Moja Crvena Zvezda
FeaturedНајновије

ЗВЕЗДА ПОНОВО СИЈА ЕВРОПОМ!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПОЛИ 0:0

Фудбалери Црвене звезде освојили су свој први бод у овом формату Лиге шампиона. Показали су свима да нису залутали и да нису случајно завршили у елитном такмичењу. Наполи је демонстираро надмоћ али су наши фудбалери играли јако дисциплиновано и чврсто и сигурно у одбрани и успели да затворе све прилазе свом голу и сачувају мрежу.Одбрана је положила испит ове септембарске ноћи. Милојевић је перфектно поставио тактику и циљано је препустио посед гостима, ми смо чекали своју шансу на контра напад, и у пар наврата смо имали прилику да боље завршимо акције, а најбољу шансу је имао Боаћи. Добро је шутирао али је голман Наполија добро интервенисао.

У утакмицу смо ушли мало бојажљиво али како је време одмицало све смо сигурније изгледали и деловали смо као екипа која зна шта жели и шта јој је циљ. У другом полувремену смо још боље изгледали, Милојевић је направио одличан потез увођењем Јованчића, одиграо је јако зрело и донео додатну сигурност и свежину на средини. Мора се признати да смо деловали као прави тим, играчи су гинули један за другог. У таквој консталацији резултат није могао изостати, и ако је Наполи завршницу играо са четири фудбалера у шпицу, момци су све издржали и мора им се одати велико поштовање за борбу и пожртвованост.

Атмосфера на стадиону је била феноменална, и била је додатна снага и ветар у леђа нашим играчима да истрају у борби до краја. Предивном кореографијом на све четири трибине послали смо одличну слику којој се диви цела фудбалска Европа.

Звезда и Маракана су се елити представили на спектакуларан начин и доказали да је у нама још увек стари шампионски сјај. Наша тврђава остаје тешко освојива и за новокомпоновану фудбалску елиту.

Браво Звездо велика си. 

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 52.000
Судија: Симон Марћињак (Пољска)
Жути картони: Крстичић, Дегенек (Црвена звезда), Алан, Албиол (Наполи).

Црвена звезда (4-2-3-1): Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Јовичић (од 56. Јованчић), Крстичић – Бен, Чаушић, Марин (од 86. Симић) – Боаћи (од 81. Павков).

Наполи (4-3-3): Оспина – Хисај, Албиол, Кулибали, Руи – Зјелински (од 75. Хамшик), Алан (од 61. Мертенс), Руиз – Каљехон (од 75. Унас), Милик, Инсиње.

Повезане вести

21 comments

Hadži Dragan NBG сеп 20, 2018 at 06:23

Crvena Zvezdo na Španskom,pošto me prozivaš ničim izazvan reći ću ti samo ovo.Ti si od onih tipova koje ni žena kod kuće ne može da zadovolji,a kamo li naša Zvezda bodom u Ligi Šampiona posle 27 godina,jer ti živiš u prošlosti u doba SFRJ.Matori izađi iz te vremenske kapsule i nemoj misliti ako prosipaš neke fraze i reči običnom svetu nepoznate da si pametan.

Reply
Estrella Roja сеп 20, 2018 at 18:28

Izvini, od sada ću koristiti fraze iz rijalitija pošto vidim da taj rečnik tebi više odgovara. Sam si sebe opisao u ovom komentaru.

Reply
Loki сеп 20, 2018 at 19:45

Nemoj brate Hadzi sa Istoka tako sa Estreljom. On je nasa, stara garda koja je „prosla crveno belo sito i reseto, sve nektare i otrove navijanja za Zvezdu iskapila“…Nije poceo da navija za Zvezdu od trenutka kada je Ceca napravila „velicanstven“, je li, koncert na Marakani(2002 god)… A nema sanse da bude i neki los covek, cim slusa King Krimson i navija za Zvezdu!

Reply
Otpisani101 сеп 19, 2018 at 15:36

Ja sam prezadovoljan…ali da je trebao ebesilijo kao plej ,trebao je….falio je igrac koji ce dugim loptama traziti boacija…ovo sa strucnjacima nema veze….to svi vide…

Reply
Dragan сеп 20, 2018 at 01:52

Ja sam stvarno presrecan zbog boda, energije kako na terenu, tako i na tribinama, ali necu da cutim sto niko zivi u Zvezdi nije dodao dve tacne lopte saigracima!!! I nije postojao nijedan igrac koji barem lici na pleja, nego smo igrali neko grozomorno „bunarenje“ i protiv klasnih ekipa kao sto je Napoli normalno da nismo mogli da „izbunarimo“ nista, nego je lopte nakon minut ili 30 sekundi naseg poseda, ponovo prelazila u „vlasnistvo“ Napolija!
Ljupko Petrovic u Bariju 1991. je igrao tesku bunkericu, ali tamo nije bilo „bunarenja“, i igranja bez naseg poseda lopte!!! A mi sinoc nismo ni imali posed, nego amaterski odmah davali loptu Napoliju da ponavlja akcije! Na kraju smo iscupali bod kao kuca…!!!

Reply
Делије Жупа сеп 19, 2018 at 13:31

БРАВООО ЗВЕЗДООО…..само још једна ствар,за информисање појединих…Чаушић је играч који је синоћ највише претрчао од свих на терену…толико

Reply
Estrella Roja сеп 19, 2018 at 17:50

Znaš li podatak ko je najviše pretrčao na minulom završenom Svetskom prvenstvu u fudbalu u prve tri utakmice? Toliko.

Reply
Petar сеп 19, 2018 at 21:04

Causic sinoc nije znao gde se nalazi. Jedan valjan pas nije dao

Reply
окнарб сеп 19, 2018 at 12:26

добар смо отпор пружили против изузетно квалитетног противника који је чак јачи од цска,али криво ми је што немамо бар још двојицу квалитетних играча.штета што није дошао иванић и остао ла телек.дегенек одлично појачање и мислим да би нам добро дошао искусан штопер.доста смо имали непрецизних додавања и остављали празан простор противнику.то ће нажалост искористити ливерпул и псж

Reply
Србин са Космета сеп 19, 2018 at 12:07

Свака част момци!Свака част Милоје!
Браво делије!
Наполи много јак.Заслужено су играчи огромним пожртвовањем освојили бод!
Тек ћемо видети значај овог резултата!

Reply
Hadži Dragan NBG сеп 19, 2018 at 08:58

Tako je Krvavi i ja sam prezadovoljan. A ovi stručnjaci što kritikuju igru i što nije igrao ovaj,a ne onaj,su stručnjaci,ali za vađenje krompira na nekoj njivi kraj Ivanjice.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2018 at 13:05

brate Hadzi ovo je fenomenalno..jedan bod + skoro milionce je extra..ali trebamo biti realni da ne letimo previse…e sad mi je jos veca zelja da oderemo glodare sa 5 komada i da im sviraju usi

Reply
Estrella Roja сеп 19, 2018 at 17:17

Šta tebe kvalifikuje da procenjuješ da li je neko nedostojan da iznese svoje mišljenje, potcenjujući pri tome određene kategorije ljudi kao nižu rasu…ne možemo svi biti svi „hadžije“ iz nbg bloka. Danas se izgubilo pravo na drugačije mišljenje, pravo na polemiku i diskusiju bez ad hominem argumenata tzv. pravovernika, jedinih dostojnih da imaju reč. Naravno da se svi radujemo uspesima Zvezde i svakom osvojenom bodu, ali sinoć je bila antipropaganda fudbala i igra koju Zvezda u svojoj istoriji nikad nije igrala na svom terenu. I kad je gubila protiv jačih poput Barselone iz 1982. godine imajući loš dan, a inspirativan su imali Maradona i Šuster, nije ostavljala utisak kukavičluka i igranja na nulu, bez cilja da napadne. Sinoć sam imao pomešana osećanja, a danas sam sa mnogim navijačima srednje dobi i malo starijih samo dobio potvrdu za svoju tvrdnju da je Milojevićeva taktika uspela jer je dobio nulu, baš ta ocena je i za našu igru – VELIKA NULA, a to navijače sa iskustvom najviše boli. Bolje izgubiti časno 3:1 kada pokušate da igrate nego skoro i ne preći centar, jer se plašite duela na sredini usled moguće izgubljene lopte i razvijene kontre. Koliko su samo duela izgubili Jovičić i Čaušić, zauzimajući mesto igračima koji su dovedeni zbog Evrope pošto imaju određenog kvaliteta. A plaćeni su toliko da bi igrali protiv Surdulice, ko tu koga zavlači?

Reply
Zeka Zvezdas сеп 20, 2018 at 01:59

Nisi u pravu da je bolje izgubiti casno sa 3:1 nego osvojiti „nekako“ bod i 900.000 evra…Ali za sve ostalo si u pravu!!!

Reply
Estrella Roja сеп 20, 2018 at 18:41

Deluje nelogično, više sam mislio na generalni utisak koji dva pristupa mogu doneti. Ako dobijemo još koji bod autobusom moja teza pada u vodu. Ako bi imali pet poraza, bod protiv Napolija ništa ne bi promenio. 900 000 evra bi mogli narasti potencijalno u mnogo veću cifru ako skauti ne bi samo gledali u Borjana i Stojkovića.

Reply
Petar сеп 19, 2018 at 01:11

Borjan i odbrana odlicni. Veza takodje, ali samo u odbrani. Marin klasa, Ben grize, Boaci statirao uglavnom. Jovancic me odusevljava. Simic i Pavkov prilicno korektno odigrali.
Da smo imali Jovancica od pocetka utakmice, mislim da bi mozda epilog bio drugaciji. Decko jednostavno ume da iznese loptu.

Reply
Petar сеп 19, 2018 at 01:12

Pod statiranjem mislim na njegovu kretnju

Reply
Estrella Roja сеп 19, 2018 at 00:47

Pomešana osećanja. Da je neko ponudio bod pre meča svako od nas bi prihvatio oberučke, ali osećaj delimične praznine postoji kad ne pokušavate da igrate fudbal. Zašto nisu igrali Ebisilio i Kafu? Ne može niko da me ubedi da su Čaušić i Jovičić bili bolji izbor pošto su ta dvojica bili ubedljivo najgori na terenu. Sada protiv Psž-a ubaciti umesto Bena i Boaćija još dva zadnja vezna, doza sarkazma nije na odmet. Zvezda na Marakani mora da bude Zvezda pa makar i gubili utakmice, a to podrazumeva da imamo u timu bar dva tri igrača koji znaju da prenesu loptu na protivničku polovinu…za početak. Bojim se da bi u onom šampionskom timu iz ’91, kod Miloja, Prosinečki ili Dejo bili na klupi, ako ne i obojica. Znam sada ide priča kako su neki navijači bezobrazni posle ovakvog uspeha (900 000 evra su 900 000 evra), da nisu u stanju da pozdrave velike pomake u odnosu na prethodne godine itd., samo fudbal se igra na golove pa makar i protiv protivnika koji je za klasu-dve iznad nas. Borjanu za života podići spomenik ispred Marakane.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 19, 2018 at 00:22

ja sam prezadovoljan..sve je bilo na najvisem nivou..kapa dole svima..idemo dalje

Reply
Dragan сеп 20, 2018 at 02:05

Brate Krvavi…znas da sam tvoj fan…ali posle prespavane noci, nemoj da pricas da je sve bilo na najvisem nivou!!! Zar je cinjenica da niko nije znao 90 minuta da prenese loptu na protivnicku polovinu nesto na „najvisem nivou“…ili sto smo kao neki amteri iz Babusnici bili nemocni da zadrzimo u svom posedu loptu ni minut vremena!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 20, 2018 at 18:51

brate Dragane mislio sam na organizaciju utakmice,navijace,dekor i na 900.000..a o igri jbg..posteno to je ralno i razlika u kvalitetu

Reply

Leave a Comment