Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Најбољи старт сезоне!

Пласманом у групну фазу Лиге шампиона Црвена звезда је остварила највећи клупски успех у последњих 26 година, а сјајне резултате на интернационалној сцени испратиле су одличне игре и у Суперлиги, па је шампион Србије померио границе и у домаћем првенству.

Наиме, Црвена звезда је победом над Радником (6:0) очувала стопостотан учинак у домаћем шампионату и први пут откако више нема старе Југославије сезону отворила са седам првенствених тријумфа.

 

Занимљив податак свакако је да је чета Владана Милојевића претходне године била на корак од достигнућа које је остварила у суботу.

 

Феноменалан резултат додатно добија на значају кад се у обзир узме да је у последњих 26 година ово најбољи старт било ког клуба у домаћем такмичењу. Претходно је једино вечити ривал имао тај учинак од 21 бода, али је имао лошију гол разлику од актуелне Звездине (+19).

 

Подсетимо, на путу до актуелног резултата падали су Динамо (3:0), Раднички (2:0), Вождовац (2:1), Спартак (3:0), Чукарички (2:1), Војводина (4:1) и Радник (6:0).

 

Најбољи старт сезоне неког српског клуба, потврдио је снагу актуелног тима црвено-белих, с обзиром на добро познат ефекат борбе на више фронтова који представља проблем и богатијим клубовима, па већ данас можемо рећи да ће траг актуелне генерације остати дубок и неизбрисив у клупској архиви.

Повезане вести

Leave a Comment