Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: „Да вратимо Звезду на путеве старе славе и тамо где апсолутно заслужује да буде величном коју има“

Дошло је време за Лигу шампиона. Црвена звезда је направила успех који ће се памтити, а тренер Владан Милојевић поручио је да очекује спектакл у мечу 1. кола против Наполија (уторак, 21.00) на стадиону „Рајко Митић“.

– Дошли смо до утакмице који сви једва чекамо. Како је најавити или шта нам она значи? Значи нам много, Звезда је много велики клуб, што се тиче саме историје, навијача и свих људи који воле Црвену звезду. Ова генерација је направила огроман успех и успели смо оно што смо хтели ми сами у свлачионици, да поново пробамо да вратимо Звезду на путеве старе славе и тамо где апсолутно заслужује да буде величном коју има – каже Милојевић.

Тренер Звезде се присетио и речи колеге Карла Анћелотија, тренера Наполија, који је на занимљив начин описао шампиона Србије у групи Ц.

– Желели смо Лигу шампиона и урадићемо све што је до нас да не станемо на овоме. Играмо у групи у којој смо, цитираћу колегу Карла Анћелотија, о коме не треба трошити речи као човеку и тренеру, који је симпатично рекао шта мисли о Звезди: „То је један фасцинантан аутсајдер“. Хтели смо да видимо ту Лигу шампиона и можемо да се похвалимо да смо једини из региона у кругу најбољих европских клубова, што није било ни мало лако постићи.

Милојевић је додао и шта очекује о саме утакмице на премијери у Лиги шампиона, као и шта жели од момака на терену Маракен.

– Чека нас тешка утакмица о којој не треба посебно причати. Спремићемо се као и за све остале до сада. Мотивисани смо и једва чекамо почетак меча, да играмо са таквим величинама. Имам велико поверење у моје играче и драго ми је што ће у уторак све бити у ритму Црвене звезде и Србије, верујем да нас чека спектакл и једна лепа утакмица. Уз велико поштовање према ривалима, не плашимо се никога. Даћемо све од себе, борићемо се уз подршку наших навијача и нека буде како мора. Важно је што смо део европског крема, али не бих волео да будемо само пуки учесници – нагласио је тренер Звезде и посебно истакао једну жељу за такмичење у елити.

– Морамо да будемо крајње искрени, често сањамо, а од доласка у Звезду моји играчи и ја смо веровали да можемо да направимо доста добрих ствари. Истина је да су играчи имали бројне понуде, али су показали огромну љубав према Црвеној звезди пошто су одлучили да остану. Економски смо мала земња наспрам гиганата у групи и сви знамо колико битну улогу игра новац у фудбалу данас. Нећемо се сигурно зауставити на овоме, тренирали смо и борили се да ово достигнемо, сада нам преостаје да остварене снове живимо у стварности. Нисам неко ко даје велика обећања, ово је једна од добрих ствари које су нам се догодиле.

Милојевић је говорио и о томе што ће имати прилику да предводи шампиона Србије против екипе на чијој клупи седи Карло Анћелоти.

– Изузетно поштујем господина Карла Анћелотија, он је један од најбољих тренера не само у Европи, већ и на свету. То показује његова каријера, клубови и сви трофеји које је освојио. Да ли сам млад или стар, зависи, али сам човек који воли да учи. Доста тога сам научио од господина Анћелотија до сада и имаћу прилику да водим екипу против његове, што је изазов за мене да могу да напредујем, као што кажем и да играчи напредују против тако великих ривала на терену. Надам се да ће бити много ствари које ћу моћи да научим од такве величине каква је Карло Анћелоти.

Тренер Звезде се осврнуо и на кадровску ситуацију, односно подршку коју његов тим добија од Звездиних легенди попут Драгана Џајића и Владимира Цветковића.

– Ситуација је боља него што је била са Ел Фардуом Беном, али видећемо… Јако сам сигуран у себе, знам како ћемо се супротставити Наполију. Такође, мени лично, стручном штабу и тиму сигурно да много значе речи такве две величине, које су били творци чувене генераије Црвене звезде уписане у анале. Нису нам подршку пружили само пред ову утакмицу, господин Џајић је свакодневно уз нас. Види се да су све легенде битне за нас, изузетно их поштујемо и сваки њихов савет изазива велики респект код мојих играча, и то ми је врло драго. Морате да познајете историју клуба, то видим код мојих играча и онда могу доста добрих ствари да направе.

Иако ће Звезда бити у врло тешко групи, у којој су поред Наполија још и Пари Сен Жермен и Ливерпул, Милојевић је нагласио:

– Не постоји било ко кога се плашимо, не бисмо ни излазили на терен да је тако. Не постоји слабо место у екипи Наполија која прави озбиљне резултате, била је на прагу освајања Скудета, а знамо колико је Серија А јако такмичење. Наполи је један од фаворита за титулу у Италији и ове сезоне. Ми ћемо играти као и до сада, не плашимо се никога. Једноставно, поштујемо противника, али ћемо пробати да будемо оно што ми јесмо.

Тренер шампиона Србије се још једном осврнуо на плеј-оф и двомеч за памћење са Салцбургом, односно на притисак који носи њихов посао.

– На оваквом нивоу не смете имати празан ход, само неколико минута може да вас кошта на врхунском нивоу. Ни против Наполија не би требало да имамо тренутке деконцентрације, јер се то лако кажњава. Свака утакмица је нама искуство више. Само неколико играча је играло у Лиги шампиона, остали су први пут прошле сезоне играли Лигу Европе. Срећан сам што имам врло паметне момке, спремни су да уче, расли смо из меча у меч и мислим да смо доста поука извукли из меча са Салцбургом што ће нам помоћи и против Наполија. Неко сам ко је потиснуо притисак било какве врсте, размишљам на другачији начин и мислим само о мојој екипи да са стручним штабом спремимо све на најбољи могући начин за предстојећи изазов. Притисак је само саставни део нашег после и о томе не треба ни причати. Срећни смо и поносни што смо довели гиганте у нашу земљу, и сматрам да ћемо представљати дивну Србију и диван Београд, да ћемо се приказати као добри домаћини, а наши навијачи у најбољем светлу, јер праве најбољи амбијент. Никада нећу бежати од одговорности, на играчима је само да уживају.

Милојевић је претходних дана имао прилику да поразговара и са Синишом Михајловићем, који је годинама играо у Италији, а са клупе је и предводио бројне клубове са Апенина.

– Чуо сам се са Синишом Михајловићем и разменили смо неколико података око фудбалских ствари, али не бих улазио у детаље. Јавно бих му се захвалио на свим саветима које сам добио од њега – завршио је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Терза сеп 17, 2018 at 14:35

Срећно Црвено-бели!

Reply

Leave a Comment