутно на фудбалском тржишту вреди око 2,25 милиона европских новчаница.
Све у свему, остаје нада да ћемо Милана Родића још дуго гледати у дресу Црвене звезде и да ћемо се заједно радовати новим успесима и трофејима.

Повезане вести

1 comment

окнарб сеп 16, 2018 at 17:30

мени омиљени играч рода и немојте да вам пада на памет да га продајете

Reply

Leave a Comment