Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели убедљиви на почетку Суперкупа

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Олимпију у четвртфиналу Суперкупа АБА лиге. Црвено-бели су били бољи од словеначке екипе резултатом 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9) и заказали дуел са Цедевитом.

Тренер Милан Томић је пружио прилику свима који су се нашли у ростеру за данашњи меч, а минутажа је била готово равномерно распоређена што је и значајно с обзиром да ће црвено-бели играти ’’дан за дан’’. Већ сутра их очекује полуфинални дуел са Цедевитом, у истом термину и у истој дворани.

Меч против Олимпије црвено-бели нису започели сјајно јер је ривал убацио чак 28 поена у првој деоници. Ипак, наредни ток меча показао је да је изабраницима тренера Томића само било потребно мало времена да пронађу ритам. У другој четвртини резултатски повратак је режирао Стратос Перпероглу серијом поена, уз константно доброг Џоа Регланда и све расположенијег Маика Цирбеса. До одласка на већи одмор Звезда се вратила у егал, а друго полувреме показало је црвено-беле у најбољем руху.

Чврста одбрана креирала је мноштво лаких поена. Иако до тада шутерски распуцани, Словенци, нису више имали никаквих решења за гранитну дефанзиву Црвене звезде. Перпероглу, Регланд и Цирбес добили су подршку свих својих саиграча. Капитен Бранко Лазић је предводио гранитну одбрану која је свела Олимпију на свега 18 поена до краја меча, а у нападу су редом решетали Берон, Ристић, Оџо, Фаје, Раданов, Човић…

У завршници трећег периода Били Берон је везао две тројке, а Ристић погодио два пута и црвено-бели су направили серију 11:3 која им је донела предност од девет поена пред последњи квартал – 60:51.

Ристић је поеним отворио и последњи период, а Човић поенима са линије пенала и прву двоцифрену предност Црвеној звезди. Одбрана је доливала сигурност, а серија се настављала. На два минута пре краја Огњен Добрић је погодио тројку која је и донела Звезди највеће вођство 86:58. До краја је екипа из Љубљане успела само да смањи предност.

Црвена звезда мтс – Олимпија 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9)

Црвена звезда мтс: Регланд 11 (5ас), Раданов 5 (5ас), Човић 5, Перпероглу 11 (6ск), Лазић, Фаје 9 (8ск, 4ас), Берон 12, Добрић 3, Ристић 10, Симанић, Цирбес 14 (5ск), Оџо 6.

Милан Томић:
Једна од мојих примедби је што смо примили 28 поена у првих десет минута, ни од кога. Олимпија је један квалитетан тим, али 28 поена је превише. Рекао сам им у свлачионици да ако не играју одбрану агресивно и близу, направиће фаулове.

Нисам задовољан утакмицом. Резултат изгледа много другачије, али Црвена звезда мора да подигне ниво екипе од првог до 40 минута. Еврокуп је мала Евролига и има доста јаких екипа, а и АБА лига је много јача него прошле године. Морамо да будемо сконцентрисани. Немам замерки за Симанића, радићу са њим и ја вам дајем реч да ће он постати играч и биће водећи играч Црвене звезде у годинама које долазе.

Има доста играча којима је потребна помоћ стручног штаба и ми ћемо радити са њима. У другом полувремену смо читали игру много боље. Они су играли са искакањем и преузимањем, али мислим да смо одиграли боље у одбрани, а самим тим у транизицији и контранападу. То је оно што ја желим. Желим више од 50 одсто поена у транзицији. Ниједна победа се не гради у првих десет минута. Победа се гради од првог до последњег минута. Задовољан сам борбеношћу играча, поговотово Бранком (Лазићем) који је одиграо феноменално. И он је променио ритам утакмице са Радановим у одбрани.

Нећемо гледати скаутинг Цедевите сутра. Гледаћемо првих десет минута ове утакмице. Тиме ћемо много више научити.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment