Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Црвена звезда екипни шампион Србије!

У суботу 22. септембра, на Ади Циганлији у Београду, завршено је Првенство Србије у којем је до шампионског трофеја стигао Веслачки клуб Црвена звезда.

После великог броја занимљивих трка, узбуђења и неизвесности државни шампионат у веслању добио је екипног победника. Највише почасти ове године припале су Црвеној звезди која је са скором од 14.5 златних, 5.25 сребрних и 2.75 бронзаних одличја заузела прво место у укупном пласману. Друго место припало је Партизану (11 злата – 3.75 сребра – 13.25 бронзе), а треће Смедереву (3 – 7.25 – 1)…

Председнику Црвене звезде Драгољубу Каврау пехар за тимски тријумф у Првенству Србије, који је ове године први пут додељен, уручио је председник Веслачког савеза Србије Дарко Мајсторовић.

У суботу другог дана такмичења црвено-бели кадети и кадеткиње су на Ади Циганлији крунисани и за победу у овогодишњем Купу Србије, а првом човеку Звезде трофеј за успех у овом такмичењу уручио је председник Извршног одбора ВСС Виктор Николић.

Пред суботњи дан шампионата знало се да ће највећа битка за екипног шампиона водити између Црвене звезде и Партизана који су у дан одлуке ушли са по осам златних одличја, с тим што су наши веслачи били боље рангирани због већег броја сребрних медаља. Након квалификација клупко је почело да се одмотава када су стартовала финала. Прву титулу на Савском језеру у суботу освојио је Јован Николић који се индивидуално пријавио у скифу за кадете (резултат у финалу 7.46.02). Након тога ређали су се финални окршаји, а прваци државе су један за другим постајали Андија Јевтић и Никола Солдатовић из Смедерева у двојцу за кадете (7:09.46), Наташа Зарић, Маша Безбрадица, Ивана Филиповић и Јована Арсић из Црвене звезде у четверац скулу за сениорке (7:01.64), Петар Шаврљуга и Александар Грбић из Црвене звезде у дубл скулу за кадете (7:00.87), Милош Станојевић из Тамиша у скифу за лаке веслаче за сениоре (7:29.68), Нина Визи, Маја Мишљеновић, Миња Визи и Ива Лазић из Црвене звезде у четверац скулу за кадеткиње (7:28.19), Игор Ђерић и Марко Марјановић из Партизана у дубл скулу за сениоре (6:31.03), Ђорђе Грубер , Игор Мартиновић, Никола Коларевић и Огњен Србиновић из Графичара у четверцу за кадете (6:36.85), Стефан Лековић из Црвене звезде и Милош Станојевић из Тамиша у дубл скулу за лаке веслаче за сениоре (6:47.18), Маша Бугарски из Партизана у скифу за кадеткиње (8:25.20), Наташа Зарић и Јована Арсић из Црвене звезде у дубл скулу за сениорке (7:40.29), Давид Пилиповић, Вук Мудринић, Лазар Олушки и Веселин Дурутовић из Данубиуса 1885 у четверац скулу за кадете (6.38.72), Игор Ђерић, Александар Беђик, Милош Васић и Ненад Беђик из Партизана у четверцу за сениоре (6:04.69), Миња Визи и Ива Лазић из Црвене звезде у дубл скулу за кадеткиње (8:04.15), те Вук Кашиковић, Милош Граовац, Алекса Мохора, Немања Шајатовић, Милан Иброчић, Јован Љуна, Никола Стеванић, Бошко Костић и кормилар Лука Сворцан из Црвене звезде у осмерцу за кадете (6.26.62). Када је подвучена црта наша Црвена звезда је била испред свих.

У окршају студентских осмераца, чији резултати нису ушли у скор за укупни пласман клубова, најбољи је био комбиновани Црвене звезде, Графичара и Палића у саставу Никола Ђорђевић, Теодор Петровић, Михајло Сворцан, Ђорђе Јанићијевић, Филип Продановић, Пеђа Окиљ, Душан Костић, Алекса Ивковић и кормилар Никола Филиповић (6:27.34).

Коначан екипни пласман на Првенству Србије

Комплетне резултате другог дана Првенства Србије можете преузети ОВДЕ

Спортско друштво честита Веслачком клубу Црвена звезда на изузетном успеху, освојању шампионске титуле и жели још много добрих спортистких резултата и освојених медаља и трофеја веслачицама и веслачима Црвене звезде!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment