Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Дангубић потписао за Бајерн

Доскорашњи кошаркаш Црвене звезде, Немања Дангубић постао је члан минхенског Бајерна. Дангубић је са немачким шампионом потписао једногодишњи уговор и тако се прикључио некадашњем саиграчу Стефану Јовићу и тренеру Дејану Радоњићу.

Дангубић је већи део претходне сезоне провео ван паркета због повреде колена, а очигледно је период опоравка у Сан Антонију дао резултата, тако да ће се Дангубић одмах ставити на располагање тренеру Радоњићу и биће спреман за предстојећу сезону у којој минхенски клуб пореб борбе у Бундес лиги очекује и учешће у Евро лиги.

Немања Дангубић је професионално бављење кошарком започео у вршачком Хемофарму, а 2012. године прелази у екипу Мега Визуре. Након две године у екипи Меге прелази на Мали Калемегдан где пружа најубедљивије партије у досадашњој каријери. И поред честих проблема са повредама, у црвено-белом дресу је освојио три прстена АБА лиге (2015-2017), четири титуле националног шампиона Србије (2015-2018) и два купа Радивоја Кораћа (2015, 2017).

За четири сезоне у црвено-белом дресу Немања Дангубић је одиграо 236 мечева и постигао укупно 1.465 поена. По броју одиграних утакмица у елитном кошаркашком такмичењу, Дангубић са 84 одиграна меча заузима другу позицију на вечитој листи иза неприкосновеног Бранка Лазића (115).

У другој рунди НБА драфта 2014. године Дангубић је као 54 пик драфтован од стране Филаделфије, али је одмах трејдован у Сан Антонио.

Повезане вести

Leave a Comment